THE UMBRELLA ACADEMY Sæson 3 er på Netflix nu. Sæsonen har 10 afsnit – ligesom med de to foregående sæsoner. Der er også en hel del ændringer i denne sæson, men det fungerer faktisk rigtig godt. Ikke mindst i forhold til Elliot Page. Læs vores anmeldelse af The Umbrella Academy sæson 3 her!

THE UMBRELLA ACADEMY Sæson 3 kommer endelig til Netflix. Det er næsten to år siden, den forrige sæson blev udgivet (juli 2020), og den sluttede med en ret vild cliffhanger. Der skete nemlig det, at selvom det lykkedes for vores Umbrella Academy medlemmer at afværge endnu apokalypse, så endte de i en meget anderledes tidslinje.

Siden produktionen (og især frigivelsen) af sæson 2, har meget også ændret sig i den virkelige verden – med en afgørende indflydelse på serien. Elliot Page skiftede officielt køn mellem sæson 2 og 3, hvilket er skrevet rigtig godt ind i serien.

Ligesom med de to foregående sæsoner får vi 10 actionfyldte afsnit.

Læs videre på vores The Umbrella Academy sæson 3 anmeldelse nedenfor. 

Fra Vanya til Viktor

Lad os bare starte med det, der helt sikkert er noget, mange er nysgerrige omkring; Hvordan oplever vi, at skuespilleren Elliot Page har skiftet køn, inden sæson 3 af The Umbrella Academy skulle filmes?

Elliot Page starter sæsonen som Vanya – ikke mindst fordi vi fortsætter lige dér, hvor sæson 2 sluttede. Men ret hurtigt sker overgangen til Viktor, og der sker en række forventelige “coming out”-øjeblikke. Det er ikke noget, der fylder vanvittig meget, og det er uden tvivl helt bevidst. I stedet er det bare livet, der går videre og udvikler sig. Som alt andet i plottet i denne serie.

Helt ærligt, at Vanya bliver til Viktor er så meget mere troværdigt end at se Vanya sammen med en mand i sæson 1. Dét var altså en mærkelig ting at være vidne til, da det var grotesk utroværdigt. I en serie som The Umbrella Academy er det heller ikke ligefrem det vildeste plottwist, at en karakter går fra at være kvinde til mand.

The Umbrella Academy: Sæson 3 – Netflix anmeldelse

Intet er det samme i The Umbrella Academy

Der er meget mere end Vanya/Viktor, der er nyt og anderledes her i den nye sæson af The Umbrella Academy. Denne alternative tidslinje betyder nemlig, at intet er helt som før. The Umbrella Academy er nu “The Sparrow Academy”. Den gale videnskabsmand, bedre kendt som “Far”, valgte simpelthen en helt anden gruppe af “særlige børn”.

Det skete, efter han blev konfronteret med The Umbrella Academy-børnene i 1963. Han var bestemt ikke imponeret.

Det var selvfølgelig også lykkedes dem at blive direkte impliceret i ikke én men to apokalypser. Det var “Fader” ikke stolt af. Da alle medlemmer af de særlige børn (herunder dem i Umbrella Academy) blev født samme dag i 1989, havde han god tid til at lægge nye planer mellem 1963 og denne skæbnesvangre dag i 1989.

Disse ændringer er naturligvis ikke uden konsekvenser, da der opstår et paradoks, der (surprise!) igen kan resultere i jordens undergang.

Mød “The Sparrows”

I alt 43 børn blev født på denne særlige dag. Hvis du husker sæson 1, blev mødrene til disse børn gravide og fødte inden for få minutter, så det var lidt svært at gå glip af fødslen af ​​disse børn.

Nu har “Father” så skabt The Sparrow Academy og forsøgt at rette op på de fejl, som hans oprindelige jeg havde foretaget ved at vælge børnene til The Umbrella Academy. Desværre er disse “Sparrows” altså primært ret psykotiske. Som minimum må man kunne kalde dem usympatiske.

Især Ben, som alle medlemmer af The Umbrella Academy kender som deres døde bror. Ja, Ben var som den eneste med i begge af Faders akademier. I denne alternative tidslinje er han spillevende og møghamrende øretæveindbydende. Foruden Ben er der en række nye “vidunderbørn”, der har diverse evner. Dem skal du helt sikkert selv opleve, så de skal ikke afsløres her!

Men okay, det skal under alle omstændigheder også slås fast, at disse “Sparrows” faktisk har fået en endnu hårdere uddannelse af “Father”. Nu havde han jo fejlet med Umbrella-børnene, så han gik endnu hårdere til det nye kuld.

Se sæson 3 af The Umbrella Academy på Netflix!

Jeremy Slater er i sagens natur stadig manden, der oprindeligt udviklede denne serie til Netflix. For nylig skabte han også Moon Night-serien til Disney+ og har mange andre fantastiske serier på sit CV. Steve Blackman er den, der skabte selve serien og er showrunner på den nu. Han har også tidligere arbejdet på Netflix sci-fi-serien Altered Carbon.

På mange måder er intet det samme i denne sæson. Men selvfølgelig er de primære karakterer, som vi har lært at kende i løbet af de første to sæsoner, stadig de samme. Altså, for det meste. De største ændringer i personlighed kommer fra Allison, der virkelig kæmper med alt det, hun har mistet. Også Diego gennemgår en del ændringer, men de er primært på ganske positive måder.

“Number 5” (den gamle mand i en pubertetskrop) fortsætter arbejdet med at rydde op i det rod skabt af, ja, dem alle. Luther finder endelig noget ægte kærlighed og glæde i denne nye tidslinje. Og så er der Klaus, den kække hippie-type, der først nu opdager en masse nye ting om sig selv – og, ikke mindst, sine evner.

De ændringer, der kommer her i sæson 3 fungerer for det meste rigtig godt. Det, der fungerer særligt godt, er, hvordan karakteren spillet af Elliot Page er blevet opdateret. Det fungerer på en meget naturlig måde, så det bare er en del af plottet. Hvis du hidtil har nydt The Umbrella Academy, burde du helt sikkert også være tilfreds med sæson 3. Den bygger godt videre på det, vi lærte i løbet af sæson 1 og 2.

Alle 10 afsnit af The Umbrella Academy sæson 3 er ude på Netflix fra den 22. juni 2022.

FAKTA

Skaber: Steve Blackman
Medvirkende: Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Justin H. Min, Colm Feore, Ritu Arya, Justin Cornwell, Britne Oldford, Jake Epstein, Genesis Rodriguez, Cazzie David, Javon ‘Wanna’ Walton, Jordan Claire Robbins

Plot

Efter at have sat en stopper for 1963’s dommedag vender Umbrella Academy hjem til nutiden, overbevist om, at de forhindrede den indledende apokalypse og fiksede tidslinjen én gang for alle. Men efter et kort øjebliks fejring indser de, at tingene ikke er nøjagtigt, som de forlod dem.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.