WITHOUT SIN på Viaplay er en britisk thriller-serie i fire afsnit. Med en samlet spilletid på lige under tre timer, kan den snildt ses i én omgang. Men den er ret hjerteskærende. Læs vores Without Sin anmeldelse her!

WITHOUT SIN er en ny Viaplay-serie, der oprindelig blev vist på ITV. Ja, det er en britisk produktion, og den slags plejer os danskere jo at sluge råt. I denne omgang er vi ude i en krimi-thriller, der byder på fire 45-minutters afsnit.

En sørgende mor, der har mistet sin teenage-datter et par år forinden, vælger at møde den mand, der sidder i fængsel for datterens mord. Serien starter ret hårdt og hjerteskærende, men slutningen er heller ikke ligefrem blødsøden. Tværtimod.

Du kan læse videre på vores Without Sin anmeldelse nedenfor. Serien har premiere på Viaplay den 31. august 2023.

Når livet går i stå

Serien begynder ved, at vi møder Stella Tomlinson (Vicky McClure), der lever en noget kedelig og grå tilværelse. Der er gået tre år, siden hendes teenagedatter, Maisy, blev myrdet, og hun er ikke kommet i gang med at leve igen.

Såret er stadig lige friskt, som da hun fandt sin livløse datter i deres hjem.

Vi møder også Charles (Johnny Harris), der sidder fængslet for mordet på Maisy. Som del af både rehabilitering for Charles og sorgbearbejdning for Stella, tilbydes de to at mødes og tale sammen.

Efter et voldsomt første møde udvikler det sig til en form for samarbejde, der rækker ud over både mordet på Maisy og de fængselsvægge, Charles er bag. Og nej, det er ikke en fængselsromance, vi er ude i. Bare rolig!

Without Sin – Anmeldelse | Viaplay Thriller-serie

En rå og brutal verden

Med Without Sin er vi ude i flere genrer, men officielt kaldes den primært for “psykologisk thriller”, hvilket også er meget rammende. Historien fortælles i fire dele, og der er en del overraskelser undervejs.

Ikke kun viser det sig, at meget af fortællingen er bundet op på et ret råt miljø, og en verden hvor forældre overlader de unge meget til sig selv. Der kommer også allerede i afsnit 1 det første store twist.

Men hvem kan man regne med, og er nogen overhovedet uden synd i denne verden?

Se Without Sin miniserien på Viaplay

Without Sin er skabt og skrevet af Frances Poletti, der faktisk skrev serien specifikt med de to hovedrolleindehavere Vicky McClure og Johnny Harris (der spiller henholdsvis Stella og Charles) i tankerne. De to er da også selv producere på miniserien.

Og man forstår deres interesse i serien, da der er godt med kød på til de to skuespillere. Ja, faktisk til alle skuespillere. De britiske krimi- og thrillerproduktioner er ofte ret rå og meget karakterdrevne.

Lige i den henseende minder de en del om mange af de sydkoreanske produktioner, vi elsker. Without Sin er et oplagt eksempel på en historie, der snildt kunne have være Sydkoreansk. Den er faktisk ret ond!

Without Sin har premiere på Viaplay den 31. august 2023.

FAKTA

Instruktør: Al Mackay
Medvirkende: Dorothy Atkinson, Vicky McClure, Johnny Harris, Andrea Lowe, Johann Myers, Grant Crookes, Michael Kavanagh, Alison Jones, Ezra Faroque Khan

Plot

En psykologisk thriller i fire dele, der udforsker forholdet mellem Stella, en sørgende mor, og Charles, manden som sidder fængslet for mordet på hendes datter.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg