MONSTER HUNTER er en monster-sci-fi actionfilm med Milla Jovovich i hovedrollen. Det er flot bulder og brag uden meget historie. Den er trods alt også baseret på et computerspil. Er man til den slags, er det sjov underholdning. Læs vores Monster Hunter anmeldelse her!

MONSTER HUNTER er en monster sci-fi actionfilm baseret på et computerspil. Det er jo ikke ligefrem noget nyt og har dannet base for kæmpe filmfranchises. Ikke mindst Resident Evil, der har samme hovedrolle som denne nye film, nemlig skønne Milla Jovovich. Og ja, hun er jo som altid god til at sparke røv og have et glimt i øjet, så jeg er godt underholdt.

Dog må man også anerkende, at der ikke er meget historie i denne vildbasse af en film. Det er fint til en fredag aften, men kan også blive lidt langtrukket.

Læs videre på vores Monster Hunter anmeldelse herunder.

Solid action og skønne stunts

Nu er det jo ikke kun Milla Jovovich, der er med på rollelisten i Monster Hunter. Hun får nemlig selskab af et ret internationalt cast. Hendes primære medspiller er den thailandske Tony Jaa (Fast & Furious 7). Da de to karakterer ikke taler samme sprog, så er der ikke super meget dialog i filmen.

Til gengæld er der god (og ofte sjov og dynamisk) kemi mellem de to karakterer spillet af henholdsvis Milla Jovovich og Tony Jaa. Heldigvis ikke på den romantiske eller seksuelle vis. Det er derimod nærmere et søskendeforhold, der hurtigt opstår.

Nu er Tony Jaa mildest talt dygtig til kampsport – ligesom Milla Jovovich har skabt en karriere som actionstjerne – så der er også fantastiske slåskampe mellem de to!

Monster Hunter (2020) – Anmeldelse

Ron Perlman, nu med fletninger

Af andre skuespillere ses også Diego Boneta (Terminator: Dark Fate), Meagan Good (The Unborn), Josh Helman (Mad Max: Fury Road) og  Tip “T.I.” Harris (Ant-Man).

Og så er der Ron Perlman (Pacific Rim), der er med allerede i åbningsscenen. Her lagde jeg dog ikke mærke til noget, der blev ret tydeligt senere. Godt nok er hans ret vanvittige hår tydeligt fra første glimt, men fletningerne, dem bemærkede jeg først senere.

Jeg tror ikke, jeg vil påstå, det klæder ham, men det er underholdende at se på.

Helt basalt set er Ron Perlman (den oprindelige live-action “Hellboy”) og Milla Jovovich (nøglekarakter i den nyeste Hellboy) helt i deres es og spiller ret velkendte typer. Deres navne er nye, men tilgangen er velkendt. Men okay, der er jo heller ingen grund til at ændre for meget på noget, der fungerer.

Se Monster Hunter på Viaplay nu!

Monster Hunter er (ikke overraskende) instrueret af Paul W.S. Anderson, der også har skrevet manuskriptet. Jeg flettede lige det lille “ikke overraskende” ind, da Paul W.S. Anderson og Milla Jovovich også stod bag Resident Evil-franchisen sammen (og desuden er gift).

Om man synes, Monster Hunter er god underholdning, afhænger nok af både forventninger og præferencer. Her hos Heaven of Horror er jeg helt sikkert bedre underholdt af denne type film end min horror partner-in-crime.

Når der eksempelvis dukker en skæv menneske-kat hybrid af en art op, så er jeg i hopla og får lyst til at presse bedømmelsen op. Sådan er jeg lidt nemmere at imponere, mens der skal mere til for andre. Nu hvor Monster Hunter er tilgængelig på Viaplay, så er det dog en film, du bør se, hvis du generelt er til produktioner fra Paul W.S. Anderson og Milla Jovovich.

Er du ikke til deres tidligere film, skal du dog heller ikke forvente, at Monster Hunter er noget for dig. Så er du advaret!

MONSTER HUNTER kan ses på Viaplay fra 3. september 2021, men den allerede er ude på DVD/Blu-ray og VOD.

FAKTA

Instruktør: Paul W.S. Anderson
Manuskript: Paul W.S. Anderson, Kaname Fujioka
Medvirkende: Milla Jovovich, Tony Jaa, Ron Perlman, Diego Boneta, Meagan Good, Josh Helman, Jannik Schümann

Plot

Da en uventet sandstorm teleporterer kaptajn Artemis (Milla Jovovich) og hendes team til en ny verden, bliver soldaterne chokerede, da de opdager, at det fjendtlige og ukendte miljø er hjemsted for enormt skræmmende monstre, som er immune over for deres våben. I en desperat kamp for at overleve, møder de den mystiske jæger (Tony Jaa), hvis unikke færdigheder tillader ham at være ét skridt foran de mægtige skabninger.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.