The Purge er faktisk oplagt til en tv-serie, og pilotafsnittet får kun lige kradset i overfladen. Der er interessante karakterer, der potentielt kan give en rigtig spændende sæson 1.

The Purge tv-serien har netop haft premiere i USA. Umiddelbart efter den blev vist “over there”, er den også tilgængelig for danske seere via Amazon Prime Video.

Hele Purge franchisen startede med filmen The Purge fra 2013. Selvom den havde Ethan Hawke og Lena Headey (Game of Thrones og 300) i hovedrollerne, så var historien ikke meget bevendt. Det var selve konceptet til gengæld, og derfor er der efterfølgende kommet flere film.

Den seneste film, vi har kunnet se her i Danmark, var The Purge: Election Year, som faktisk var ret god. Den kom også med nogle flere elementer, der bruges i The Purge tv-serien allerede i pilotafsnittet.

12 timers ren anarki

Her i tv-serien er “purging” allerede en etableret del af den amerikanske kultur og lovgivning. Pilotafsnittet starter derfor med, at der kun er få timer til dette års “purge”. Vi møder derfor en række karakter og følger dem i deres færd frem mod aftenen og nattens begivenheder.

“The Purge” er en årligt tilbagevendende begivenhed (nogle kalder det ligefrem en helligdag). Den varer fra kl. 19 aften til kl. 7 næste morgen. I løbet af de 12 timer er der ren anarki. Det er der mennesker, der benytter sig af til at udleve deres indre aggresioner – eller bare den indre svinehund.

Andre forsøger bare at lukke sig inde og overleve natten. Og andre igen bruger natten på at beskytte og hjælpe andre.

Hvis du er interesseret i, hvordan denne “purge” blev indført, så kommer der endnu en film, der bør kaste mere lys over dette. Den har allerede haft premiere i USA og kommer på DVD i Danmark i november 2018.

Den hedder (ikke overraskende) The First Purge. Du kan læse om filmens plot og se en trailer for den her >

The Purge serie

Karakterdrevet horror drama

Her i afsnit 1 af The Purge tv-serien er vi som sagt allerede midt i den vanvittige verden, hvor “purging” er en normal del af USA.

Præcis som vi kender det fra tidligere film, er det reelt et karakterdrevet horror drama. Vi skal finde karakterer, vi kan holde med, og karakterer vi kan afsky. Nå ja, og så skal vi også lige lure, hvem der reelt er gode og onde.

I pilotafsnittet får vi kun et lille indblik i de forskellige personer. Det er derfor nærmest umuligt at gennemskue helt, hvor vi har dem.

Der er dog et par oplagte idioter, der bare skal ud og være voldspsykopater. Til gengæld ved vi også, at det ikke er dem, der bliver en stor del af historien. Det er derimod oftere de oplagte helte, de stakkels ubehjælpsomme ofre samt – ikke mindst – dem der ender med at være begge dele.

The Purge tv-serie

Interessante plots og karakterer

En af de interessante historier var den med Jane (Amanda Warren), der arbejder i en investeringsvirksomhed. Og eftersom det kun er USA, der fejrer denne begivenhed, er markederne åbne i resten af verden, så der skal arbejdes på Purge-aftenen. Dog på et bevogtet kontor, hvor alle har skrevet under på, at de ikke vil bruge deres “purging”-ret  i år.

Derudover er der umiddelbart noget fascinerende ved entreprenør-ægteparret Jenna og Rick. Vi ved ikke meget om dem endnu, foruden de har haft et seksuelt forhold til rigmandsdatteren, Lila. Sidstnævnte spilles i øvrigt af Lili Simmons, der var ret hardcore badass i Banshee overfor danske Ulrich Thomsen.

Og sidst, men ikke mindst, er der en flok unge mennesker, der gerne frivilligt vil være ofre og overgive sig. Dette gør de, så andre kan få deres aggressioner ud. Der går ren selvmordskult i den, og det er i sig selv altid fascinerende for mig.

Men der er da et par af historierne, der er lidt irriterende. Eller rettere, lidt for karrikerede.

En medrivende start

Inden vi når slutningen af afsnit 1, har vi hørt den velkendte alarm, der afslører, at nu er de 12 timers purge startet. Vi når da også lige at se nogle voldsomme optrin, men det er ikke fokus i pilotafsnittet.

Hvis det var tilfældet, ville tv-serien nok også blive ret ensformig. I stedet er det som sagt en række karakterer, vi følger, og dér blev jeg fanget af flere historier. Især dem nævnt i forrige afsnit.

Forhåbentlig er det historier, der kan udfolde sig til at blive rigtig interessante i de næste afsnit.

The Purge kan ses på Amazon Prime Video dagen efter afsnittet har været vist i USA. 

FAKTA

Premiere: 4. september 2018 på Amazon Prime
Skaber: James DeMonaco
Medvirkende: Gabriel Chavarria, Jessica Garza, Hannah Emily Anderson, Amanda Warren, Lee Tergesen, Reed Diamond, Colin Woodell, Lili Simmons

En gang om året er enhver forbrydelse – herunder mord – lovlig i Amerika i en periode på 12 timer.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg