KINGDOM Sæson 2 er nu ude på Netflix, og du kan godt glæde dig. Du bør helt sikkert se fortsættelsen på denne fantastiske sydkoreanske zombie-serie. Bemærk, at denne anmeldelse vil indeholde spoilers vedrørende sæson 1 af Netflix-serien. Læs vores Kingdom sæson 2 anmeldelse her!

Kingdom Sæson 2 er nu ude på Netflix, og vi er klar til at kaste os over seriens fortsættelse. Her midt i Corona-epidemien føles det jo næsten som en form for syg timing, at Netflix bruger årets første Fredag den 13. på at frigive Kingdom. Godt nok er det ikke Covid-19, vi er ude i med denne serie, men det er trods alt en virus og kampen mod, at den bliver udbredt.

Med Kingdom er vi dog ude i en god gammeldaws zombie-virus. Altså, noget vi som horrorfans snildt kan forholde os til. Nå ja, og så udspilles historien for mange hundrede år siden, hvilket også bidrager til en del af spændingen. Det er ikke så nemt med kommunikationen og derfor en kamp at advare andre om, at zombierne er på vej.

Sæson 1 sluttede med noget af et plot-twist, og det kommer vi ind på i denne anmeldelse, så der vil være nogle Kingdom sæson 1 spoilers i denne anmeldelse. Læs videre på vores Kingdom sæson 2 anmeldelse herunder.

Kingdom sæson 1 recap

Vi kommer ikke med et egentlig recap af sæson 1 her, men det gør Netflix dog heller ikke. Inden selve sæson 2 begynder, får du derfor ikke en opsummering af begivenhederne fra sæson 1 af denne skønne (og ekstremt flotte) Netflix zombie-serie. Til gengæld fortsætter serien direkte efter hændelserne i sæson 1, så derfor kommer vi lige med nogle vigtige detaljer her.

For en god ordens skyld, vil vi lige vende nogle af de vigtigste plotdetaljer, vi lærte i sæson 1. Så er du godt klædt på til sæson 2 af Kingdom, selvom du ikke får et decideret recap af serien. *Hurtigt tip* Du kan også se de sidste 5-10 minutter af sidste afsnit i sæson 1 og blive mindet om, hvilken heftig cliffhanger sæsonen endte med.

Dette lærte vi i første sæson af Kingdom

Først og fremmest lærte vi, at denne zombievirus stammer fra en plante. Planten er kendt som “genopstandelsesplanten” (eller “resurrection plant” og blev brugt til at holde kongen i live. Eller rettere, kongen døde, men man ønsker at bevare illusionen om, at han stadig er i live. Det hænger sammen med hvem, der skal overtage tronen efter ham, da der er en del royal ballade.

Den anden ting, du skal huske på, er, at vi lærte noget ekstremt vigtigt om zombierne i sidste afsnit af sæson 1. Det var nemlig sådan, at zombierne kun var aktive om natten. Altså, mere som vampyrer og derfor i stil med Dracula eller What We Do In The Shadows. Men det var slet ikke lys og mørke, det hele handlede om. Nej, det var varme versus kulde.

Det var Seo-bi, der opdagede, at det var temperaturer og ikke solens lys, der holdt zombierne i dvale om dagen. Denne opdagelse gjorde hun i løbet af de sidste minutter i sæson 1. Det er i øvrigt den altid fantastiske Doona Bae (Sense8, The Host, Cloud Atlas), der spiller Seo-bi, så hun er nok en af de få skuespillere, de fleste kan genkende.

Nu ved vi, at zombierne foretrækker kulden (fordi det gør planten, der ligger til grund for virusset). Kulden kom kun om natten, og derfor var zombierne i Kingdom aktive dér. Men… winter is coming (yes, ligesom i Game of Thrones), og det betyder, at zombierne nu bevæger sig rundt om dagen også.

Kingdom: Sæson 2 Netflix anmeldelse

Socialrealismen i Kingdom-serien på Netflix

Selvom Kingdom er en zombie-serie, så handler den især også om social status og klassekamp. Dem, der har magt og penge, mangler ikke noget, mens dem, der sulter og er fattige, kæmper for overlevelse.

Det er noget, der var en del fokus på i løbet af sæson 1. På den vis er der en god portion socialrealisme med i serien, præcis som det er tilfældet med den Oscar-vindende film Parasite, der også er fra Sydkorea. Den finder dog sted i nutiden, men parallellerne er påfaldende.

Læs også: Vores anmeldelse af Parasite her >

Som altid er zombierne dog fuldstændig ligeglade med, om du er rig eller fattig. De vil bare æde dig!

I øvrigt skal vi også huske på, at Kronprinsen (altså, den koreanske i Kingdom, ikke Frederik) fortsat kæmper med og for folket. Han vil gøre alt for at holde folket sunde og glade, mens han er ret ligeglad med både penge og magt. Netop derfor er der andre, der kæmper for at få en ny arving til kongeriget. Man kan jo ikke lade sådan en “folkets mand” lede folket!

Kingdom: Sæson 2 Netflix anmeldelse

Se Kingdom sæson 2 på Netflix nu!

Sæson 2 af Kingdom er bestemt lige så god som sæson 1. Især fordi vi nu er midt i balladen og derfor – i stor stil – forbi meget af slowburn-delen af historien. I sæson 1 skulle vi trods alt lige igennem selve udbruddet samt forstå, hvad der reelt foregik. Præcis som i første sæson er Kingdom stadig en uhyggelig flot serie, der er vanvittig velproduceret, så du kan godt glæde dig.

Som det altid er tilfældet, er det jo ikke “kun” zombierne, vi skal frygte. Nej, det er som oftest andre mennesker, der hurtigt viser sig at være den sande trussel. Både fordi de ønsker magt og velstand, men især også fordi de ønsker at beskytte dem, de holder af.

Altså, lidt ligesom dem, der Corona-hamstrer i supermarkederne disse dage, selvom der egentlig er rigeligt til os alle. Hvis bare vi samarbejder, så skal det nok gå alt sammen. De lærte de fleste heldigvis allerede i sæson 1 af Kingdom, men der er naturligvis stadig en række skurke, der skal kæmpes imod her i Kingdom sæson 2.

Sæson 2 af Kingdom er ude på Netflix fra den 13. marts 2020.

Plot

Da vinteren nærmer sig, er kampen mellem de levende og de udøde i Joseon lige begyndt. Det kongelige hof vrimler med slanger, zombierne kommer, og kronprinsen har en nation, han skal redde. Det værste er endnu på vej, og alle bliver nødt til at vælge side uden at vide, hvem de virkelig kan stole på.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg