MARGAUX på Netflix er en ny AI gyserfilm. Omdrejningspunktet er et hus, der er styret af AI og i dén grad kender sine beboere. Den starter stærkt, men slutter desværre lige lovlig lunkent. Læs vores fulde Margaux filmanmeldelse her, og find filmen på Netflix nu!

MARGAUX er en ny AI gyserfilm på Netflix. En gruppe collegevenner tager på “Spring Break” i et lejet hus. Dette hus er styret af en AI, der kalder sig selv Margaux. Karaktererne er nogenlunde så stereotype, som man kan forvente, men den starter til gengæld stærkt med en åbningsscene, der sætter rammen flot.

I åbningsscenen er AI-huset dog lejet af mere modne mennesker. Et par, der bare har en afslappende weekend. Man skal ikke vente mange minutter på første blodige scene og kreative dødsfald. Desværre er slutningen ikke så stærk, men på underholdningsfronten holder filmen dog fint. I hvert fald fint nok som OK underholdning til sultne gyserfans.

Læs videre på vores Margaux filmanmeldelse nedenfor. Find filmen på Netflix fra 30. november 2023.

Fra drømmehus til mareridtsfængsel

Da en gruppe venner lejer et højteknologisk luksushus styret af AI, er det nok mest fordi, de er nysgerrige. De er selverklærede nørder, og især én af dem arbejder selv meget med computere og kodning. Netop derfor er hun også den eneste, der holder sig fra sociale medier og generelt er skeptisk omkring meget AI.

Ikke fordi hun ikke tror på konceptet, men netop fordi hun forstår alle faldgrubberne. Det irriterer da også AI-huset, der kalder sig selv Margaux, pænt meget, da hun så intet aner on denne ene gæst.

MERE SOM MARGAUX

Netflix-filmen TAU har et lignende koncept, selvom plottet er helt anderledes >

Huset forsøger nemlig at tilpasse alt til gæsterne. Både mad og indretning. Det sidste er i øvrigt yderst effektivt, da hele huset også er én stor AI printer, der hele tiden kan skabe nye møbler og kunst. Dog er AI-styringssystemet i huset også meget interesseret i, hvordan mennesker “opererer”.

Både psykisk og fysisk. Som hun siger, så skal man ofte forstå hardware sammen med software. Og skal man forstå hardware, er det rart at kunne pille det fra hinanden, så man kan se på delene. Dét siger sig selv, at det bliver en ret blodig omgang, men på den psykologiske side presser Margaux også sine gæster ret effektivt.

Margaux (2022) – Anmeldelse | Gyserfilm på Netflix

Siri som seriemorder

Okay, nu skal vi ikke anklage Siri for alt det, Margaux foretager sig. Alligevel måtte jeg lige få Apple-assistenten på banen. Susan Bennett, der lægger stemme til AI-personligheden i Margaux, er nemlig også stemmen bag Siri. Det er i sig selv en meget fed detalje i denne film.

En anden ting, der faktisk fungerer ret godt, er den måde, Margaux prøver at ramme “den unge tone”. Hun lyder som den vildeste Boomer, der prøver at være hip med de hippe. Noget de unge gæster også reagerer på, da hun sjældent rammer plet.

Der går lidt meget “Yas Queen” i den. Igen, en sjov detalje, der påpeger, at AI hele tiden lærer nyt og ikke altid forstår, hvad der ønskes i første forsøg.

Se Margaux på Netflix nu!

Steven C. Miller er instruktøren bag Margaux. Det er nok ikke helt forkert at sige, han er kendt for at instruere ret middelmådige gyserfilm. I 2011 instruerede han Scream of the Banshee, og i 2012 kom så julegyseren Silent Night (ja, det hedder en del julegysere), inden han kastede sig over Escape Plan 2: Hades i 2018.

Ikke nødvendigvis dårlige film, men ofte tv-film, genindspilninger eller fortsættelser fremfor originalhistorier. Lige denne film er dog en ny og separat historie. Historien og manuskriptet til Margaux kommer fra Chris Beyrooty, Chris Sivertson (All Cheerleaders Die) og Nick Waters.

SJOV DETALJE OMKRING PREMIEREDAGEN

Måske er det tilfældigt, men Margaux frigives på Netflix på 1-års “fødselsdagen” for chatGPT >

Indrømmet, så er der gode detaljer i denne AI-gyserfilm. Som når en karakter siger “Det er jo bare dumt”, når Margaux forklarer sit rationale, og man som publikum netop sidder og tænker det samme. Den slags er jeg ret vild med. Ting må godt være dumme eller platte, når bare man anerkender det. Det gør denne film en del gange. Men ikke hele tiden.

Den overrasker flere gange positivt undervejs, men det ér altså en ret blandet landhandel. Det ene øjeblik skal vi trækkes med mindre effektivt CGI, og det næste løses visuelle udfordringer på smart vis.

Generelt er filmen for lang med sin spilletid på 1 time og 44 minutter. Omkring 10-15 minutter kunne godt være blevet skåret væk uden problemer.

Margaux kan ses på Netflix i Danmark fra 30. november 2023.

FAKTA

Instruktør: Steven C. Miller
Manuskript: Christopher Beyrooty, Nick Waters, Chris Sivertson
Medvirkende: Madison Pettis, Jedidiah Goodacre, Richard Harmon, Vanessa Morgan, Susan Bennett, Lochlyn Munro, Phoebe Miu, Jordan Buhat, Brittany Mitchell, Louis Lay

Plot

En gruppe venner lejer et højteknologisk luksushus i forårsferien. Da huset begynder at opføre sig fjendtligt, må de finde en måde at snyde den kunstige intelligens på.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.