CLOCK på Disney+ er en gyserfilm med Dianna Agron i endnu en stærk præstation. Hvis du har set Dead Ringers på Prime Video, ved du, hvad du kan forvente med hensyn til fødselsscener. Det er intenst! Læs hele vores anmeldelse af Clock-filmen her.

CLOCK er en ny Disney+ gyserfilm, der også er betegnet som en psykologisk thriller. Men tro mig, der er også ret meget regulær horror i den. Fra de voldsomme hallucinationer, hovedpersonen lider af, til hendes mærkelige handlinger. Alt er et resultat af forsøget på at “fikse” hendes biologiske ur, så hun får lyst til at ville have børn.

Da børn, graviditet og fødsel er et kerneemne i denne film, betyder det også nogle ganske grafiske scener. Det er selvfølgelig den mest naturlige ting i verden, men det er også voldsomt at se. Hvis du har set den nye Dead Ringers-serie på Prime Video, ved du, hvad du kan forvente.

Læs videre på vores Clock-filmanmeldelse nedenfor. Den er kommet på Disney+ Star-sektionen fra den 28. april 2023.

Ødelagte kvinder skal fikses

I Clock følger vi den succesrige indretningsarkitekt Ella Patel (Dianna Agron). Hun er egentlig meget lykkelig i det liv, hun har, men alle omkring hende er enten gravide eller spørger hende, hvornår hun er klar til at stifte familie.

Hendes egen far (Saul Rubinek) er særlig slem til dette og fortæller hende ofte om vigtigheden af at føre sit familietræ videre.

Omvendt ser vi hendes mand, Aidan (Jay Ali), være meget afslappet og berolige hende med, at han er glad, bare han er sammen med hende. Intet pres fra ham. Resten af de pres og undrende blikke får dog alligevel Ella til at føle, at hun på en eller anden måde er ødelagt.

“Problemet” er nemlig, at Ella ikke har lyst til at få børn.

Da en læge nævner et klinisk forsøg, der angiveligt “fikser” det ødelagte biologiske ur hos nogle kvinder, melder hun sig fluks som testperson. Dette kliniske forsøg er noget, der både belaster Ella mentalt og fysisk. Det fortsætter endda, når hun kommer hjem. Og på måder, der påvirker alle aspekter af hendes liv.

Clock – Anmeldelse | Gyserfilm på Disney+

Dianna Agron er skræmmende god!

Dianna Agron (I Am Number Four) er fantastisk som Ella, og det skal hun også være. Hele konceptet afhænger af, om vi tror på hendes oplevelser. Både hendes manglende lyst til at få børn, og hendes ønske om at passe ind og gøre, som samfundet kræver.

Det er ikke en nem rolle, men Dianna Agron leder tydeligvis ikke efter lette roller. Hun har løbende taget forskellige roller – mindre og større – i film med emner, hun gerne ville udforske. En film som Novitiate (2017) er et andet godt eksempel på dette.

Som ægtemand til Dianna Agrons Ella ser vi Jay Ali (Carnival RowThe Purge-serien). Og i en anden nøglerolle får vi Melora Hardin (The OfficeFalling Skies) som den banebrydende læge, der leder det kliniske forsøg, Ella deltager i.

Se Clock på Disney+!

Den nye psykologiske gyserfilm Clock er skrevet og instrueret af Alexis Jacknow. Hun har tidligere lavet kortfilmene Clock and Costume Change, som var med i Halloween-gyserantologien Bite Size Halloween. Med andre ord er gyserhistorier (og produktioner) ikke noget nyt på trods af, at dette er hendes spillefilmsdebut.

Filmen hører bestemt til i gysergenren, selvom den ikke er helt konventionel. Og slutningen er lige så intens som resten af filmen – en passende voldsom måde at afslutte denne film på!

Nyd den… eller altså, vær klar på, at tingene bliver ret vilde og voldsomme undervejs.

Clock er på Disney+ fra den 28. april 2023.

FAKTA

Instruktør: Alexis Jacknow
Medvirkende: Dianna Agron, Melora Hardin, Jay Ali, Saul Rubinek, Grace Porter

Plot

Ella er en gryende stjerne inden for indretningsarkitektur, bor i et hus, der ligner et boligmagasin, og er gift med en mand, der elsker hende. Men Ella er en social paria – fordi hun vil ikke have børn. Da Ella hører om et klinisk forsøg, hvor hendes problem bliver betragtet som et fertilitetsproblem, beslutter hun sig for at melde sig til forsøget. Til hendes store overraskelse virker behandlingen, men hvad er prisen?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg