DON’T TELL A SOUL på Netflix er en psykologisk thriller med virkelig interessante karakterer, nogle skønne twists og brutale handlinger. Den har en lille, men stærk rollebesætning og en historie med meget mere substans, end du måske forventer. Læs vores Don’t Tell a Soul-filmanmeldelse her!

DON’T TELL A SOUL på Netflix er en psykologisk thriller med et tilsyneladende simpelt plot. Udførelsen og den superkorte spilletid på kun 82 minutter giver dog en meget stærk historiefortælling. Desuden er denne film ret brutal i sin realistiske og grove skildring af livet for disse karakterer. Den er bestemt værd at se!

Der er fire hovedkarakterer i denne film; To brødre, deres kræftramte mor og en sikkerhedsvagt. Sidstnævnte bliver fanget i bunden af en gammel brønd, da han jagter brødrene, efter at de har stjålet fra et nærliggende hus. Og ja, alle fire nøgleroller spilles af ret velkendte ansigter.

Læs videre på vores Don’t Tell a Soul filmanmeldelse nedenfor. Filmen kan findes på Netflix fra den 12. april 2023.

Kendte ansigter leverer stærke præstationer

Den yngre bror, der på alle måder stadig har en naiv tro på det gode i mennesker, spilles af Jack Dylan Grazer. Du vil sikkert genkende ham fra de nye filmatiseringer af Stephen Kings It eller måske Shazam! (2019). Senest havde han hovedrollen i HBO’s We Are Who We Are, men karakteren i Don’t Tell a Soul minder mest om hans It-karakter på mange måder.

Og alligevel er den også meget anderledes!

Som den ældre bror, der har opgivet alt håb om, at mennesker er gode og hjælpsomme, har vi Fionn Whitehead. Han spillede hovedpersonen i Christopher Nolans Dunkirk og i Black Mirror-filmen Bandersnatch (2018). I Don’t Tell a Soul er han næsten ugenkendelig.

Ikke på en egentlig fysisk måde, men mere på grund af hans meget brutale og grusomme fremgangsmåder. Det er faktisk ganske imponerende!

Moderen til disse to brødre er portrætteret af Mena Suvari (What Lies Below), som ikke har så meget skærmtid. Men endnu en gang leverer hun en mindeværdig og troværdig præstation.

Endelig er der rollen som sikkerhedsvagten, der spilles af Rainn Wilson (Utopia). Han viser fortsat nye og fascinerende sider som skuespiller. Det er, med andre ord, en rigtig god rolle for ham!

Don't Tell a Soul – Anmeldelse | Thriller på Netflix

Karakterbaseret thrillerplot

Karaktererne i Don’t Tell a Soul er dejlig komplicerede og føles realistiske. De gør ikke altid, hvad du forventer. Eller endda hvad du synes, de burde gøre. Det er dog troværdigt, fordi vi kommer til at forstå hver karakters grundlæggende motiver.

Især det dysfunktionelle forhold mellem brødrene, der er en stor del af historien.

De har lidt under en brutal far og bor stadig omgivet af fabrikker, der spyr røg ud nonstop. Det er ikke nogen lykkelig eller varm barndom. Der er også fokus på, at du stadig kan vælge at gøre en god gerning, når du får en chance. Uanset hvad du ellers har oplevet eller været udsat for.

Sidst, men ikke mindst, er der en god lærestreg; Selv de bedste mennesker kan få nok og vende sig mod mørket!

Se Don’t Tell a Soul på Netflix eller VOD

Don’t Tell a Soul er skrevet og instrueret af Alex McAulay. Dette er den første spillefilm fra Alex McAulay som instruktør, og det er en god start. Han har efterfølgende også skrevet og instrueret Blumhouse-gyserfilmen A House on the Bayou, der udkom digitalt på VOD i Danmark sidste år.

Hvis du kan lide karakterbaserede thrillere, som er noget indie-filmproduktioner udmærker sig ved, burde Don’t Tell a Soul være perfekt for dig. Og hvis du “bare” nyder at se en thriller med en stærk historie og en solid fremdrift, så er den også værd at tjekke ud.

De sidste øjeblikke af Don’t Tell a Soul var en lille smule “off” for mig, men intet alt for drastisk. Og enhver film med velskrevne karakterer kan slippe afsted med ret meget. Selvfølgelig kan plottet stadig have et par smuttere, men det vil (næsten!) altid være en film, der er værd at se.

I Don’t Tell a Soul fungerer både karaktererne og plottet, hvilket resulterer i en rigtig god film. Den slags film du virkelig ikke bør gå glip af!

Don’t Tell a Soul er kommet på Netflix den 12. april 2023, men den kan også lejes digitalt.

FAKTA

Premiere: 12. april 2023 på Netflix | 12. juli 2021 på VOD
Instruktør: Alex McAulay
Medvirkende: Fionn Whitehead, Jack Dylan Grazer, Rainn Wilson, Mena Suvari

Plot

For at betale deres mors sundhedsudgifter planlægger to brødre et røveri. Men en sikkerhedsvagt forpurrer deres planer – han jagter dem, og ender i bunden af en brønd. Skal de sætte ham fri, eller efterlade ham til at dø?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.