I CAME BY på Netflix er en ny thriller fra den prisvindende manusforfatter og instruktør Babak Anvari (Under the Shadow). Denne film har mange overraskelser og skifter hovedperson flere gange. Gør dig klar til en vanvittig omgang. Læs hele vores I Came By anmeldelse her!

I CAME BY er en ny Netflix-thriller med et fantastisk cast og mange twists. Du vil faktisk følge forskellige hovedpersoner. Fokus skifter simpelthen fra den ene til den anden, og det fungerer bemærkelsesværdigt godt. Især på grund af det ene konstante omdrejningspunkt, som er en kilde til ren frygt og rædsel.

Jeg havde forventninger om en stærk film, da den er fra forfatter-instruktør Babak Anvari (Under the Shadow), men det lykkedes alligevel at overraske mig. Du skal gerne undgå alle spoilere og bare tjekke den ud selv, så snart du kan.

Fortsæt med at læse vores I Came By filmanmeldelse nedenfor. Filmen er ude på Netflix fra den 31. august 2022.

Perfekt casting

At lade den charmerende og venligt udseende Hugh Bonneville (Downton Abbey, Paddington) spille rollen som en tidligere dommer, som nu er anklaget for forfærdelige ting, er perfekt. Hugh Bonneville har måske et venligt ansigt og britisk charme, men han kan blive uhyggelig på et splitsekund, og det er skræmmende, når det sker.

Især fordi han lige så hurtigt kan skifte tilbage igen og få dig til at spekulere på, om det bare er den britiske “stiff upper lip”, eller om han er fuldstændig rablende vanvittig.

George MacKay er et andet kendt ansigt, og jeg kommer altid til at tænke på Marrowbone, når jeg ser ham på skærmen i disse thriller- eller gyserfilm. Han spillede også en af ​​hovedpersonerne i 1917 og den meget søde Pride. Som hans bedste ven ser vi Percelle Ascott (The Innocents), som spiller en stor rolle i hans liv. Og omvendt.

Desuden har vi Kelly Macdonald (Black Mirror) i en nøglerolle, hvor hun spiller med hjerte og passion. Hun spiller en kvinde, der arbejder som terapeut med utilpassede unge. Alt imens hun har sin egen meget utilpassede 23-årige søn (George MacKay) boende hjemme hos sig.

Endelig spiller Marilyn Nnadebe en politidetektiv, der ikke giver op så hurtigt som andre, men som stadig skal spille efter reglerne.

I Came By (2022) – Anmeldelse | Netflix Thriller

Lækker historiefortælling

I et stykke tid er I Came By for det meste et visuelt forbløffende drama og social kommentar med noget uhyggeligt, der lurer i baggrunden. Men bare rolig, den uhyggelige baggrund vil komme i forgrunden, før du ved af det. Og der bliver den resten af ​​filmen.

Der er stadig masser af (vigtige og relevante) sociale kommentarer af forskellig art. Men dette er i høj grad en thriller, der tager en mørk drejning direkte over til en brutal gyser. Du vil ikke se meget direkte vold. Du vil dog se resultaterne af vold, som faktisk er meget stærkere i dette tilfælde.

Men tro mig, jo mindre du ved, des bedre. Den vil chokere og overraske dig igen og igen. Du tror måske, du har fundet ud af det hele, men det er aldrig nemt med film fra Babak Anvari.

En stærk slutning

I modsætning til hans tidligere film Wounds har I Came By en slutning, der burde appellere til de fleste seere!

Med andre ord, hvis du ikke brød dig om Wounds og hadede dens slutning, så lad det ikke afholde dig fra at se denne film.

Selvom den river sit publikum fra hinanden i løbet af spilletiden (rent følelsesmæssigt, altså), er slutningen meget definitiv – i store træk, i hvert fald – og besvarer de fleste spørgsmål.

Se I Came By på Netflix nu!

Som allerede nævnt, er denne Netflix-film skrevet og instrueret af Babak Anvari, og det er kun hans tredje spillefilm. Først kom den prisvindende Under the Shadow i 2016, derefter Netflix-filmen Wounds i 2019, og nu I Came By. Mange mennesker brød sig ikke om Wounds, men vi nød den her på Heaven of Horror. Hans seneste film er dog helt sin egen.

Denne Netflix-thriller har mange overraskelser – og en vis forudsigelighed fra dem med magt – så du bør gøre dig klar til en vanvittig tur. Der er især et øjeblik i en scene med Hugh Bonneville, der rystede mig helt og aldeles.

Okay, flere øjeblikke rystede mig, men kun ét forskrækkede mig virkelig. Du ved hvilken scene, det er, når den kommer!

I Came By kommer på Netflix fra den 31. august 2022.

FAKTA

Instruktør & Manuskript: Babak Anvari
Medvirkende: Kelly Macdonald, George MacKay, Hugh Bonneville, Percelle Ascott, Varada Sethu

Plot

En graffitikunstner går efter elitens boliger og afslører en dyster hemmelighed i en skjult kælder. Det udløser en række begivenheder, der bringer hans nærmeste i fare.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.