The Innocents er en ny sci-fi serie på Netflix, der handler om “Shapeshifters”. Vi har set de første fire afsnit, og det ser altså ret godt ud!

The Innocents er endnu en ny sci-fi serie på Netflix, og denne gang er “Shapeshifters” i fokus. På sin vis var det naturligvis også temaet i Altered Carbon, men dette er alligevel ret anderledes. Du kan i øvrigt læse vores anmeldelse af Altered Carbon sæson 1 her >

Mens det var videnskaben, der muliggjorde ændring af kroppen i Altered Carbon, så er det nærmere en sygdom i The Innocents. Det er kun få, der lider af den, og de bliver ikke til ulve eller andre spændende dyr. I hvert fald ikke efter de første fire afsnit.

Shapeshifting på Netflix

Hvis du har set serier som True Blood eller film som An American Werewolf in Paris, så forventer man typisk, at et menneske bliver til en varulv. Men det er som sagt ikke sådan “shapeshifting” (eller “formskiftere” om man vil) fungerer i Netflix serien The Innocents.

Nej, i stedet er det andre menneskers identitet, de overtager.

Det starter som en form for angstanfald – lidt som vi så det i den fantastiske Thelma – for shapeshifteren. Når de så rører ved et andet menneske, bliver de en kopi af denne person. Desværre betyder det også, at den oprindelige person lander i en form for koma.

Der kan jo ikke være to identiske personer, der går rundt samtidigt.

I øvrigt overtages også evner og sprog. Naturligvis er shapeshifteren stadig sig selv inden i, men de påtager sig også offerets identitet, mens de er i deres krop – so to speak!

Man kan dog altid genkende enhver “formskifter” ved at se dem i spejlet. Her vil deres oprindelige identitet og ansigt altid vise sig. Det er simpelt, men fungerer rigtig godt i denne serie.

Og så er det ret uhyggeligt. Både for den pige, der første gang oplever at overtage en anden identitet. Det er nemlig absolut ikke med vilje. Hun aner faktisk ikke, at hun har disse evner.

The Innocents - Netflix serie anmeldelse

Den uhyggelige teen romance

Ja, jeg ved godt, at “teen romance” absolut ikke er noget, der sælger en film eller serie særlig godt for mange mennesker. Det er som om, Twilight franchisen gav dette et virkeligt skidt ry.

Men i The Innocents fungerer det faktisk helt fint. Ikke mindst fordi man objektivt godt kan forstå, hvorfor de to teenagere har behov for at stikke af og bare være sammen.

June (Sorcha Groundsell) bor sammen med sin far og storebror. Det er egentlig fint nok, men farmand har altid virkelig mange regler. Han følger faktisk 16-årige June i skole hver dag. Og vi taler altså nærmest hele vejen hen til klasselokalet.

Derudover er det direkte hjem bagefter, og hendes mobiltelefon har hun kun med sig i skolen. Far skal jo kunne få fat i sin datter hele tiden. Det virker ikke som om, han er direkte ond, men det er ikke ligefrem et sjovt liv for en 16-årig pige, der ikke har gjort noget galt. Nogensinde!

Harry (Percelle Ascott) er enebarn og bor med begge sine forældre. Hans far er dog meget syg og skal bruge hjælp døgnet rundt. Derfor arbejder mor også ekstra hårdt, og dermed må Harry passe sin far. Hans liv består derfor af at gå i skole og passe sin far. Der er absolut ikke plads til noget andet.

Det er tydeligt, at Harry elsker sin forældre højt – ikke mindst den far, han passer på. Alligevel er det umuligt for ham at se nogen fremtid for sig selv.

Da June’s far vil flytte familien langt væk, slår Harry og June til og stikker af. Dette sker allerede i første afsnit, og  begynder historien i The Innocents.

The Innocents - Netflix serie anmeldelse

Spændende karakterer og skønne skuespillere

Der er ret mange karakterer i The Innocents. Det er ikke noget større problem, da man løbende finder ud af, hvordan det hele hænger sammen. Alligevel skal man lige bruge et par afsnit på at komme helt ind under huden på fortællingen.

Serien har desuden et væld af nordiske skuespillere. Især norske skuespillere, da mange karakterer er fra Norge. Der tales derfor også en hel del norsk, hvilket er en ren befrielse. Ja, på Netflix kan man simpelthen finde ud af at lade to nordmænd tale norsk, når de sidder og taler sammen. Det kunne film som Snemanden sateme lære meget af!

Selv Guy Pearce får talt en hel del norsk – både vellykket og mindre vellykket. Han spiller dog heller ikke en karakter, der kommer fra Norge.

Han forsøger bare at hjælpe de nordmænd, der bliver ramt af denne shapeshifter-sygdom. Eller mutation? Vi ved faktisk ikke præcis, hvad det er efter de 4 første afsnit.

Noget af de bedste i The Innocents serien er de to norske venner, Steinar og Alf. De spilles af henholdsvis Jóhannes Haukur Jóhannesson (Game of Thrones) og Trond Fausa (Lilyhammer). Deres scener er altid ret skønne. De byder på en del humor, men også nogle af de mere informerende og afslørende scener i forhold til plottet.

Sæson 1 med 8 afsnit

Vi har set de første 4 afsnit af sæson 1, hvor der er i alt 8 afsnit. Sagt på en anden måde, så har vi set første halvdel af sæsonen, og den holder altså et ret højt niveau. Afsnit 3 bliver lidt for teen romance fokuseret, men så kommer afsnit 4 og når nye gode højder.

Desuden slutter afsnit 4 med lidt af en cliffhanger, så nu håber vi bare, at de sidste fire afsnit holder dette niveau. Det kan jo både bliver meget bedre eller gå fuldstændig i fisk. Jeg tror dog på førstnævnte mulighed!

Simon Duric og Hania Elkington har skabt The Innocents serien, mens instruktørerne på sæson 1 er Farren Blackburn (Daredevil) and Jamie Donoughue (The Last Kingdom).

Alle 8 afsnit af The Innocents sæson 1 frigives på Netflix fra 24. august, 2018. 

FAKTA

Skabere: Hania Elkington, Simon Duric
Instruktører: Farren Blackburn, Jamie Donoughue
Medvirkende: Sorcha Groundsell, Percelle Ascott, Guy Pearce, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Laura Birn, Sam Hazeldine, Arthur Hughes, Lise Risom Olsen, Ingunn Beate Øyen, Trond Fausa

PLOT

De to teenagere, Harry og June, løber hjemmefra – væk fra deres undertrykkende familier for at være sammen. Denne beslutning kaster dem ud på en usædvanlig selvopdagelsesrejse langt fra deres naive forestillinger og uskyldige drømme. Forældrenes fortiede hemmeligheder sætter de to teenageres kærlighed på en hård prøve, og deres særlige evner viser sig at udløse stærke kræfter, der har til hensigt at adskille dem for evigt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg