THE INVITATION er en ny vampyr-gyserfilm der får premiere i de danske biografer. Den er visuelt lækkert udført og med et nyt twist på en velkendt fortælling. Desuden er der en fantastisk dansker på rollelisten i en af de absolutte nøgleroller. Læs vores fulde The Invitation filmanmeldelse her!

THE INVITATION er en ny gyserfilm i de danske biografer. Det er en vampyrfortælling, og traileren spoiler desværre en del af de twists, der kommer undervejs. Men bare rolig, selvom du har set traileren, er der stadig meget mere at komme efter. Ikke mindst i forhold til twists og overraskende udviklinger.

ANDRE FILM MED SAMME TITEL

Lyder titlen bekendt, er det nok fordi du kender Karyn Kusama’s helt fantastiske The Invitation fra 2015 >

Desuden er der en dansk skuespiller med i form af den altid fantastiske Stephanie Corneliussen. Filmen er helt overordnet en meget poleret og lækker film, hvilket tydeligvis er helt med vilje. Det handler netop om, hvordan hele vampyrverdenen skal være tiltalende, så man ønsker at blive del af denne mørke verden.

Læs videre på vores The Invitation filmanmeldelse nedenfor, og find filmen i de danske biografer fra den 1. september 2022.

The Invitation (2022) – Anmeldelse | Vampyr-gyserfilm

Draculas brud i nye klæder

Der er ingen tvivl om, at The Invitation nok skal udløse meget delte meninger. Vi er ude i en vampyrfortælling, der i bund og grund er en nyfortolkning af “Draculas brud”. Den slags skal man naturligvis ikke pille ved (mener nogle), mens andre nyder at se moderne fortolkninger, der udspiller sig i den verden, vi lever i nu.

Jeg kan reelt lide begge dele, så jeg er rigtig godt tilfreds med både de klassiske indspilninger og fortolkninger som denne. At jeg oven i købet fik en ret heftig Get Out-vibe undervejs, skader bestemt ikke! Vores hovedperson taler endda løbende med sin bedste ven hjemmefra, præcis som i Jordan Peeles Get Out.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af nyeste Jordan Peele-film Nope her >

Alt imens hun er omgivet af fremmede, der bare synes hun er fantastisk… måske lidt for ivrigt. Hovedpersonen Evie, der spilles helt perfekt af Nathalie Emmanuel (Game of Thrones), er da heller ikke er bange for at påpege, når det hele bliver lidt for mærkeligt.

Det gælder ikke mindst ejeren af det palæ, hun pludselig bor i, da hun inviteres til bryllup i England af sine nyfundne (og ret fjerne) slægtninge. Hun bor normalt i New York og har en new yorker reaktion på denne “Lord of the manor”. Han ligner da også, at han kommer direkte fra et modeshow.

Komplet med skjorte knappet ned til midt på brystet, den bredeste kæbe og de hvideste tænder.

Ja, det er alt sammen lidt for meget. Og nej, det er ikke en fejl, men derimod den tydelige intention. Netop derfor påpeges det også af hovedpersonen. Samtidig med at hun bliver smigret af ham, da han netop kan tage imod hendes meget direkte facon.

The Invitation (2022) – Anmeldelse | Vampyr-gyserfilm

Stephanie Corneliussen gør indtryk

Stephanie Corneliussen er som sagt med i The Invitation, og du kan på ingen måde undgå at bemærke hende. Hun er et hoved højere end alle andre, og virker også bare som en større og stærkere personlighed. Desværre er hun en skuespiller, der er grotesk undervurderet (og nærmest overset) herhjemme. Det er en skam, for de elsker hende i udlandet – og med rette.

Hun spiller da også en skøn karakter i denne vampyr-gyserfilm. Hendes karakter er på mange måder en isdronning (eller bare super bitch), og lige præcis dén stil kører Stephanie Corneliussen helt perfekt. Har du set Mr. Robot, vil du allerede vide dette! Det er da også netop denne serie, mange kender (og elsker) hende fra i udlandet.

Havde det være Pilou Asbæk eller en anden dansk [mand], der havde så stor en rolle i en film, der i skrivende stund ligger nummer 1 i USA, havde vi helt sikkert hørt masser om både denne film og hans rolle i den. Og ja, derfor dedikerer vi et helt afsnit til netop Stephanie Corneliussen i denne anmeldelse.

Okay, og så også fordi hun rent faktisk spiller den fedeste skurke-karakter i denne film!

The Invitation (2022) – Anmeldelse | Vampyr-gyserfilm

Se The Invitation i de danske biografer nu!

Jessica M. Thompson er instruktøren bag The Invitation, der er skrevet af Blair Butler. Det er kun anden spillefilm fra Jessica M. Thompson, der fik sin spillefilmsdebut i 2017 med The Light of the Moon. Manuskriptforfatter Blair Butler har tidligere skrevet på gyserfilmene Hell Fest (2018) og Polaroid (2019) samt et afsnit af Helstrom-gyserserien.

Der er lige lidt CGI, der kammer en smule over mod slutningen. Derudover er brugen af effekter ret sparsomt og i øvrigt meget effektivt udnyttet. Det største udfordring, helt overordnet set, er nok at filmen er et lille kvarter for lang. Der er lige en passage undervejs, der kunne være skåret lidt skarpere for et bedre slutprodukt.

Samlet set er det dog en underholdende, stærk og anderledes vampyrfilm, der nok skal dele vandene, men bestemt tåler at blive set i biografen. Ikke mindst for at støtte op om både genrefilm og den fantastiske Stephanie Corneliussen!

The Invitation har premiere i de danske biografer den 1. september 2022.

FAKTA

Biografpremiere: 1. september 2022
Instruktør: Jessica M. Thompson
Medvirkende: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Hugh Skinner, Stephanie Corneliussen, Alana Boden, Sean Pertwee, Courtney Taylor

Plot

Evie har netop mistet sin mor og er nu helt alene tilbage. Hun beslutter derfor at tage en DNA test – måske der er noget familie derude et sted, som hun aldrig har kendt? Kort tid efter tager en ukendt fætter kontakt til hende, og han inviterer hende noget overraskende til bryllup i England. Hun tager afsted og ankommer til en overdådighed uden lige og ukendte slægtninge, der tager kærligt imod hende. Det skal dog snart vise sig, at hendes slægtninge har foruroligende bagtanker med deres generøsitet, og hun bliver kastet ud i en kamp for overlevelse, efterhånden som hun afslører en makaber familiehistorie og forskruede hemmeligheder.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg