DEAD BOY DETECTIVES på Netflix er en ny serie, der foregår i THE SANDMAN-universet. Det er en overnaturlig genrehybrid med masser af humor og gys. Læs vores anmeldelse af Dead Boy Detectives-serien her!

DEAD BOY DETECTIVES er en Netflix-serie med et overnaturligt plot, og det er lidt af en genrehybrid. Der er action, eventyr, gys, komedie og en hel masse mysterier. Desuden foregår det i samme univers som Netflix-serien The Sandman. En karakter fra den serie dukker faktisk op i det allerførste afsnit.

Genrehybridserien om to spøgelser, der driver et detektivbureau, har otte afsnit. Hvis du kan lide stilen fra The Sandman og andre grafiske roman-baserede live-action-serier, bør du give denne en chance. Den er charmerende, sjov og decideret mørk med skæve og interessante karakterer.

Læs videre på vores anmeldelse af Dead Boy Detectives-serien nedenfor. Den havde premiere på Netflix den 25. april 2024.

Spøgelser hjælper spøgelser

I Dead Boy Detectives møder vi Edwin Payne (George Rexstrew) og Charles Rowland (Jayden Revri), der har skabt Dead Boy Detectives-bureauet. Så hvis du er et spøgelse og har problemer med et andet spøgelse eller en dæmon, som eksempelvis har stjålet dine minder, er det disse gutter, du skal kontakte.

Edwin og Charles er kun teenagere, og de er (tydeligvis) født med årtier mellem hinanden. Alligevel har de en gave og vil gerne bruge den. Efter at have fundet hinanden i døden er de to nu bedste venner og kolleger. De løser mysterier, der eksisterer et sted mellem liv og død. Ligesom de gør!

De burde egentlig også være kommet videre, så Døden (karakteren fra The Sandman-serien) leder efter dem. Det er nemlig slet ikke meningen, at du skal blive ved med at være et spøgelse, så længe som disse to har været det.

Dead Boy Detectives: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix-serie

Meget underholdende bifigurer

Hvert afsnit af Dead Boy Detectives fokuserer på en separat sag, mens serien også har et gennemgående mysterie og plot. Ikke ulig enhver god antologi, der har separate historier, og så en grundlæggende historie, der samler trådene.

I Dead Boy Detectives er de to hovedpersoner gode, men bikaraktererne er ofte mere underholdende. Dette gælder især for den onde heks, Esther, perfekt portrætteret af Jenn Lyon. Jeg elskede hvert øjeblik med denne karakter og ønskede næsten, at hun skulle få en spinoff.

De to døde drenge bliver hjulpet af to piger. To levende piger. Den ene er en clairvoyant ved navn Crystal Palace (Kassius Nelson), og den anden er Niko (Yuyu Kitamura). Sidstnævnte havde selv brug for hjælp og er efterfølgende i stand til at se spøgelser. Derfor har de døde drenge nu to levende piger, der kan hjælpe dem.

Derudover medvirker også Briana Cuoco, Lukas Gage, David Iacono og Ruth Connell. Hver enkelt af dem har en cool karakter, der bidrager til den overordnede oplevelse!

Se sæson 1 af Dead Boy Detectives på Netflix!

Som tidligere nævnt er Dead Boy Detectives en del af The Sandman-universet hos Netflix. Serien er baseret på den populære tegneserie af Neil Gaiman og er udviklet til den lille skærm af Steve Yockey (The Flight Attendant).

Beth Schwartz (Sweet Tooth) og Steve Jockey er også showrunnere på serien, som er produceret af Greg Berlanti (You), Jeremy Carver (Supernatural) og Sarah Schechter (The Flight Attendant).

Selvom serien kan være sjov og sød, skal du ikke tro, at der ikke også er gys. Det er nogle virkelig mørke øjeblikke i denne historie. Som for eksempel det faktum, at en af de døde drenge allerede har tilbragt årtier i helvede. Det er klart, at denne detalje giver nogle mørkere øjeblikke, når der kommer flashbacks.

Samlet set er denne Netflix-serie en skøn overnaturlig genrehybrid, der har humor, hjerte og gys. Den er også fjollet på måder, der måske ikke er for alle, så giv den et skud og se, om den er til din smag. Jeg nød den og kunne godt klare en sæson 2. Alligevel er jeg dog mere vild efter at få The Sandman sæson 2!

Dead Boy Detectives havde premiere på Netflix den 25. april 2024.

FAKTA

Skabere: Steve Yockey & Beth Schwartz
Instruktører: Glen Winter, Andi Armaganian, Pete Chatmon, Lee Toland Krieger, Richard Speight Jr., Amanda Tapping
Medvirkende: George Rexstrew, Jayden Revri, Kassius Nelson, Jenn Lyon, Briana Cuoco, Ruth Connell, Yuyu Kitamura, Lukas Gage, David Iacono

Plot

To teenagespøgelser arbejder sammen med en clairvoyant om at løse mysterier for deres overnaturlige klienter – lige indtil en magtfuld heks komplicerer deres planer.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg