DAY SHIFT på Netflix er en ny vampyr-gyser-komedie med Jamie Foxx og Dave Franco i hovedrollerne. Den er sjov til en fredag aften. Ikke mere, men det behøver den heller ikke at være. Læs hele vores Day Shift-filmanmeldelse her!

DAY SHIFT er en ny Netflix-vampyrfilm med Jamie Foxx i hovedrollen. Vi er i genrerne action, fantasy, horror og komedie. En ægte hybrid, præcis som man ville forvente af enhver vampyrfilm, der har komedie med inde over.

ER DU INTERESSERET I VAMPYRFILM?

Tjek vores “vampyrer” filmliste lige her >

Hvis du kunne lide de superhurtige og akrobatiske zombier i Train to Busan, vil du elske vampyrerne i Day Shift. De er vilde!!!

Fortsæt med at læse vores Day Shift-filmanmeldelse nedenfor. Filmen har premiere på Netflix den 12. august 2022.

Day Shift – Anmeldelse | Netflix vampyr-action-komedie

En rigtig Jamie Foxx-film

Selvom jeg egentlig syntes, at Jamie Foxx sagtens kunne spille “Blade”, er Day Shift ikke den slags vampyrfilm. Dette er mere en vampyrfilm, ligesom Shaun of the Dead er en zombiefilm.

Eller måske er Army of the Dead en bedre sammenligning.

Selvom jeg – for en god ordens skyld – må påpege, ​​at plottet i Day Shift vinder ved at være mere enkelt og fokuseret på færre karakterer. Dave Franco gør det godt som den klassiske “straight man”, som de andre spiller op mod. Han er blid og venlig, hvilket er det modsatte af karakteren, spillet af Jamie Foxx.

Det betyder selvfølgelig, at de to vil finde styrke i hinandens forskelligheder.

Udover disse to får vi også Karla Souza som vampyren, der har ansvar for området (og desuden også er en ejendomsmægler). Meagan Good spiller Jamie Foxx’s ekskone, og Snoop Dogg er den geniale vampyrjæger, som alle elsker.

I endnu mindre roller ser vi også Steve Howey og Oliver Masucci samt Eric Lange. Sidstnævnte byder på endnu et mindeværdigt look, hvad angår frisurer.

På mange måder ret forudsigelig

Selvfølgelig er Day Shift forudsigelig på mange måder. De fleste måder faktisk. Der er de sædvanlige fortløbende jokes, og visse plotudviklinger (jeg tror ikke engang, de var ment som deciderede plot twists) er lette at forudsige. Så nej, Day Shift er ikke et mesterværk eller nyskabende på nogen måde.

Men hvad så? Er det ikke nok bare at levere en sjov og underholdende film?

Lige når vi taler disse hybrid-genrefilm, hvor komedie også spiller en stor rolle, så er det faktisk nok for mig.

Og så er der altså også en del sjove scener med vampyrerne plus et par overraskelser undervejs. Og ja, jeg ville helt sikkert være klar til en efterfølger, som absolut er en mulighed. Jeg har bare ingen trang til at se denne film igen, da jeg tænker, én gang var nok.

Day Shift – Anmeldelse | Netflix vampyr-action-komedie

Se Day Shift på Netflix

J.J. Perry er instruktør på Day Shift, som er hans instruktørdebut. Han har intet andet på sit IMDb-resumé, hvad angår instruktion. Han har dog mere end 20 produktioner som “Second Unit or Assistant Director”, så det er ikke ligefrem fremmed for ham at arbejde med instruktion.

Derudover har han arbejdet som stuntkoordinator på film i tre årtier. Noget der helt sikkert også kommer denne Netflix-film til gode. På stunt-siden har han arbejdet på film som John Wick, Fast & Furious og endda Spy (2015). Den sidste er nok den mest relevante sammenligning lige her, da den også bruger action og komedie i lige stor målestok.

Shay Hatten (Army of the Dead) og Tyler Tice [dette er hans debut] skrev manuskriptet. Jeg forventede, at denne film ville være underholdende, men havde ingen reelle forventninger til den udover dette. I den forstand leverede den præcis, hvad jeg forventede, og jeg vil anbefale den til en sjov fredag ​​aften, hvor man bare vil slappe af og blive underholdt.

Med en spilletid på 1 time og 53 minutter er den klart længere, end den behøver være. Den nåede dog ikke til det punkt, hvor jeg kedede mig eller holdt op med at være opmærksom. Jeg havde det sjovt med at se den og intet mere, hvilket er helt fint for mig.

Day Shift er ude på Netflix fra den 12. august 2022.

FAKTA

Instruktør: JJ Perry
Manuskript: Tyler Tice, Shay Hatten
Medvirkende: Jamie Foxx, Dave Franco, Snoop Dogg, Karla Souza, Meagan Good, Natasha Liu Bordizzo, Oliver Masucci, Steve Howey, Scott Adkins, Zion Broadnax

Plot

En vampyrjæger fra L.A. har en uge til at finde pengene til sit barns skole og tandbøjle. Men at tjene til livets ophold i disse tider kan komme til at koste ham livet.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg