FROM på Netflix er en ny gyserserie, der har samme executive producers som den ikoniske LOST-serie. Selve konceptet er faktisk super interessant (også selvom det ikke er videre innovativt), men den er godt nok sløv. Sæson 1 har 10 afsnit. Læs vores FROM serieanmeldelse her!

FROM er en ny gyserserie på Netflix, der i USA blev vist på “epix”, hvor den havde premiere i februar 2022. Serien blev slået op på, at den er fra de executive producers, der stod bag den ikoniske tv-serie LOST. Det kan man på sin vis sagtens forholde sig til.

Alligevel er der flere elementer i den nye serie, der smager mere af Under the Dome (baseret på en bog af Stephen King) end Lost. Der er 10 afsnit i sæson 1, så det er til at overkomme. Og ja, der kommer også en sæson 2 engang i 2023.

Læs videre på vores FROM serieanmeldelse herunder. Du kan se serien på Netflix fra 1. april 2024.

OBS! Serien fik Danmarkspremiere på C More den 16. august 2022.

God start, sløv fortsættelse

Afsnit 1 af From får faktisk sat scenen ret godt og viser, at konceptet er oplagt til en serie. En lille by ude på landet i USA er tilsyneladende en form for sort hul. Du kan ikke slippe væk, når først du er landet inden for de (usynlige) grænser, der udgør stedet. I denne by holder man sig indendørs efter solnedgang, da der kommer brutale væsener frem.

De virker velkendte og venlige, men hvis du lader dig narre til at lukke dem ind, bliver det den sidste ting, du gør. Eller rettere, du kommer til at lide en pinefuld (og langsom) død. Her bliver der ikke sparet på blod og indvolde!

I From møder en familie på road trip, og der er tydeligvis problemer mellem mor og far, mens storesøster har mere travlt med at skræmme lillebror i baggrunden. Det er såmænd alt sammen meget realistisk og en fin start. Familien lander desværre i dét, man mest af alt kan beskrive som en hæslig Twilight Zone.

En fin start på en ny serie, men allerede fra afsnit 1 bliver det godt nok sløvt. Ja ja, vi skal lære karaktererne at kende, men det har vi jo også en hel sæson til. Jeg gider bare ikke alt det fnidder i en helt ny serie, hvor det for mig hellere skal være rammerne og det overnaturlige, der skal sættes i scene. Så må resten komme (naturligt!) hen af vejen.

From gyserserie anmeldelse

Harold Perrineau i spidsen

Den mærkelige by, der lukkes ned inden solnedgang, har tydeligvis også sine egne interne udfordringer og magtkampe. Derfor bor de ret opdelt i to lejre. Den primære del af byen, der ligger op ad den vej, hvor nye ofre jævnligt dukker op, styres af Harold Perrineau, der er en form for sherif.

Du genkender helt sikkert Harold Perrineau, hvis du har set serier som Oz, Constantine, eller (ikke overraskende) Lost. Eller hvad med film som The Matrix eller 28 Weeks Later? Han har en ret skarp profil inden for genre-produktioner.

Der er også andre velkendte ansigter med, men han er klart den mest markante profil. Noget, der også understøttes af, at det er hans ansigt, der primært figurerer på plakater og den slags.

Se sæson 1 af From på C More – senere på Netflix

Skaber af From er John Griffin, der før denne serie, kun havde skrevet på et enkelt afsnit af The Twilight Zone rebooten, som Jordan Peele står bag. Det drejer sig om afsnit 5, “Point of Origin”, der desværre også kun har 5,2 på IMDb. Det kan der dog være mange grunde til, så det skal man ikke tage som den bedste indikator.

Til gengæld kan man efter afsnit 2 af From godt mærke, at der er noget, der ikke kører helt optimalt. Fokus er simpelthen for meget på personerne og for lidt på denne fagre nye (frygtelige) verden, vi er ved at blive bekendte med.

Jeg ved godt, at serier som Lost og (ikke mindst) Under the Dome også har personfnidder. Men i det mindste var det ikke helt så meget i fokus helt fra starten. Når en ny verden bygges op på denne måde, ser jeg bare en masse karakterer, der alle sammen er ret irriterende og/eller tager dumme beslutninger. Men okay, så er det heller ikke værre. Det kunne bare have været bedre!

Godt nok er plottet hverken det mest innovative eller nyskabende, men man bliver nysgerrig. Serien vinder nemlig (i mindre grad) på, at der blandes lidt velkendte elementer i tilpasse mængder. Det kræver nok tre afsnit, før man helt ved, om det er en serie, man vil se færdig. Det er nok også derfor, der blev frigivet tre afsnit, da serien havde premiere i USA.

From fik premiere på C More den 16. august 2022. Sidste afsnit (afsnit 10) blev frigivet den 13. september 2022. Den har efterfølgende fået premiere på Netflix den 1. april 2024.

FAKTA

Skuespillere: Harold Perrineau, Catalina Sandino Moreno, Eion Bailey, Hannah Cheramy, Simon Webster, Shaun Majumder, Elizabeth Saunders

Plot

From er en rystende gyserserie af producenterne bag kultserien Lost. Familien Matthews er på bilrejse et sted midt i USA, da de pludselig sidder fast i en mystisk lille by, som hver aften efter mørkets frembrud hjemsøges af farlige væsner. De ufrivillige besøgende skal nu kæmpe for deres egen overlevelse, mens de leder efter en vej ud af den mareridtslignende løkke.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg