:: Anmeldelse ::

Tyskland beviser her, at de så sandelig også kan være med til at lave teknisk flotte film. Altså, vi er helt ude i et niveau, der mest af alt minder om de virkelig dyre Hollywood blockbuster-produktioner. Det er imponerende i en grad, som man slet havde forventet fra en tysk thriller/sci-fi film, som ikke engang har nogle internationalt anerkendte tyske skuespillere med. At filmen oven i købet blev produceret tilbage i 2009, gør det ikke lige frem mindre imponerende.

Historien er egentlig relativ simpel, men udfoldes langsomt og elegant, så man hele tiden sidder spændt og søgende på næste clue. Det er old school sci-fi i imponerende visuel indpakning, og med alle de klassiske horror-virkemidler, som medvirker til, at spændingsniveauet ligger stabilt højt fra start til slut. Indrømmet, så er den måske en smule langsom, da der også er gode dele ”mystery” inde over, som langsomt udfoldes. Netop det lidt langsomme tempo kan dog tilgives, når man hele tiden er underholdt af så flotte billeder.

Skuespillet fungerer fint, og grundet historiens natur, er det ikke mange forskellige karakterer, vi støder på. Der er de lidt stereotypiske spøjse/skæve personer, som vi kender fra mange andre sci-fi film, og det fungerer rigtig godt, da det aldrig bliver plat eller søgt. Filmen er instrueret af Ivan Engler og Ralph Etter, der begge har deres spillefilm-instruktørdebut. Før denne film har de faktisk kun lavet hver deres kortfilm. Det kan da kun imponerere! Ivan Engler har oven i købet været med til at skrive både historien, som filmen er baseret på, og det screenplay, som ligger til grund for filmen. Mit umiddelbare gæt ville være, at filmens utrolig høje standard kan tilskrives, at de simpelthen har lagt hjerte og sjæl i produktionen. Jeg håber bestemt, at vi ser mere fra deres hånd – efter ‘Cargo’ ville jeg straks ønske at se det næste projekt fra deres hænder.

Fakta

(Originaltitel: Cargo)

DVD/Blu-ray: 10-01-2012
Genre: Thriller | SciFi
Instr.: Ivan Engler & Ralph Etter
Medv.: Anna-Katharina Schwabroh, Martin Rapold, Regula Grauwiller, Yangzom Brauen m.fl.
Land: Tyskland, 2009

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg