THE STRAYS på Netflix er en ny psykologisk thriller, der fokuserer på samfundsproblemer. Det er en britisk film, men meget i stil med Jordan Peeles GET OUT og US. Der er endda en snert af FUNNY GAMES i den. Læs hele vores anmeldelse af The Strays her, og find den på Netflix nu!

THE STRAYS er en ny Netflix-film, der er kategoriseret som både drama og thriller. På Netflix kaldes den blot et “socialt drama”, hvilket er sandt, men også en meget underspillet beskrivelse. Det ville være mere passende at betegne den som en psykologisk thriller, der fokuserer på samfundsproblemer, så det går vi med.

Selvom filmen er slowburn, er den også voldsom og nervepirrende. Den vil uden tvivl få det til at krible (og måske klø) i starten. Senere vil du sandsynligvis føle både vreden og forvirringen, som de fleste karakterer oplever. Og så er der slutningen. Wow! Den er både brutal og føles som den eneste naturlige udvikling.

Læs videre på vores The Strays anmeldelse nedenfor. Filmen er på Netflix fra den 22. februar 2023.

En britisk Jordan Peele

Jeg siger ikke, at dette er en kopifilm, når jeg sammenligner den med Jordan Peeles Get Out og Us. Den byder på helt sin egen historie og er altså unik i forhold til de to fornævnte. Det er mere stilen med at fokusere på samfundsproblemer (race og status i særdeleshed) og den uhyggelige stemning, der kryber ind under huden på dig, mens du ser den.

I den forstand føles dette meget som et britisk bud på en Jordan Peele-film. Og jeg elsker den for det.

Mod tredje og sidste del af historien er der øjeblikke, der også mindede mig om Funny Games eller endda The Strangers. Folk er pludselig ikke trygge i deres eget hjem.

Synspunktet skifter også et par gange.

Vi starter med at se verden fra én person, så går vi et par dage tilbage og ser begivenhederne fra et helt andet synspunkt. Det fungerer rigtig godt og er med til at sætte scenen for det altafgørende tredje og sidste akt.

The Strays (2023) – Anmeldelse | Netflix Thriller

Slutningen af The Strays på Netflix

Det er ikke nødvendigt at forklare slutningen af The Strays. Hvis du har været opmærksom på historien og karaktererne i denne Netflix-film, vil det ikke engang komme som en overraskelse.

Alligevel er The Strays’ slutning lige så naturlig og organisk, som den er fed og chokerende. Den er modig og rammer helt plet for mig.

Gennem hele filmen ser vi fantastiske præstationer fra hovedrollerne, og det hele kommer til en skræmmende (og uundgåelig, ser det ud til) konklusion i det sidste akt. Ashley Madekwe (The Umbrella Academy) er fantastisk i hovedrollen som Cheryl (også kendt som Neve, hvilket ikke er en spoiler).

Du vil sikkert få lyst til at banke noget fornuft i hende undervejs, hvilket – for mig – er et bevis på, at hun virkelig rammer plet med denne rolle. I andre nøgleroller ser vi flere relativt nye ansigter, som er ekstremt dygtige.

De fire nøglekarakterer er portrætteret af Samuel Paul Small, Maria Almeida, Bukky Bakray og Jorden Myrie.

Se The Strays på Netflix nu!

The Strays er skrevet og instrueret af Nathaniel Martello-White. Dette er hans spillefilmsdebut, og den er ekstremt imponerende. Ikke bare som debut, men som film generelt. Både som psykologisk thriller med slow-burn, det skarpe fokus på samfundsproblemer samt – ikke mindst – de mareridtsagtige gyserøjeblikke.

Uanset hvad Nathaniel Martello-White laver næste gang, vil jeg bestemt gerne se det. Jeg elskede både hans vinkling og stil, så jeg kan ikke vente med at se, hvad han laver som det næste. Især hvis han bliver i genre-hybrid afdelingen.

Gør dig selv en tjeneste og tilbring 1 time og 37 minutter med The Strays. Den vil højst sandsynligt tage dig med på en rutsjebane af følelser, før den lukker døren i med en fed slutning. Og igen, hvis du er fan af Jordan Peeles film, så er denne Netflix-film helt oplagt til dig. God fornøjelse!

The Strays er på Netflix fra den 22. februar 2023.

FAKTA

Instruktør: Nathaniel Martello-White
Manuskript: Nathaniel Martello-White
Medvirkende: Ashley Madekwe, Samuel Paul Small, Maria Almeida, Bukky Bakray, Jorden Myrie, Justin Salinger, Michael Warburton, Caroline Martin

Plot

En sort kvindes nøje tilrettelagte liv fuldt af privilegier begynder at falde fra hinanden, da to fremmede dukker op i den idylliske forstad, hvor hun bor.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg