WRECK på DRTV er en BBC serie med både komedie og regulære slasher-scener. Det hele finder sted på et luksus krydstogtskib, hvor en række unge mennesker tager sæsonarbejde, der byder på en del udfordringer. Læs vores Wreck sæson 1 anmeldelse her!

WRECK er en ny BBC serie, der nu kan ses på DRTV. Der er stor diversitet i karaktererne, så vi er ude i diverse racer og seksualiteter. Den kaldes også en “slasher queer comedy” hvilket nok er ret passende. Det er en ungdomsgyser blandet med sort humor og lidt drama, naturligvis.

Det primære i plottet er dog, at folk løbende forsvinder eller dør – som oftest forsvinder de og bliver efterfølgende fundet døde. Serien har været en succes for BBC, så der er allerede givet grønt lys til sæson 2. Hvis du bliver glad for serien, er der altså mere at se frem til.

Du kan læse videre på vores Wreck sæson 1  anmeldelse herunder. Alle seks 45-minutter afsnit er på DRTV nu.

Howard the Duck på morderisk krydstogtskib

Har du set Howard the Duck (enten filmen eller den lille cameo i Guardians of the Galaxy), er det nok svært ikke at tænke på denne karakter, når du ser maskotten for dette krydstogtskib. Serien starter nemlig med, at en ung kvinde jagtes af en velvoksen person i dette Howard the Duck-lignende kostume.

Kvinden forsvinder, men på næste tur med “Sacramentum” krydstogtskibet, får en ung mand sneget sig med ombord under en andens identitet. Det er hans søster, der jagtes i åbningsscenen, og han tror ikke på den historie, som luksus krydstogtskib-firmaet er kommet med. De siger, hun begik selvmord, og dén køber han ikke.

Det primære i Wreck plottet er da også, at folk løbende forsvinder eller dør. Eller rettere, som oftest forsvinder en person og bliver efterfølgende fundet død. Når nogen dør på det lækre luksus krydstogtskib, bliver det altid afskrevet som selvmord.

Også selvom liget tydeligt bærer præg af et overfald. Man skal jo beskytte forretningen og undgå panik.

Nå ja, og så er der mafia-lignende opdelinger og en intern kamp om narkohandel ombord. Det meget hyggelige “Howard the Duck”-skib viser sig at være en ret beskidt forretning.

Wreck: Sæson 1 – Anmeldelse

Queer slasher komedie

Som serie er denne BBC produktion en sort komedie med ret voldsomme slasher-scener undervejs. Det er både blodigt og voldsomt. Sacramentum er også et luksus krydstogtskib, hvor mange unge mennesker tager sæsonarbejde og faktisk behandles ret skidt. Problemer med rindende vand er bare én udfordring.

Fælles for flere af de ansatte er da også, at de bare gerne har villet væk hjemmefra, og dét må man sige, et krydstogtskib opfylder rent fysisk.

Netop det med at komme væk hjemmefra, hænger for flere karakterer også sammen med, at de gerne vil finde sig selv. Eller bare være sig selv. For en del karakterer betyder det også, at de vil være frie til at elske dem, de gør.

Derfor er der ret mange LGBTQ karakterer med i serien, så det kan man lige så godt være klar på. Det er en væsentlig del af fortællingen, selvom der naturligvis også er masser af hetero-krakterer, der lystigt går ombord (so to speak) i hinanden.

Blandt skuespillerne er der mange unge og relativt ukendte skuespillere, men dog også en del velkendte ansigter. Det gælder blandt andre Amber Grappy fra HBO-serien The Baby og Thaddea Graham fra Netflix-serien The Irregulars.

Se sæson 1 af Wreck på DRTV nu!

Ryan J. Brown er skaber af denne BBC-serie, som han også har skrevet flere afsnit af. Foruden denne serie har Ryan J. Brown indtil videre kun skrevet på én anden produktion. Det er Netflix-serien The Bastard Son & The Devil Himself, der fik premiere i oktober 2022, hvor også Wreck sæson 1 fik sin BBC premiere.

Instruktørerne på de seks afsnit i sæson 1 er Louis Paxton og Chris Baugh (Boys from County Hell), hvor sidstnævnte umiddelbart lader til også at skulle stå for de seks afsnit i sæson 2.

BBC har skabt serien og fået god succes med den. Den er derfor blevet solgt til Hulu, hvor USA kan se den fra 1. marts 2023, mens vi allerede i februar har fået den på DRTV herhjemme. Sæson 2 skulle få premiere på BBC her i 2023, så den frigives forhåbentlig også på DRTV kort derefter.

Wreck kan ses på DRTV herhjemme, hvor alle afsnit i sæson 1 er frigivet.

FAKTA

Skaber: Ryan J. Brown
Manuskript: Ryan J. Brown
Medvirkende: Jodie Tyack, Oscar Kennedy, Thaddea Graham, Amber Grappy, Louis Boyer, Harriet Webb, Warren James Dunning, James Phoon, Anthony Rickman, Peter Claffey, Miya Ocego, Ali Hardiman, Alice Nokes, Ramanique Ahluwalia, Donald Sage Mackay

Plot

Velkommen på mareridtsskibet! Jamie på 20 stiger om bord på krydstogtskibet The Sacramentum. Han vil finde ud af, hvad der er sket med hans søster, som forsvandt fra skibet for tre måneder siden. På skibet møder han den diktatoriske ledelse og de andre nyansatte. Mens de nyansatte holder en vild velkomstfest, bliver et besætningsmedlem udsat for et brutalt overfald.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg