Så fik vi endelig lejlighed til at se Zombieland. Det har ikke været med vores gode vilje, at vi har ventet så længe, men så er det jo dejligt at få indfriet sine forventninger og føle, at det var ventetiden værd. Og det var det!

Zombieland er en film, som burde passe til alle, der kunne lide Shaun of the Dead. Og den påstand vil jeg stå bag uden yderligere konkret sammenligning, for det er der ingen grund til.

Instruktøren indrømmer dog også, at Shaun of the Dead er inspirationen bag Zombieland. Om Zombieland bliver en kultklassiker ved jeg ikke, men jeg synes dog, at den hører hjemme i enhver drengerøvs horrorsamling.

Det er mindst lige så meget humor, som det er horror. Nej, det er ikke sandt… det ér mere humor, men det har været kendetegnet for mange horrorfilm i netop denne niche. Det er (s)plat, det er sjovt, og der er også chokeffekter og fuld fart over feltet.

Super cast!

Der er ikke mange forskellige roller i denne film, da menneskeheden er tæt på udryddelse, nu hvor zombierne er ved at få overtaget. Faktisk er der kun seks karakterer nævnt under castet (foruden Bill Murray, der er genial i en cameo), og to af disse ses udelukkende i flashbacks. Det gør dog ikke noget, at kun fire personer reelt udgør hele rollebesætningen, for de er virkelig gode alle sammen.

Woody Harrelson er simpelthen genial i netop denne type rolle. En rigtig skæv personlighed, som uden undskyldninger er helt sin egen og bare farer derud af for fuld skrue. Den unge Jesse Eisenberg har allerede spillet med i både en Wes Craven film (Cursed fra 2005, sammen med Christina Ricci) og en M. Night Shyamalan film (The Village, 2004), så han er ikke et ubeskrevet blad, men det er alligevel godt at se ham som omdrejningspunktet i denne film, når nu han ikke ellers er den store stjerne.

Derudover er det forfriskende at se Abigail Breslin – der et eller andet sted altid vil være kendt som pigen fra ‘Little Miss Sunshine’ (og det er kun ment som en kompliment) – i en rolle, hvor hun får lov at spille sin alder. Der skal uden tvivl nok komme en masse fantastisk fra hendes side.

Også Emma Stone er perfekt i rollen som filmens “hottie with an attiude” og helt uden skrupler. Hvad skal man også bruge det til, når man jagtes af zombier? Umiddelbart kunne f.eks. Mila Kunis (kendt fra bl.a. American Psycho) dog have givet rollen lige lidt mere kant, som havde været passende. Men fred være med det. Der skal også være plads til nye talenter.

Endnu en Zombieland på vej

Herfra kan jeg kun melde klart ud, at jeg glæder mig til næste Zombieland film, som skulle blive i 3D. I mellemtiden kan den første film sagtens tåle et gensyn en gang eller to. Absolut bedst er den dog i biografen, hvor flere deles om stemningen – eller også skal man bare være i humør til comedy horror, når det er af den absolut bedre slags.

Der mangler bare noget mere nyskabende og originalitet over historien, før jeg vil hoste op med en ekstra splat i vurderingen.

Heaven of Trivia

Patrick Swayze blev tilbudt en cameo som zombie, før han blev diagnosticeret med kræft. Hans scene skulle have parodieret andre Swayze film såsom ‘Ghost’ (1990) og ‘Dirty Dancing’ (1987). Zombie cameo-roller blev også tilbudt Joe Pesci, Mark Hamill, Dwayne Johnson, Kevin Bacon, Jean-Claude Van Damme og Matthew McConaughey.

Fakta

I Biografen: 23-10-2009
På DVD: 23-02-2010 (region 2, DK)
Genre: Komedie, Gyser
Instr.: Ruben Fleischer
Medv.: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard, m.fl.
Land: USA, 2009

Resumé
Horror-komedien følger Columbus (Eisenberg), som har gjort det til vane at løbe fra alt, der skræmmer ham. Tallahassee (Harrelson) har til gengæld ingen angst. I en verden overrendt af zombier er disse to de perfekte overlevere.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.