Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector er en ny serie på Viaplay. I Danmark kan du se afsnittene allerede dagen efter premieren i USA. Vi er ude i en thriller-crime serie baseret på samme bog som The Bone Collector filmen. Læs vores Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector anmeldelse her!

Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector er en ny Viaplay-serie i thriller/krimi-genren. Serien vises på NBC i USA, men allerede dagen efter den amerikanske premiere vil du kunne se afsnittet på Viaplay.

Har du set filmen The Bone Collector fra 1999, vil du genkende historien. Husk dog på, at denne serie er fra NBC og ikke HBO eller en anden mere fri og uafhængig kanal. NBC lever af reklamer og skal derfor levere en noget bredere underholdningsværdi.

Der har dog været gode serier på de direkte konkurrerende kanaler. CBS har haft serier som CSI og Person of Interest, mens ABC har How to Get Away with Murder. Det behøver derfor ikke være den store hurdle for kvalitetsserier, der kan køre i årevis.

Til gengæld er lige præcis NBC især kendt for deres ekstremt succesfulde komedie-serier som Friends og Seinfeld. Dog står NBC også bag The Blacklist og Law & Order, så de kan også klare krimi-genren! Og ja, denne nye serie viser også potentiale, der forhåbentlig kan indfries i senere afsnit.

Læs vores Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector anmeldelse af serien, med udgangspunkt i første afsnit, herunder.

Fra roman til film til tv-serie

Det føles efterhånden som en velkendt udvikling, at en bog bliver lavet til en film eller tv-serie ret hurtigt. Lige nu er det mindst lige så populært og relevant at få skabt en tv-serie over sin bog, som det er at få lavet en film. Måske fordi man med tv-serier kan bruge mere tid på at udvikle og opbygge karaktererne – præcis som i en bog.

Lige i tilfældet med Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector er vi ude i, at tv-serien skabes 20 år efter, filmen udkom. Det er der såmænd intet galt med, men første afsnit af serien minder uhyggeligt meget om filmen. Faktisk i en sådan grad, at det nærmest kan virke lidt spoof-agtigt, hvis man kan huske filmen.

Og ja, det kan jeg! Jeg har faktisk set filmen en del gange i løbet af de seneste to årtier.

Filmen var med Denzel Washington og Angelina Jolie i hovedrollerne, og den slags “starpower” kommer vi ikke i nærheden af med tv-serien. Nu har Angelina Jolie også været en af mine yndlings-skuespillere, siden hun lavede små indiefilm i midt-1990’erne, men det er faktisk ikke hendes “erstatning”, der udfordrer mig. Tværtimod!

Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector – sæson 1 – Anmeldelse – Viaplay serie

Skuespillerne i Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector

Rollen som den unge, ambitiøse NYPD betjent, Amelia Sachs, spilles af Arielle Kebbel. Det er altså hende, der overtager rollen efter Angelina Jolie, som havde den i filmen. Det klarer Arielle Kebbel faktisk på imponerende vis, da hun gør Amelia til sin egen. Hun har gjort hende mere selvsikker og fanden-i-voldsk på en måde, der passer rigtigt godt til tidsånden.

Arielle Kebbel har i øvrigt brugt de seneste ca. 15 år på at spille med i en del genrefilm. Især inden for netop gysergenren. Hun var med i Reeker (2005) og The Grudge 2 (2006) samt The Uninvited (2009). Senere var hun med i The Vampire Diaries tv-serien og for nyligt også Midnight, Texas.

Nu spiller Arielle Kebbel så en af hovedrollerne i Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector og heldigvis for det. Hun er nemlig lige så meget et frisk pust, som Russell Hornsby er et decideret light produkt.

Russell Hornsby spiller titelrollen som Lincoln Rhyme og overtager dermed den karakter, der først blev formet af Denzel Washington. Dét fornemmer man! Det er faktisk som at se en person forsøge at imitere Denzel Washingtons præstation, og det er tåkrummende! Der er intet selvstændigt eller originalt i den præstation.

Jeg håber virkelig, at det “bare” er startvanskeligheder. Ellers bliver det ikke en serie, jeg kan holde ud i længden.

Til gengæld får vi også lov at følge seriemorderen, The Bone Collector, der spilles af Brían F. O’Byrne. Denne skuespiller er altid interessant, og det giver noget ekstra til serien, at serien ved, hvem morderen er, fra starten af.

Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector – sæson 1 – Anmeldelse – Viaplay serie

Se Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector på Viaplay!

Den nye tv-serie om Lincoln Rhyme og hans jagt på seriemorderen “The Bone Collector” er skabt af Mark Bianculli og VJ Boyd, mens den naturligvis er baseret på romanen af Jeffrey Deaver. Mark Bianculli har tidligere været medforfatter på manuskriptet til The Good Neighbor (2016), hvilket tyder ret godt. VJ Boyd har tidligere arbejdet på tv-serier som Justified (FX).

Du kan se Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector på Viaplay, og hvis du var fan af filmen, så er der meget genkendelsesglæde ved denne serie. Lige det første afsnit er – mildest talt – en rodet affære, da vi skal have rigtig meget presset ind i dette afsnit. Der er flere mord og en masse action og drama.

Igen, så er dette ofte symptomatisk, så vi tager en dyb indånding, anerkender potentialet og håber, at serien finder sin egen stil. Ellers bliver det en spoof tv-serie, der nok ikke får lang levetid. Dét ville faktisk være ærgeligt, da der er meget potentiale i en serie over dette emne.

Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector får nye afsnit hver lørdag på Viaplay, da serien vises fredag aften i USA. Første afsnit fik premiere lørdag den 11. januar 2020 kl. 20 på Viaplay.

FAKTA

Skabere: Mark Bianculli, VJ Boyd
Medvirkende: Arielle Kebbel, Russel Hornsby, Michael Imperioli, Brían F. O’Byrne, Courtney Grosbeck, Ramses Jimenez, Brooke Lyons, Tate Ellington, Roslyn Ruff

Plot

En pensioneret retsmedicinsk kriminolog slår sig sammen med en ung og ambitiøs detektiv, for at fange nogle af Amerikas farligste forbrydere.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg