CHUCKY er en ny gyserserie på C More, og ja, det er en serie om dræberdukken, der er besat af en vanvittig seriemorder. Han laver igen ballade og er (måske) ved at få sig en ny ven eller to. Læs vores Chucky serieanmeldelse her og se serien på C More!

CHUCKY gyserserien vises på C More herhjemme, og der frigives to afsnit på premieredagen den 31. oktober 2021. Ja, som en vaskeægte lille Halloween-gave til alle os gyserfans. Hvis du har været fan af den lille rødhårede dræbermaskine af en dukke, vil du sikkert også blive glad for tv-serien.

LÆS OGSÅ

Meget mere om både Chucky gyserserien og andre Halloween-godter her >

Alt er ved det gamle, da det er hele det originale hold, der står bag denne gyserserie. Og ja, den finder faktisk også sted lige omkring Halloween og derefter, så premieren lander helt perfekt. Vi er lige et par uger efter USA, men heller ikke mere. Sæson 1 har otte afsnit, og vi har set de første fire til denne anmeldelse.

Læs videre på vores Chucky serieanmeldelse herunder, og se de første afsnit af serien på C More fra den 31. oktober 2021.

Meget mere om unge Charles Lee Ray

Fans af den allerførste film i dette univers, Barneleg (eller Child’s Play på engelsk), og hele den efterfølgende franchise, kender helt sikkert til Charles Lee Ray. Det er nemlig den vanvittige seriemorder, der reelt er inde i den lille “Good Guys”-dukke med hang til knive.

I Chucky tv-serien kan du se frem til at lære meget mere om Charles Lee Ray. Vi ser nemlig i tilbageblik, hvordan han begik sit første mord og følger hans videre færd. Han havde det også med at prøve at få venner, så det passer perfekt med dukkens faste replik omkring at ville have en ven.

Og ja, også denne gang finder Chucky nye venner. Både hos sin nye ejermand – der har en hang til dukker på en lidt anderledes og meget kreativ måde – samt en lille pige. Om han bliver venner eller fjender med nogen af disse, vil tiden vise. Men ballade, dét får han i hvert fald skabt masser af.

Ligesom der, naturligvis, er masser af lig, der pludselig dukker op, når dukken har været på besøg et sted.

Chucky tv-serie anmeldelse

Det gamle hold er tilbage

Der kom en Child’s Play reboot i 2019 hvor et nyt hold skulle prøve kræfter med dette meget etablerede univers. Herunder norske Lars Klevberg som instruktør og Mark Hamill som stemmen til Chucky. Nu er det altid farligt at pille ved en klassiker, der har en stor fanskare, så den blev ikke super godt modtaget.

HVAD SAGDE VI?

Ja, vi har naturligvis også anmeldt 2019 rebooten af Child’s Play, som du finder her >

Jeg er aldrig typen, der afviser en ny vinkel på noget (ligesom jeg ikke er imod remakes per definition), så jeg var fint underholdt i 2019. Men… derfor er det alligevel dejligt at være tilbage med det gamle hold her i Chucky tv-serien.

Ikke mindst Brad Dourif, der er den originale Chucky stemme og bare passer perfekt, når nu det hele godt må være lidt nostalgisk. For fans af Final Destination franchisen er der også noget interessant, da Devon Sawa spiller hele to roller (tvillinger) i den nye tv-serie.

Og ja, Jennifer Tilly er også tilbage og medvirker i Chucky tv-serien som Tiffany. Hun er dog ikke med i de første fire afsnit (foruden en nærmest usynlig cameo i første afsnit og et foto i et senere afsnit), så vi må væbne os med tålmodighed.

Interessant ny hovedperson

Hovedpersonen er reelt den unge og ret plagede Jake Wheeler, der spilles af Zackary Arthur (Den 5. bølge). Han er i øvrigt en ung homoseksuel mand, hvilket blot er en lille fodnote i hele fortællingen, men dog en interessant tilføjelse. Ikke mindst når der er nogle, der mobber, og man har en dræberdukke som sin nye ven.

Uanset hvor interessant Jake Wheeler rollen er, så er der flere af de andre unge biroller, som leverer langt mere troværdige portrætter. Især Teo Briones (Ratched) som hovedpersonens fætter, Junior Wheeler, og Björgvin Arnarson som skolekammeraten Devon Evans.

Trods det meget nordisk lydende navn, så er Björgvin Arnarson (The Seventh Day) altså en sort teenagedreng, der er født i USA.

Se sæson 1 af Chucky serien på C More

Skaberen af hele Child’s Play franchisen, Don Mancini, er skaber på denne Chucky tv-serie. Han er også producer på serien, ligesom han skriver og instruerer på nogle afsnit. Andre interessante producenter inkluderer i øvrigt Nick Antosca, der også står bag historien til den spritnye Antlers gyserfilm.

MÅSKE DEN BEDSTE GYSERFILM I 2021

Læs vores anmeldelse af Antlers her, og find den i en af de få biografer, der viser den >

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at man naturligvis gerne skal være til gyserkomedie (og helst Chucky i særdeleshed) for at nyde denne nye serie.

Personligt er jeg ret begejstret for både hybridgenren og den vanvittige dukke, mens HorrorDiva her på sitet er mindre begejstret. Hun vil dog alligevel også give 4 flotte splatter til denne nye serie, så der er noget at komme efter for de fleste genrefans.

Chucky sæson 1 begynder på C More den 31. oktober 2021.

FAKTA

Skaber: Don Mancini
Medvirkende: Zackary Arthur, Brad Dourif, Devon Sawa, Alyvia Alyn Lind, Teo Briones, Bjorgvin Arnarson, Carina Battrick, Alex Vincent, Barbara Alyn Woods, Michael Therriault, Rachelle Casseus, David Kohlsmith

Plot

En idyllisk amerikansk forstad forvandles til kaos, da det lille monster, som er besat af en seriemorder, bliver købt af teenageren Jake på et loppemarked. Samtidig vender kendte ansigter op for at finde svar på dæmondukkens oprindelse.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg