Djævelens mærke er en ny gyserfilm på Netflix. Filmen er fra Mexico (org. titel La Marca del Demonio, engelsk titel Mark of the Devil) og handler om dæmonisk besættelse. Det er altså en meget klassisk horror-niche, vi er ude i. Læs vores Djævelens mærke anmeldelse her!

Djævelens mærke er en ny horrorfilm på Netflix. Den er på spansk og er lavet som en mexicansk produktion, der umiddelbart lyder helt fin. I hvert fald på papiret.

Når man læser plottet, tror man umiddelbart, at Netflix med denne film byder på noget klassisk gys. Jeg mener, vi taler om dæmonisk besættelse, der er en en af de mest klassiske horror-nicher. Inden den blev frigivet på Netflix, havde filmen dog en IMDb score på 3.8, hvilket er en klar indikation af, hvad man kan forvente.

Skuespillerne i Djævelens mærke

Straks jeg så coverbilledet (eller plakaten, om man vil) for Djævelens mærke, bemærkede jeg Eduardo Noriega som det allerførste. Han har været med i en række gode film gennem mange år, så jeg tænkte umiddelbart, at det måske var et godt tegn.

Hvis navnet ikke lige siger dig noget, så kan jeg fortælle, at Eduardo Noriega spillede en af hovedrollerne i Guillermo del Toros The Devil’s Backbone (2001). Helt sikkert en film, der er værd at se! Derudover var han med i Snuff fra 1996, som også er blevet lidt af en kultklassiker. I nyere tid har han også været med i Netflix-serien You Cannot Hide der blev frigivet for nyligt.

Andre skuespillere i Djævelens mærke er Eivaut Rischen (Silencio) som Karl, og Arantza Ruiz (Fugitiva) som spiller Camila. Derudover er også Oliver Nava med, og både han og Arantza Ruiz var da også med i Romina, der var instruktørens forrige film. Mere om det senere.

Djævelens mærke – Netflix anmeldelse

Jeg kan simpelthen ikke tage Djævelens mærke seriøst

Jeg indrømmer gerne, at åbningsscenen i Djævelens mærke fik mine forventninger en smule op. Ikke specielt på grund af indholdet, da det er set før. Det handler om eksorcisme, og det er der ikke så meget nyt i. Men produktionskvaliteten og selve tonen i filmen virkede lovende.

Så ser vi en bog, der ligner en rekvisit fra Evil Dead filmene, og navnet “Lovecraft” bliver nævnt. Her skal det lige siges, at filmen indledes med et H.P. Lovecraft citat. Nu begynder jeg at blive nervøs, for hvis der skal laves så mange referencer til andre stærke navne, så lader det til, at selve historien mangler tyngde i sig selv.

Især da de unge mennesker i Djævelens mærke begynder at læse højt fra den ældgamle og gustne bog. Jamen, for helvede da, har I intet lært af de sci-fi og gyser-historier, I tilsyneladende er så glad for at referere til?

Mit helt store problem med Djævelens mærke er dog, at den tager sig selv alt for seriøst. Evil Dead fungerer, fordi den har humor og er over-the-top.

Det bliver især useriøst for Djævelens mærke, når der også er en mærkværdig cowboy-gut og en præst i spidsen af det hele. Det kunne have været den perfekt duo til en gyser-komedie. Men nej, I vil lave en dyb og alvorlig film om eksorcisme, og dét kan plottet absolut ikke bære. Derfor er det umuligt at tage Djævelens mærke seriøst.

Djævelens mærke – Netflix anmeldelse

Du kan se Djævelens mærke på Netflix nu!

Djævelens mærke er instrueret af Diego Cohen. Hans forrige film var Romina (2018), som vi også dækkede her på Heaven of Horror, da den udkom på Netflix. Lad os bare sige, at selvom det bestemt var en mindeværdig oplevelse, så var det ikke for noget godt. Det er faktisk en af vores (relativt få) 1-splattede anmeldelser!

Du vil måske (ikke) kunne lide: Vores anmeldelse af Romina her >

Ruben Escalante Mendez er manuskriptforfatteren bag Djævelens mærke (også kendt under den engelske titel Mark of the Devil). Dette er kun hans anden film som manuskriptforfatter, og selvom alle skal starte et sted, så er dette ikke ligefrem en god film at have på sit cv. Det skal dog også bemærkes, at instruktør Diego Cohen har klippet filmen selv – præcis som han gjorde det med Romina.

Jeg aner virkelig ikke, hvorfor Eduardo Noriega har indvilliget i at medvirke i denne film. Han har trods alt et imponerende bagkatalog og derfor et godt navn. Alle, det troede jeg da. Men hvis han vælger (eller er nødsaget til) at tage en rolle i en film som denne, så ved jeg ikke, om det holder.

Dette er absolut ikke nogen god film, men du bliver jo nok nødt til selv at se den for at finde ud af, hvor dårlig den er. Bevares, det kan bestemt også være en festlig omgang. Jeg ville dog helt klart anbefale i stedet at bruge din tid på den anden Netflix-film, der er udkommet samtidig med denne. Den hedder The Decline (eller Inden Faldet på dansk), og du kan læse vores anmeldelse her >

Djævelens mærke er kommet på Netflix den 27. marts 2020.

FAKTA

Instruktør: Diego Cohen
Medvirkende: Dunia Alexandra, Lumi Cavazos, Laura de Ita, Nicolasa Ortíz Monasterio, Oliver Nava, Eduardo Noriega

Plot

Da to søstre åbner en ældgammel bog, som lukker djævelen ind i deres liv, bliver deres eneste redning en besat præst, som slås med sine egne dæmoner.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.