HOMICIDE: NEW YORK på Netflix er en ny true crime-dokuserie fra skaberen af Law & Order. Sæsonen har 5 afsnit og er yderst seværdig – både på grund af sagerne og produktionen. Læs vores Homicide: New York anmeldelse her!

HOMICIDE: NEW YORK er en ny Netflix-dokumentarserie med fem afsnit i sæson 1. Vi er ude i true crime-genren, og skaberen er ingen ringere end Dick Wolf fra den ekstremt succesfulde Law & Order-serie. Sjældent har én serie varet så længe og er blevet til mange spin-off-serier.

Selvom jeg i starten var en smule irriteret over de mange forskellige kameravinkler på de interviewede personer (en af mine hadeting), glemte jeg fuldstændig at lægge mærke til det et par minutter inde i afsnit 1. Med andre ord er denne true crime-produktion så spændende og vellavet, at det ikke betød noget for mig. Det siger meget.

Læs videre på vores Homicide: New York anmeldelse nedenfor. Find alle fem afsnit på Netflix fra den 20. marts 2024.

Dick Wolfs True Crime-version af Law & Order

Homicide: New York er nok bedst beskrevet som en true crime-version af alle de populære politi- og krimiserier. Eller, som det står i pressematerialet: Dette er Dick Wolfs Real-Life Law & Order. Og det beskriver helt sikkert denne nye Netflix-serie ret præcist.

Ikke alene er de pensionerede kriminalbetjente, der taler om deres uforglemmelige sager, meget interessante og fortæller fascinerende historier om deres karriere. Serien er også ekstremt binge-værdig. Afsnit 1 slutter med, at en af politibetjentene udtaler, at sagen, der blev dækket i afsnit 1, mindede hende om en anden brutal nogle sag år tidligere.

Jeg fik bogstavelig talt gåsehud, da kameraet førte os ind på et ikonisk New Yorker subway-tog og tog os seere med til et nyt år. Den næste sag – altså den, der dækkes i afsnit 2 – sker et årti tidligere, så vi tager toget tilbage i tiden.

Og så er der kriminalbetjenten Barbara Butcher. Eller faktisk er hendes funktion lidt i stil med vores allesammens Dexter Morgan. Hvor fedt er dét navn lige?! Det kræver sin person at bære sådan et navn, men det klæder hende.

Faktisk er alle de kriminalbetjente, der er interviewet til denne true crime-dokumentarserie, meget direkte og ærlige, hvilket jeg virkelig nød. Også selvom det nogle gange bliver lidt vel farvet, men de er jo pensionerede nu. De holder sig ikke engang tilbage, når de taler meget ærligt om at lande i fedtefadet hos selveste politikommissæren.

Homicide: New York – Anmeldelse | Netflix True Crime-serie

Hvert Homicide: New York-afsnit har en gyserfilmtitel

Homicide: New York Netflix-dokuserien genbesøger nogle af storbyens største sager. Vi oplever sagerne via de betjente, der har opklaret dem. Oftest hører vi dog også fra familie og venner til ofrene, hvilket er lige så vigtigt for mig. Allerede i afsnit 1 er der endda en overlevende, vi hører fra. Meget vigtigt!

Denne første sæson har fem afsnit, og den er altså ekstremt binge-værdig. Som gyserfan fandt jeg det umuligt ikke at bemærke, at hvert eneste afsnit af Homicide: New York havde en titel, der lød som en gyserfilm.

Lad os lige hurtigt gennemgå titlerne og de officielle sagsbeskrivelser af de fem afsnit herunder.

“Carnegie Deli Massacre” er afsnit 1

Et skyderi efterlader tre døde og to sårede i en lejlighed, der befinder sig oven på den ikoniske Carnegie Deli. Det sender betjentene på en nådesløs jagt efter morderne.

“Central Park Slaying” er afsnit 2

Et parteret lig bliver fundet i Central Park Lake. Det er chokerende nyt, da det viser det sig, at to mistænkte – der er lidt af et umage ungt par – er involveret i drabet.

“Vanished on Wall Street” er afsnit 3

En kontorbygning i et finanskvarter bliver til et 26-etagers højt gerningssted, da en afholdt mor og en pedel forsvinder på mystisk vis.

“Midtown Slasher” er afsnit 4

Drabet på en succesrig forretningsmand forbliver uopklaret i årtier. Dog kun indtil en stædig statsanklager og en ihærdig betjent genoptager efterforskningen af sagen.

“East Harlem Serial Killer” er afsnit 5

En seriemorder der går efter unge ofre i det østlige Harlem formår at undslippe politiet. Det ændrer sig dog, da nogle oplysninger knyttet til kriminalitet begået for flere år tilbage, dukker op.

Se Homicide: New York på Netflix nu!

Dette er den første sæson af en true crime-dokuserie, der sagtens kunne have lige så mange sæsoner og spin-off-serier som Law & Order-showet. Ikke kun fordi denne nye True Crime-dokumentarserie kommer fra skaberen af Law & Order. Men snarere fordi næste sæson allerede er på vej.

Næste sæson bliver Homicide: Los Angeles

Sæson 2 af denne nye Homicide: [Indsæt selv en by]-serie kommer senere i år. Det bliver Homicide: Los Angeles, men det er klart, at du kunne lave sæsoner med udgangspunkt i nærmest enhver storby i USA. Eller verden. Og du kunne gå fra mord til kidnapninger eller røverier eller… ja, vælg selv!

Denne nye Netflix-dokumentarserie om true crime kan meget nemt blive et kæmpehit for streamingplatformen. Hvis produktionskvaliteten og dokumentarstilen i denne første sæson er standarden, ser jeg virkelig frem til de kommende sæsoner. Især med det vigtige fokus på ofrene og deres pårørende.

Homicide: New York havde premiere på Netflix den 20. marts 2024.

Plot

Efterforskere og anklagere genbesøger deres mest udfordrende drabssager i denne skræmmende true-crime-dokuserie fra skaberen af Law & Order.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg