Lige siden jeg så traileren til Warm Bodies, har jeg glædet mig som et lille barn til at se denne film. Og jeg blev absolut ikke skuffet.

Tværtimod var Warm Bodies faktisk bedre, end jeg forventede, da den var lidt mere skæv og lige det mere dyb, end jeg havde regnet med.

Jonathan Levine har både instrueret og skrevet manuskriptet (baseret på Isaac Marions bog). Der er bestemt en fin rød tråd gennem filmen, som på alle måder vidner om, at hjertet er med i denne produktion. Levine har senest lavet filmen ’50/50′ med stor succes, og han har også god erfaring med horror, da han stod bag All the Boys Love Mandy Lane (2006).

I denne film er der en dejlig humor, der gennemsyrer hele filmen. Lidt hen ad virkemidlerne fra Shaun of the Dead (2004), men mindre grotesk fald-på-halen komedie og – spøjst nok – lidt mere sød og uskyldig komedie. Nok fordi vi i denne film oplever alt fra zombiens synspunkt, og han har indledningsvis ikke mange brikker at flytte rundt med. Men det er bestemt ikke kedelige tanker, han har.

Warm Bodies

Den absolutte hovedrolle som “R” spilles af Nicholas Hoult (X-Men: First Class samt den kommende Mad Max revival). Han gør det altså virkelig helt fantastisk. Han er jo ikke videre køn som zombie, og han har noget mildest talt snasket tøj på. Men alligevel synes man, han er charmerende, da det hele tiden er hans verdenssyn, vi følger. Derudover må også John Malkovich fremhæves som god semi-psykopat, der er formet af begivenhederne i sit liv samt Analeigh Tipton (The Green Hornet og Crazy, Stupid, Love), der leverer nogle af de bedste komiske indslag.

Warm Bodies

Mere komedie end horror

Der er nok ingen tvivl om, at Warm Bodies er mere komedie end horror, men det ændrer dog ikke ved, at det er virkelig solid underholdning, som langt de fleste kan være med på. Jeg vil helt sikkert skulle se den igen, og det tror jeg også gælder mange af de andre i publikum, jeg delte oplevelsen med i biografen. Det er sgu en fantastisk oplevelse, når folk både gisper og griner i flæng, så man får den fulde oplevelse af en film, der rammer plet.

Fakta

Biografpremiere: 07-02-2013
Genre: Horror | Komedie | Romantik
Instr.: Jonathan Levine
Medv.: Teresa Palmer, Nicholas Hoult, Analeigh Tipton, Dave Franco, John Malkovich, Rob Corddry m.fl.
Land: USA, 2013

Resumé
R er en ung mand i dyb eksistentiel krise – han er nemlig en zombie! Vi befinder os i fremtiden. Amerika er kollapset, hærget af krig, og halvdelen af befolkningen er blevet til kødædende, levende døde. R er, som sine medfæller, identitetsløs, styret af barbarisk sult og ude af stand til at sige et eneste ord. Alligevel længes han efter mere end at suge blod og gnaske indvolde, og inderst lever han et liv fuld af drømme. Disse drømme kommer inden for rækkevidde, da R en dag æder en ung mands hjerne og derigennem oplever dennes minder. R beslutter at sig for at skåne offerets kæreste, Julie. Et akavet, men intenst forhold til menneskepigen tager form, og det unikke bånd mellem de to skal vise sig at få omfattende konsekvenser.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.