Aterrados er netop udkommet på Netflix i Danmark, og er en ret genial gyserfilm. Du bør derfor virkelig ikke snyde dig selv for den. Den danske titel er Rædselsslagen, og det bør du være, når du ser den på Netflix!

Aterrados er en ny argentinsk gyserfilm på Netflix, og den er bestemt værd at se. Det er en lille horror-perle, der på dansk hedder Rædselsslagen og på engelsk har titlen Terrified. Altsammen betyder det samme, hvilket er yderst passende for selve filmen.

Fra starten byder Aterrados på en lækker gyser-følelse, der griber fat i én. Den har en skræmmende åbningsscene, der er helt perfekt til en gyserfilm. Der er altså bare noget magisk ved en film, der griber fat lige fra starten og ikke slipper igen.

Der er da også tale om, at gysermesteren Guillermo del Toro arbejder på en engelsksproget genindspilning af filmen. Så sørg for at se den originale film først.

Tre ældre mennesker og en midaldrende betjent

Historien i Aterrados starter ét sted, men rykker hurtigt videre til andre familier, som bliver berørt af noget, der gør dem rædselsslagne. På en måde mindede denne del mig lidt om den spanske gyserfilm [REC].

[REC] foregik historien godt nok inde i en lejligheds-opgang, mens vi i Aterrados er i et lille nabolag i en forstad.

Tre ældre mennesker – der enten er pensioneret, eller på vej til at blive det – skal prøve at finde ud af, hvad der foregår i området. De er alle interesserede i det paranormale – eller i hvert fald en form for alternative virkeligheder. De fokuserer hver især på ét af de tre huse, hvor beboerne er blevet skræmt af noget ukendt.

En midaldrende betjent med helbredsproblemer hjælper dem med at undersøge omstændighederne. Han er få uger fra at gå på pension, men kender både en af beboerne, og én af de ældre efterforskere (en tidligere retsmediciner).

Og ja, det lyder måske ret kryptisk alt sammen, men du skal altså virkelig ikke spoiles, før du ser Aterrados. Næ nej, du skal saftsuseme prøve at blive rædselsslagen, når du ser den. Bevares, det sker nok ikke helt for den garvede gyserfan, men der er nogle solide greb, der kan få det til at gibbe i de fleste!

Atterados – Rædselsslagen – anmeldelse | gyserfilm på Netflix

En argentinsk udgave af Elise fra Insidious

Den ledende efterforsker er en kvinde ved navn Dr. Mora Albreck, som de to andre (den tidligere retsmediciner og en professor fra USA) tydeligvis beundrer og stoler på. Dr. Albreck spilles af Elvira Onetto, og hun mindede mig om Lin Shaye’s Insidious-karakter, Elise Rainier.

I starten af filmen prøver Walter Carabajal (Demián Salomón) at få fat i Dr. Albreck, som er blevet anbefalet til ham, efter ingen andre kan hjælpe ham med hans problemer i hjemmet. Og Walter har helt sikkert god grund til at være rædselsslagen!

Selvom Aterrados ikke starter ud med hans historie, så kommer vi hurtigt videre til ham. Det er hos og med ham, vi først får lov at se væsenet, der skræmmer beboerne i nabolaget.

Jeg vil ikke afsløre for meget af plottet, men du kommer ikke til at glemme dette væsen lige med det samme. I det hele taget leverer filmen en hel del WTF øjeblikke. På den rigtig gode måde!

Atterados – Rædselsslagen – anmeldelse | gyserfilm på Netflix

Slutningen af Aterrados burde efterlade dig rædselsslagen

Jeg elskede slutningen af Aterrados, men jeg er slet ikke i tvivl om, at nogle vil synes mindre godt om den, da den ikke er definitiv. Det er ikke ment som en spoiler, men rettere som en advarsel, hvis du hader sådanne historier. Altså dem, der måske efterlader dig som et stort spørgsmålstegn fremfor at levere et solidt punktum.

Præcis som det sker i den virkelige verden, er der ikke altid et egentligt svar. Også på den måde mindede den mig om [REC],selvom der vitterlig ikke er nogen yderlig sammenligning.

Lad mig bare sige, at karaktererne i Aterrados ikke får alle svarene, og det gør du som seer derfor heller ikke. Til gengæld kommer du til at forstå, hvorfor de har været så rædselsslagne!

Aterrados (eller Terrified som den engelske titel lyder) er skrevet og instrueret af Demián Rugna, der har lavet et par film efterhånden. Personligt håber jeg, at han fortsætter i samme spor som denne, for så har vi da en ny gyser-instruktør til disse gyserperler på spansk!

Aterrados er på Netflix fra 1. februar 2019, hvor den også går under den danske titel Rædselsslagen, selvom den engelske titel Terrified nok egentlig er mest udbredt.

FAKTA

Premiere: 1. februar 2019 (Netflix)
Genre: Horror
Instruktør: Demián Rugna
Medvirkende: Maximiliano Ghione, Norberto Gonzalo, Elvira Onetto

Plot

Da der begynder at ske uhyggelige ting i et kvarter i Buenos Aires, indleder paranormale efterforskere og en politimand en skræmmende undersøgelse.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg