VAMPIRES VS THE BRONX er en ny Netflix-gyserfilm, der tydeligvis er lavet til den yngre målgruppe. Det betyder dog ikke i sig selv, at den ikke kan være underholdende for hele familien. Lige denne Netflix-film er dog desværre ikke videre god. Læs vores fulde Vampires vs the Bronx anmeldelse her!

VAMPIRES VS THE BRONX er en ny Netflix teen-gyser, der er lavet til den yngre teenager. På sin vis virker det nærmest som en familiefilm, selvom vi dog stadig er ude i en vampyrfortælling. Helt generelt er vi altid friske på lidt familie-gys her hos Heaven of Horror – den næste generation skal jo også lære genrefilm at kende.

Der er bestemt også interessante pointer og gode momenter i denne Netflix-film, men helt overordnet er det bare ikke en god film.

Læs resten af vores Vampires vs the Bronx anmeldelse herunder.

Interessant koncept til en vampyrfilm

Jeg er helt med på grundkonceptet i Vampires vs. the Bronx, der handler om gentrificering. Gentrificering er defineret som “socio-økonomiske, kommercielle og demografiske forandringer i et byområde, som følge af at rigere mennesker køber ejendom i et mindre velstående samfund”.

Børnene i denne film oplever nemlig, at alle de små lokale virksomheder forsvinder og bliver erstattet med kæder og finurlige hipster-butikker. Dette er meget udbredt i flere storbyer i USA, mens det nok især er kendt fra Christianshavn og Bryggen herhjemme.

Så langt, så godt… og fine rammer til en historie om, hvordan vampyrer kan angribe et sted, hvor det ikke vækker opsigt, at folk forsvinder eller findes myrdet. Det kan måske lyde som en virkelig brutal fortælling, og det kunne det også have været. Men så skal man lige huske på, at det er børn, der spiller hovedrollen i denne film.

Et lidt mærkeligt valg, da en grum vampyrgyser eller en super kitsch gyserkomedie nok havde været mere oplagt.

Vampires vs. the Bronx – Netflix Anmeldelse

Skønne skuespillere i birollerne

Jeg kan ikke påstå, at hovedrollerne spilles af gode skuespillere, for de falder igennem ret ofte. Bevares, der er bestemt nogle gode scener ind i mellem, men det er også tåkrummende til tider, hvor de knapt nok kan holde masken. Det er altså ikke heldigt i en film, hvor der faktisk er en ret tung politisk, social og kulturel hovedpointe.

Heldigvis er der én skøn yngre skuespiller i blandt dem. Hun spilles af Coco Jones, der helt sikkert er et navn, vi skal holde øje med. Straks hun er på skærmen med de tre drenge, løftes niveauet betragteligt. Så er det bare ærgerligt, at hun ikke er særligt meget med før mod slutningen.

Til gengæld får vi dog også den altid skønne Sarah Gadon (The 9th Life of Louis Drax, sæson 3 af True Detective) sammen med  Shea Whigham (Death Note) i vigtige biroller. De kan kun være med i denne film, fordi de gerne vil støtte op om budskabet. I hvert fald hvis man ser på, hvad de ellers har lavet, for det kan næppe være de kæmpe store lønposer til dette.

Se Vampires vs the Bronx på Netflix

Osmany Rodriguez har instrueret Vampires vs the Bronx, der lader til at være hans spillefilmsdebut som solo-instruktør. Tidligere har han lavet rigtig mange kortfilm og afsnit af forskellige tv-serier, så han har rigelig instruktørerfaring. Han har blandt andet instrueret hele 47 afsnit af Saturday Night Live. Der er da også en del komikere i småroller, men det er sjældent særlig sjovt!

Jeg ville meget gerne kunne anbefale Vampires vs the Bronx, da konceptet er virkelig interessant, men det er altså ikke en god film som helhed. Idéen og konceptet holder, men udførelsen er yderst mangelfuld. På den måde er der en del flashback til Antebellum, som dog var en markant bedre film på flere områder.

Helt grundlæggende forstår jeg simpelthen ikke, at denne film lader til at være lavet til teenagere, da jeg tænker, alle over 15 år vil synes, den er noget bras. Dermed er vi ude i familie-målgruppen, og det giver slet ikke mening for mig. Omvendt er jeg tydeligvis ikke målgruppen, så der er naturligvis en chance for, at jeg netop derfor ikke kan få meget ud af filmen.

Det forklarer i hvert fald, hvorfor jeg – som voksen gyserfan, der både er fan af vampyrhistorier og grove gyserkomedier – bare ikke kunne nyde denne film. Jeg krydser fingre for, at det er sådan, det hænger sammen, da alternativet (at det bare er en dårlig film) næsten er for surt, når der er gode pointer på spil!

Vampires vs the Bronx er ude på Netflix fra den 2. oktober 2020.

FAKTA

Instruktør: Oz Rodriguez
Manuskriptforfattere: Oz Rodriguez & Blaise Hemingway
Medvirkende: Jaden Michael, Gerald W. Jones III, Gregory Diaz IV, Sarah Gadon, Cliff “Method Man” Smith, Shea Whigham, Coco Jones, Joel “The Kid Mero” Martinez, Chris Redd, Vladimir Caamaño, Jeremie Harris, Adam David Thompson, Judy Marte, Richard Bekins, Zoe Saldaña

Plot

Tre modige børn fra et kvarter i Bronx under hastig udvikling opdager ved et tilfælde en sammensværgelse om at suge alt liv ud af deres elskede lokalsamfund.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg