THE TANK er en ny monstergyser, der hører hjemme i gyser-/thrillergenren. Dette er ikke en gyserkomedie eller noget i den dur. I stedet er den mørk og rå og bestemt værd at se for genrefans. Læs hele vores anmeldelse af The Tank-filmen her!

THE TANK er en ny gyserfilm med et stærkt fokus på monstre. Og ja, de faktiske monstre vises præcis så meget, som de burde. Det betyder, at du først får dem at se i skygger og små glimt, før du senere får lov at se nærmere detaljer. Den perfekte måde at skabe spænding på – og få publikum til at blive fanget.

Sørg endelig også for, at du ser rulleteksterne. Der er en slutscene, som helt sikkert åbner muligheden for flere film i dette univers. Indtil dét eventuelt sker, kan du nyde denne originale film, der helt grundlæggende er en solid monsterfilm.

Læs videre på vores The Tank filmanmeldelse nedenfor. Den kan ses i hjemmebiografen fra den 28. august 2023.

Alle de rigtige træk

Helt fra begyndelsen af The Tank har denne gyserfilm mange gode ting kørende for sig. Faktisk fik jeg en udpræget The Conjuring-stemning, da der er fokus på en kærlig familie, som flytter til et nyt hjem, hvor tingene udvikler sig skræmmende. Og ret hurtigt!

Selvfølgelig handler The Conjuring om det paranormale og dæmoniske, og det gør The Tank bestemt ikke. Det er en monsterfilm, og den er stolt af det!

Måske er det, fordi historien foregår i 1970’erne. Det er her, den lykkelige (men økonomisk udfordrede) familie i The Tank arver en fjerntliggende og for længst forladt kystejendom i Oregon. Desværre er der en grund til, at huset både blev forladt og holdt hemmeligt.

Da familien (mor, far og deres lille datter) flytter ind, vækker de en horde af glubske og dødbringende monstre under huset.

The Tank (2023) gyserfilm anmeldelse

Skuespillerne og monster-effekterne

Familien i centrum af The Tank består af moren Jules, portrætteret af Luciane Buchanan. Du kan måske genkende hende fra Netflix-serien The Night Agent, hvor hun spiller en meget anderledes rolle. Faren, Ben, spilles af Matt Whelan (The Luminaries). Og ja, begge skuespillere er fra New Zealand – ligesom instruktøren.

Du vil også se et par biroller i The Tank. Nogle blot i korte scener. Andre kommer til at lide alvorligt, når de konfronteres med monstret i hjertet af denne historie. Det bliver ret brutalt!

Den Oscar-vindende special effects supervisor Richard Taylor skabte monster-effekterne. Selvfølgelig gjorde han dog ikke det hele selv. Hans team fra Peter Jacksons VFX-studie Weta Workshop arbejdede sammen med ham om det. Resultatet er, som du ville forvente; Monstret har en imponerende tilstedeværelse og ser fantastisk ud!

Se The Tank i hjemmebiografen!

The Tank er både skrevet og instrueret af den newzealandske filmskaber Scott Walker. Han har tidligere skrevet og instrueret The Frozen Ground med Nicolas Cage, Vanessa Hudgens og John Cusack i hovedrollerne. Den film udkom i 2013, så det har taget ti år, før hans anden spillefilm udkom. Jeg håber virkelig, at vi ikke skal vente yderligere et årti på hans næste film.

For mig har The Tank meget af det, der fungerede rigtig godt for en gyserinstruktør som Neil Marshall i hans tidligere film. Med andre ord har jeg store forhåbninger til, hvad der kommer fremover fra Scott Walker.

Denne mørke  monsterfilm fungerer overraskende godt på de fleste måder, så genre-fans bør bestemt se den.

The Tank kan købes og lejes digitalt fra den 28. august 2023.

FAKTA

Instruktør: Scott Walker
Manuskript: Scott Walker
Medvirkende: Luciane Buchanan, Matt Whelan, Zara Nausbaum, Regina Hegemann, Jack Barry, Holly Shervey

Plot

Efter overraskende at have arvet en forladt kystejendom, løslader Ben og hans familie ved et uheld et gammelt, længe sovende monster, der terroriserede hele regionen – inklusive hans egne forfædre – i generationer.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.