BOGKLUBMORDERNE (KILLER BOOK CLUB) på Netflix er en ny spansk gyserfilm. Jeg forventede at kunne lide den, og på papiret lød plottet fint, så det kunne have været en god gyserfilm. Det er det bare ikke. Læs hele vores Bogklubmorderne-filmanmeldelse her!

BOGKLUBMORDERNE er en ny Netflix-gyserfilm fra Spanien (den engelske titel er Killer Book Club). Som en, der elsker rigtig mange spanske produktioner, især spanske genreproduktioner, var jeg meget begejstret for tanken om denne nye Netflix-produktion.

Alt for begejstret, viste det sig hurtigt. Så god som denne film lyder på papiret, kommer den desværre til at virke som en spoof på adskillige horror-franchises. Men ikke på en sjov eller kitsch måde. Nej, på en seriøs måde, der får det til at føles tonedøvt for gyserfans. Ja, jeg var meget skuffet.

Læs videre på vores fulde Bogklubmorderne-filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 25. august 2023. Hvis du har sat din Netflix-konto til engelsk, findes den under titlen Killer Book Club.

Det simple plot

For en klassisk teenage-slasher-gyserfilm er det at have et simpelt plot normalt en god ting. I Bogklubmorderne ender en udklædningsjoke med en dødsulykke, som derefter resulterer i en tavshedspagt. Hvis alle bare tier stille, er alle sikre.

Alternativet ville være, at de fleste af dem (nok alle) ville ende i fængsel for manddrab. Selvfølgelig var denne “joke” aldrig en egentlig joke, men meget mere en hævnsituation, hvilket straks giver hele situationen et noget andet skær.

Straks efter den voldsomme hændelse, bliver gruppen – som tilsyneladende intet har tilfælles foruden en forkærlighed til bøger inden for gysergenren eller true crime – truet af en anonym online skribent.

Denne anonyme forfatter bruger en Fanfic-platform til at beskrive, hvordan de alle vil dø én efter én. Og så er det jo hverken værre eller bedre end, at de vitterligt begynder at dø en brutal død, én efter én. Præcis som beskrevet i disse fanfiction udgivelser.

Selvfølgelig er gruppen straks splittet mellem at skulle stole på hinanden og slet ikke at stole på nogen. For hvem er offer, og hvem er morder? For mig var dette frygteligt indlysende lige fra begyndelsen, så dér dumpede den faktisk allerede fra starten.

Bogklubmorderne / Killer Book Club – Anmeldelse | Netflix gyserfilm

Så meget spildt potentiale

Det er ingen hemmelighed, at jeg er særligt skuffet over denne film, fordi jeg forventede mere. Jeg regnede med, at dette kunne blive en ny fantastisk spansk gyserfilm til den næste generation. En Netflix-gyserperle. Men nej. I stedet får vi en historie, der “låner” fra alle andre, men ender ud med ingenting.

I stedet for at være en hyldest til horror-franchiserne, den tydeligvis inspireret af, er Bogklubmorderne beviset på, at gode gyserfilm ikke er så enkle at lave!

I forhold til Bogklubmorderne kan du forvente noget, der låner godt og grundigt fra Scream og I Know What You Did Last Summer, men med et strejf af Final Destination og en groft (ja, groft) forudsigelig morder.

Nej, jeg giver ingen spoilere her, men mit første gæt var korrekt. Og denne umiddelbare antagelse var så latterligt nem at få bekræftet igen og igen. Øv, lige denne detalje må måske stå for egen regning, men jeg gættede det jo trods alt ud fra de “ledetråde”, jeg synes der fremgik.

Du kan se Bogklubmorderne / Killer Book Club på Netflix!

Carlos Alonso Ojea er instruktør af Bogklubmorderne, som ser ud til at være hans første spillefilm. Denne nye gyserfilm er kun 1 time og 29 minutter lang, men den føles meget længere. Manuskriptet kommer fra en anden Carlos med det fulde navn Carlos García Miranda. Jeg er ikke helt sikker på, om det er historien eller instruktionen, der bare ikke fungerede for mig.

Rollelisten inkluderer relativt kendte ansigter som Iván Pellicer (Ánimas), Veki Velilla (Yrreal), Priscilla Delgado (A League of Their Own-serien) og Álvaro Mel (Paraíso).

Men selvom ingen i rollebesætningen er dårlige, er deres karakterer bare stereotyper, der ikke gør noget godt for filmen. Og så er der den grotesk forcerede scene mellem to teenagere, der pludselig bare have hinanden. Dér ønskede jeg virkelig bare, at filmen snart var slut.

Kort og godt (eller skidt), må det nok opsummeres sådan her; Er du til gyserfilm med et slasher-mysterie og teen-hovedkarakterer, så giv da bare Bogklubmorderne på Netflix et forsøg.

Jeg håber bare, at du vil nyde den mere, end jeg gjorde. Hvis du læser denne anmeldelse, før du ser den, er der en chance for, at du vil. Om ikke andet, fordi dine forventninger vil være meget lavere, end mine var.

BOGKLUBMORDERNE (eng. titel: Killer Book Club) er på Netflix fra den 25. august 2023.

FAKTA

Instruktør: Carlos Alonso Ojea
Manuskript: Carlos García Miranda
Medvirkende: Veki Velilla, Iván Pellicer, Álvaro Mel, Daniel Grao, Priscilla Delgado, Iván López, Carlos Alcaide, María Cerezuela, Ane Rot, Hamza Zaidi, Carmela Lloret

Plot

Otte gyserfans må kæmpe for deres liv, da en dræberklovn, der tilsyneladende kender til deres fælles hemmelighed, begynder at gøre det af med dem en efter en.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.