I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER serien starter nu på Amazons Prime Video streamingtjeneste. Og ja, den er værd at se! Du skal dog se mere end ét afsnit for at se kvaliteterne. Læs vores I Know What You Did Last Summer sæson 1 anmeldelse her!

I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER er en ny Prime Video serie, så vi er ude i en Amazon Original produktion baseret på den ikoniske film fra 1997. Om du synes, den var god eller ej, så har den opnået en vis status – dog ikke på niveau med Scream, men alligevel.

MÅSKE DU VIL SE

Traileren til den nye Scream film, der kommer i biografen til januar 2022 >

Vi har set de første fire afsnit (ud af de otte i sæsonen), og selvom første afsnit er uden de vilde overraskelser, tager den fart over de næste afsnit. Du skal derfor se et par afsnit, før du ved, hvilken type serie, der reelt er tale om. Heldigvis frigives de fire første afsnit i ét hug. Derefter kommer et ugentligt afsnit.

Læs videre på vores I Know What You Did Last Summer sæson 1 anmeldelse herunder.

Madison Iseman gør den straks værd at se!

Madison Iseman spiller den altafgørende hovedrolle, og hun får dejligt meget at arbejde med, da hun spiller to karakterer. De er nemlig tvillinger og reelt som dag og nat, så der er masser af guf at arbejde med for hende. Gyserfans vil nok især genkende Madison Iseman fra Annabelle Comes Home (2019).

James Wan er faktisk også producer på denne nye Prime Video gyserserie, så måske han har været inde over lige dén casting. Den er i hvert fald spot-on!

Derudover er der generelt et cast, der er fuld af diversitet. Eftersom denne serie udspiller sig i staten Hawaii, så er det heldigvis også ganske naturligt, at der ikke kun er hvide mennesker med. Alle gør det godt, selvom karakteren Dylan, der spilles af Ezekiel Goodman, er virkelig irriterende.

Men okay, måske er der en pointe med det. Du kommer i hvert fald hurtigt til at opleve, at de fleste karakterer har hemmeligheder, der måske ikke lige er, hvad man forventede.

I Know What You Did Last Summer – Anmeldelse [Prime Video]

Stereotyper der fungerer i gyserfilm og -serier!

De fleste karakterer føles ekstremt stereotype i første afsnit, men det er også meningen. I øvrigt er det jo et klassisk virkemiddel for især teen-gysere.

Uanset om vi taler Scream, den nyere Hell Fest eller går helt tilbage til Maskernes Nat (Halloween fra 1978), Nightmare on Elm Street eller Fredag den 13.

Det er bare en del af konceptet, at vi skal have disse særlige typer. I en topmoderne gyserserie, der er baseret på et velkendt univers via en film (og bogen før det), så får vi både en bøsse og en influencer med i puljen.

Og nej, det virker ikke dumt eller overdrevet, men derimod helt tidsvarende.

Til gengæld får gyserfans virkelig også noget for pengene, da serien byder på masser af blodige mord, der er ikke er sparet på splatter-effekterne!

Se I Know What You Did Last Summer på Prime Video

I Know What You Did Last Summer er baseret på bogen af Lois Duncan, der udkom tilbage i 1973. De fleste tænker nok på filmen fra 1997, men den er altså “bare” en adaption og ikke et originalt koncept. Det betyder dog ikke noget for seriens kvaliteter, der som sagt først rigtig kan ses et par afsnit inde!

Denne Amazon Original serie begynder måske præcis, som du forventer (eller frygter), men den byder på mere, end man skulle tro. Allerede fra afsnit 2 kommer der nogle twists på banen, og det fortsætter faktisk derefter.

Vi har “kun” set første halvdel af sæson 1, men glæder os i den grad til at se sidste halvdel. Sæsonfinalen kommer med afsnit otte den 12. november 2021. Så hvis du vil “binge-watche” hele serien, kan du gøre det derfra.

Sæson 1 af I Know What You Did Last Summer begynder på Prime Video den 15. oktober 2021.

FAKTA

Skaber: Sara Goodman
Medvirkende: Madison Iseman, Bill Heck, Brianne Tju, Ezekiel Goodman, Ashley Moore, Sebastian Amoruso, Fiona Rene, Cassie Beck, Brooke Bloom

Plot

Et år efter den fatale bilulykke, der hjemsøgte deres dimissionsnat, indser en gruppe teenagere, at de er bundet til hinanden af en mørk hemmelighed og bliver jagtet af en brutal morder. Da de forsøger at sammenstykke, hvem der jagter dem, afslører de uforvarende en mørk side af deres tilsyneladende perfekte by – og dem selv. Alle skjuler noget, og afsløringen af den forkerte hemmelighed kunne være fatal.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.