Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story er sæson 2 af MONSTER-antologiserien på Netflix, der startede med DAHMER. Her er det nyeste om den kommende Ryan Murphy-serie.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story er sæson 2 af antologiserien fra Ryan Murphy. Serien startede med seriemorderen Jeffrey Dahmer, spillet af Evan Peters. Det var i sæson 1 af Netflix-serien, der hed DAHMER — Monster: Historien om Jeffrey Dahmer.

Denne gang handler miniserien om de to brødre, Lyle og Erik Menendez, der slog deres forældre ihjel i 1989.

En true crime-sag, der har været dækket ofte

I Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story skal der dykkes ned i de to brødres liv. Vi skal se, hvad der skete, før de skød og dræbte deres forældre i deres hjem i Beverly Hills i 1989.

Under deres retssager nævnte brødrene flere års mishandling som årsagen til at myrde deres forældre.

Anklagerne derimod hævdede, at deres motiv var at få fingrene i familieformuen. To meget modstridende forklaringer, der gennem flere årtier har sikret, at deres sag ofte kommer frem i medierne igen.

Det er også langt fra første gang, denne true crime-sag er blevet filmatiseret. I 1994 alene udkom hele to tv-film, der havde fokus på sagen i kølvandet på retssagen. De to film hed henholdsvis “Honor thy Father and Mother: The True Story of the Menendez Murders” og “Menendez: A Killing in Beverly Hills”.

Reelt var der endnu en film fra 1994, da Oliver Stones Natural Born Killers også siges at være inspireret af bl.a. Menendez brødrenes liv og gerninger.

Med denne Netflix-antologiserie bliver de så omtalt som monstre, da antologien jo hedder “Monster”.

Cooper Koch og Nicholas Alexander Chavez skal spille titelrollerne som de to brødre, Lyle og Erik Menendez.

Hvem spiller med i Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story?

Cooper Koch og Nicholas Alexander Chavez skal spille titelrollerne som de to brødre, Lyle og Erik Menendez.

Af mere kendte ansigter ses Javier Bardem og Chloë Sevigny som forældrene Jose og Kitty Menendez. Altså, de to, der bliver slået ihjel og angiveligt (ifølge morderne) har mishandlet deres sønner. Nathan Lane spiller den undersøgende journalist Dominick Dunne, som dækkede retssagerne for Vanity Fair.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story får premiere på Netflix i 2024.

Javier Bardem og Chloë Sevigny som forældrene Jose og Kitty Menendez

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.