Nye gyserfilm i 2021? Her er en oversigt over gyserfilm og thrillere i biografen i 2021. Ja, listen er inklusiv thrillere, da disse genrer ofte overlapper hinanden. Læs mere om de kommende thrillere og gyserfilm, du kan se frem til, på siden her!

Thrillere og gyserfilm i 2021 er der faktisk nok af. Men hvis 2020 har lært os noget – i endnu højere grad end tidligere – så er det, at intet er sikkert. Det må derfor desværre forventes, at ikke alle annoncerede nye gyserfilm i 2021 får premiere i Danmark som planlagt.

Nogle titler får sikkert ændret deres premieredato, mens andre bliver helt droppet, inden de overhovedet får chancen. Corona-situationen har også sat et kraftigt præg på hele biografindustrien, så mange titler ryger direkte på streamingtjenester.

Det er både godt og skidt, men vi vil nu gerne have chancen for at se mange film på det store lærred. Især hvis vi er ude i monstre, der bare gør sig bedst i fuld størrelse samt de rigtig grumme film, hvor biografmørket bidrager til stemningen.

Listen nedenfor over både thrillere og nye gyserfilm i 2021 bliver løbende opdateret med datoændringer, så sørg eventuelt for at bogmærke denne side.

Listen er senest opdateret den 25. november 2021.

DEN ANDEN SIDE

Biografpremiere: 6. maj 2021

Shirin er netop flyttet ind i et ældre rækkehus uden for byen sammen med sin kæreste Fredrik og dennes søn, Lucas. Alt ånder fred og idyl, og den lille sammenbragte familie glæder sig til endelig at få en ny start i fælles rammer. Men da Fredrik er bortrejst i forbindelse med sit nye job, begynder Shirin at høre mærkelige lyde fra det ubeboede nabohus. Og da Lucas pludselig fortæller om en ny bedsteven, der kommer og besøger ham om natten, står det snart klart for Shirin, at absolut intet er, som det burde være i den ellers så fredelige svenske forstad…

Den anden side (2020) gyserfilm

PROMISING YOUNG WOMAN

Biografpremiere: 6. maj 2021

Promising Young Woman er en hævn-thriller, der handler om en ung kvinde, som er traumatiseret af en tragisk hændelse i sin fortid. Den unge kvinde tager nu på togt for at få hævn over mændene, hun har stået overfor.

SPIRAL (SAW 9)

Biografpremiere: 12. maj 2021

Et sadistisk geni slipper sin egen vanvittige form for retfærdighed løs i SPIRAL – det gruopvækkende nye kapitel i Saw-serien.

I skyggen af en anerkendt politiveteran (Samuel L. Jackson) tager den pågående kommissær Ezekiel ”Zeke” Banks (Chris Rock) og hans unge makker (Max Minghella) ansvar for en uhyggelig efterforskning af en række mord, der giver frygtelige minder om byens blodige fortid. Uforvarende fanget i et mysterium, finder Zeke sig pludseligt i centrum af morderens makabre og grusomme spil.

Spiral (2020)

THE UNHOLY

Biografpremiere: 20. maj 2021

Gyserfilmen The Unholy handler om Alice, en ung hørehæmmet pige, der efter et påstået besøg fra Jomfru Maria nu uforklarligt er i stand til at høre, tale og helbrede de syge. Mens budskabet spreder sig, og folk fra nær og fjern strømmer til for at være vidne til hendes mirakler, besøger en vanæret journalist (Jeffrey Dean Morgan) den lille by i New England for at undersøge og genoplive sin karriere. Da skræmmende begivenheder begynder at ske overalt, må han stille spørgsmålstegn ved, om disse fænomener er Jomfru Marias værk eller noget meget mere uhyggeligt.

THE CONJURING 3

Biografpremiere: 3. juni 2021

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It afslører en af de mest sensationelle sager fra Ed og Lorraine Warrens arkiv. Aldrig før i USA’s historie har en mordmistænkt brugt en dæmonisk besættelse som sit forsvar. En fortælling fuld af rædsel og mord, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen – det er ukendt ondskab, der chokerede selv de erfarne paranormale efterforskere. 

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It (2021)

HUNTER HUNTER

Biografpremiere: 17. juni 2021

HUNTER HUNTER er en nervepirrende horror-thriller om en families kamp for overlevelse i vildmarken!

Hunter Hunter (2020)

A QUIET PLACE 2

Biografpremiere: 1. juli 2021

De har lige taget hendes mand, Lee. Deres sikre sted er blevet ødelagt. Evelyn står alene med en nyfødt baby og to unge teenagere. De står i en farlig og fjendtlig verden, hvor den mindste lyd kan påkalde de monstre, der dræbte Lee. De monstre, der har udryddet hele Jordens menneskelige befolkning. Eller … tæt på. For de har altid vidst, at der var andre overlevere. I horisonten har de set lys fra bål. Nu har de ikke andet valg end at give sig ud i den fjendtlige verden og – stadig uden at lave den mindste støj – opsøge disse overlevere for måske at finde et sted, hvor de kan overleve og trives. I stilhed.

OLD

Biografpremiere: 22. juli 2021

OLD er en ny thriller fra M. Night Shyamalan (Den sjette sans, Unbreakable, Split).

Thrilleren handler om en familie, der holder ferie på en tropisk ø. Men mystiske ting begynder at ske, og snart går det op for familien, at de ældes lynhurtigt.

Old (2021) Shyamalan Thriller

WEREWOLVES WITHIN

Biografpremiere: 29. juli 2021

Spillefilmsversion af videospillet af samme navn, hvor varulve angriber en lille by.

Werewolves Within (2021) gyserkomedie

WRONG TURN: THE FOUNDATION

Biografpremiere: 19. august 2021

Forlad ikke stien. Det er det enkle råd til alle, der vandrer i Appalacherne. Men de mægtige vandfald og den overvældende udsigt lokker en gruppe venner væk fra det afmærkede spor. De tror, at de kender farerne i form af vilde dyr og stejle skrænter – men bjergene rummer helt andre frygtindgydende og truende hemmeligheder, som de unge snart må stå ansigt til ansigt med i en brutal kamp på liv og død…

Wrong Turn (2021) gyserfilm

THE GREEN KNIGHT

Biografpremiere: 19. august 2021

Gawain, der er nevø til Kong Arthur, tager på en færd for at møde den sagnomspundne Grønne Ridder – et væsen der tester mennesket. Rejsen byder på adskillige udfordringer i form af kæmper, genfærd og tyve, mens Gawain må definere sin karakter og bevise sit værd.

The Green Night (2021) Horror-Fantasy

CANDYMAN

Biografpremiere: 26. august 2021

Candyman (2020) er en “åndelig efterfølger” til Candyman (1992), hvor vi vender tilbage til det nu gentrificerede Chicago-kvarter, hvor legenden begyndte.

Candyman (2021) gyserfilm

ESCAPE ROOM 2: NO WAY OUT

Biografpremiere: 2. september 2021

Seks mennesker befinder sig låst inde i en række escape rooms. Langsomt begynder de at finde ud af, hvad der skal til for at overleve.. samtidigt med, at de opdager, at de alle har spillet før.

Escape Room 2: No Way Out er fortsættelsen til Escape Room fra 2019.

Escape Room 2: No Way Out (2021)

MALIGNANT

Biografpremiere: 9. september 2021

Malignant er en kommende gyserfilm i italiensk Giallo-stil, der er instrueret af James Wan (SawNattens dæmoner). Den handler om en kræftpatient, som finder ud af, at dennes tumor er en mystisk alien-parasit.

Malignant (2021) gyserfilm

HALLOWEEN KILLS

Biografpremiere: 14. oktober 2021

Horrorfilmen Halloween Kills er en fortsættelse til Halloween (2018). Filmens plot er endnu ukendt, men instruktør David Gordon Green samt manuskriptforfattere Danny McBride og Scott Teems vender tilbage. Ligeledes vil Jamie Lee Curtis igen spille den ikoniske karakter Laurie Strode.

Halloween Kills (2021)

Venom: Let There Be Carnage

Biografpremiere: 14. oktober 2021

Sidste gang vi mødte journalisten Eddie Brock og den udenjordiske eksistens Venom, en såkaldt symbiot som besatte Brocks krop, indgik de en umage alliance: begge skal de kunne være i Brocks krop. Ikke fordi de bryder sig om det, men fordi det er nødvendigt for dem begge. Da Eddie interviewer seriemorderen Cletus Kasady sker dog dét, som ikke må ske – en ny symbiot overtager Kasady og superskurken Carnage opstår.

Venom 2: Let There Be Carnage (2021)

ANTLERS

Biografpremiere: 28. oktober 2021

En lærer og hendes bror, den lokale sherif, bliver indblandet med en ung studerende, der har en farlig hemmelighed med skræmmende konsekvenser.

Antlers er produceret af Guillermo Del Toro.

Antlers (2020) gyserfilm

THE BOY BEHIND THE DOOR

Biografpremiere: 4. november 2021

De 12-årige venner, Bobby og Kevin, kidnappes, mens de som så mange gange før spiller bold i den lokale park. Bobby vågner bagbundet i bagagerummet på en bil, men det lykkes ham med møje og besvær at brække bagklappen op og undslippe sit fangeskab. På vej væk hører han dog pludseligt sin vens angstfulde skrig fra det ødebeliggende hus, hvor de befinder sig, og den rædselsslagne Bobby ser ingen anden udvej end at vende om for at befri sin bedste ven – koste, hvad det vil…

The Boy Behind the Door (2020) Gyserfilm

TITANE

Biografpremiere: 11. november 2021

I kølvandet på en serie uopklarede forbrydelser genforenes en far med sin søn, som forsvandt 10 år tidligere.

Julia Ducournau, der i 2016 lavede gyserfilmen RAW, vender tilbage med TITANE – en unik og grænseoverskridende sci-fi thriller.

Titane (2021) sci-fi thriller

LAST NIGHT IN SOHO

Biografpremiere: 25. november 2021

En ung modedesigner kan på mystisk vis rejse tilbage i tiden til 1960ernes London, men der er noget galt med den alternative virkelighed, hun er kommet til.

Last Night in Soho er en horror/thriller instrueret af Edgar Wright (Shaun of the Dead).

Gyserfilm i 2022

Vil du læse om hvilke gyserfilm, der kommer i biografen i 2022?

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg