Nye gyserfilm i 2021? Her er en oversigt over gyserfilm og thrillere i biografen i 2021. Ja, listen er inklusiv thrillere, da disse genrer ofte overlapper hinanden. Læs mere om de kommende thrillere og gyserfilm, du kan se frem til, på siden her!

Thrillere og gyserfilm i 2021 er der faktisk nok af. Men hvis 2020 har lært os noget – i endnu højere grad end tidligere – så er det, at intet er sikkert. Det må derfor desværre forventes, at ikke alle annoncerede nye gyserfilm i 2021 får premiere i Danmark som planlagt.

Nogle titler får sikkert ændret deres premieredato, mens andre bliver helt droppet, inden de overhovedet får chancen. Corona-situationen har også sat et kraftigt præg på hele biografindustrien, så mange titler ryger direkte på streamingtjenester.

Det er både godt og skidt, men vi vil nu gerne have chancen for at se mange film på det store lærred. Især hvis vi er ude i monstre, der bare gør sig bedst i fuld størrelse samt de rigtig grumme film, hvor biografmørket bidrager til stemningen.

Listen nedenfor over både thrillere og nye gyserfilm i 2021 bliver løbende opdateret med datoændringer, så sørg eventuelt for at bogmærke denne side.

Listen er senest opdateret den 19. januar 2021.

DEN ANDEN SIDE

Biografpremiere: Afventer ny dato

Shirin er netop flyttet ind i et ældre rækkehus uden for byen sammen med sin kæreste Fredrik og dennes søn, Lucas. Alt ånder fred og idyl, og den lille sammenbragte familie glæder sig til endelig at få en ny start i fælles rammer. Men da Fredrik er bortrejst i forbindelse med sit nye job, begynder Shirin at høre mærkelige lyde fra det ubeboede nabohus. Og da Lucas pludselig fortæller om en ny bedsteven, der kommer og besøger ham om natten, står det snart klart for Shirin, at absolut intet er, som det burde være i den ellers så fredelige svenske forstad…

Den anden side (2020) gyserfilm

THE LITTLE THINGS

Biografpremiere: 29. januar 2021 på HBO Nordic (kommer ikke i bio alligevel)

THE LITTLE THINGS er en thriller, der handler om to politibetjente, som er på jagt efter en seriemorder.

Blandt de medvirkende ses Denzel Washington, Jared Leto og Rami Malek.

The Little Things (2021) Thriller

SONGBIRD

Biografpremiere: Afventer ny dato

COVID-23-virussen er muteret, og verden er i sit fjerde år med lockdown. Inficerede amerikanere bliver revet væk fra deres hjem og tvunget i karantænelejre kendt som Q-zoner, hvor man ikke kan flygte fra. Men et par modige sjæle kæmper tilbage mod de højere magter. Midt i dette dystopiske landskab finder den frygtløse kurér, Nico, som er immun over for det dødbringende patogen, håb og kærlighed med Sara, selvom hendes karantæne forbyder dem fysisk kontakt. Da det antages, at Sara er blevet smittet, ræser Nico desperat gennem tomme Los Angeles på jagt efter det eneste, der kan redde hende fra fængsel… eller værre.

Songbird (2020) Thriller

PROMISING YOUNG WOMAN

Biografpremiere: 18. februar 2021

Promising Young Woman er en hævn-thriller, der handler om en ung kvinde, som er traumatiseret af en tragisk hændelse i sin fortid. Den unge kvinde tager nu på togt for at få hævn over mændene, hun har stået overfor.

A QUIET PLACE 2

Biografpremiere: 22. april 2021

De har lige taget hendes mand, Lee. Deres sikre sted er blevet ødelagt. Evelyn står alene med en nyfødt baby og to unge teenagere. De står i en farlig og fjendtlig verden, hvor den mindste lyd kan påkalde de monstre, der dræbte Lee. De monstre, der har udryddet hele Jordens menneskelige befolkning. Eller … tæt på. For de har altid vidst, at der var andre overlevere. I horisonten har de set lys fra bål. Nu har de ikke andet valg end at give sig ud i den fjendtlige verden og – stadig uden at lave den mindste støj – opsøge disse overlevere for måske at finde et sted, hvor de kan overleve og trives. I stilhed.

LAST NIGHT IN SOHO

Biografpremiere: 22. april 2021

En ung modedesigner kan på mystisk vis rejse tilbage i tiden til 1960ernes London, men der er noget galt med den alternative virkelighed, hun er kommet til.

Last Night in Soho er en horror/thriller instrueret af Edgar Wright (Shaun of the Dead).

SPIRAL (SAW 9)

Biografpremiere: 20. maj 2021

Et sadistisk geni slipper sin egen vanvittige form for retfærdighed løs i SPIRAL – det gruopvækkende nye kapitel i Saw-serien.

I skyggen af en anerkendt politiveteran (Samuel L. Jackson) tager den pågående kommissær Ezekiel ”Zeke” Banks (Chris Rock) og hans unge makker (Max Minghella) ansvar for en uhyggelig efterforskning af en række mord, der giver frygtelige minder om byens blodige fortid. Uforvarende fanget i et mysterium, finder Zeke sig pludseligt i centrum af morderens makabre og grusomme spil.

THE CONJURING 3

Biografpremiere: 3. juni 2021

I The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It vender Ed og Lorraine Warren tilbage.

Denne gang bliver det dog ikke om et hjemsøgt hus eller besat menneske, da producerne vil gå i en anden retning. Ligesom de to forrige film er The Conjuring 3 også baseret på en sand historie. Men denne gang fokuserer historien på en mand, der er dømt for et mord, han begik, mens han var besat.

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It

Venom: Let There Be Carnage

Biografpremiere: 24. juni 2021

Venom: Let There Be Carnage er fortsættelsen til Venom, der handlede om journalisten Eddie Brock, som kommer i kontakt med en udenjordisk eksistens – en såkaldt symbiot, som overtager hans krop.

Plottet til Venom 2 er endnu ukendt.

venom 2: let there be carnage

OLD

Biografpremiere: 22. juli 2021

OLD er en ny thriller fra M. Night Shyamalan (Den sjette sans, Unbreakable, Split).

Thrilleren er løst baseret på den franske grafiske novelle Sandcastle, skrevet af Pierre Oscar Lévy og Frederik Peeters. Den handler om en gruppe mennesker, der opdager et lig på en strand, inden de indser, at de alle ældes hurtigt i løbet af få timer. Shyamalan har brugt historien som udgangspunkt for Old.

Old (2021) Shyamalan Thriller

MONA LISA AND THE BLOOD MOON

Biografpremiere: 5. august 2021

Mona Lisa and the Blood Moon handler om en pige med overnaturlige kræfter, som flygter fra den lukkede afdeling. Hun må nu prøve at klare sig alene i New Orleans.

Fantasy-thrilleren er instrueret af Ana Lily Amirpour, der tidligere har lavet A Girl Walks Home Alone at Night.

CANDYMAN

Biografpremiere: 26. august 2021

Candyman (2020) er en “åndelig efterfølger” til Candyman (1992), hvor vi vender tilbage til det nu gentrificerede Chicago-kvarter, hvor legenden begyndte.

Jordan Peele (Get Out) skriver og producerer fortsættelsen til gyserfilmen Candyman fra 1992. Titelrollen spilles af Yahya Abdul-Mateen II, som er kendt fra Aquaman og Us.

HALLOWEEN KILLS

Biografpremiere: 14. oktober 2021

Horrorfilmen Halloween Kills er en fortsættelse til Halloween (2018). Filmens plot er endnu ukendt, men instruktør David Gordon Green samt manuskriptforfattere Danny McBride og Scott Teems vender tilbage. Ligeledes vil Jamie Lee Curtis igen spille den ikoniske karakter Laurie Strode.

Halloween Kills (2021)

RUN RABBIT RUN

Biografpremiere: 28. oktober 2021

I gyserfilmen Run Rabbit Run spiller Elisabeth Moss en fertilitetslæge, der tror stærk på livet, døden og videnskabelige fakta. Men da hendes unge datter begynder at opføre sig mærkeligt, må hun udfordre sine egne værdier og konfrontere et spøgelse fra sin fortid.

MORBIUS

Biografpremiere: Oktober 2021

Morbius er en Spider-Man spinoff, der handler om biokemisten Michael Morbius, som forsøger at helbrede sig selv for en sjælden blodsygdom. I stedet ender han dog med at inficere sig selv med en form for vampyrisme, der gør ham tørstig efter blod, han får hugtænder og besidder en overnaturlig styrke.

Morbius er instrueret af svenske Daniel Espinosa (Life) og har Jared Leto i hovedrollen.

BENELUX

Biografpremiere: 25. november 2021

På en ferie i Toscana bliver en dansk familie øjeblikkeligt venner med en hollandsk familie. Nogle måneder senere modtager det danske par en uventet invitation til at besøge hollænderne i deres træhus, så de beslutter sig for at tage på weekendtur. Det varer dog ikke længe, før glæden ved genforeningen erstattes af misforståelser. Tingene går gradvist skævt, da hollænderne viser sig at være noget helt andet, end de har foregivet at være. Den lille danske familie befinder sig nu fanget i et hus, de ønsker, at de aldrig var kommet ind i.

Benelux (2020) speak no evil

Afventer pt. ny dato i 2021

ESCAPE ROOM 2

Biografpremiere: 2021

Escape Room 2 er fortsættelsen til Escape Room fra 2019, hvor seks fremmede endte i nogle omstændigheder uden for deres kontrol, og de måtte bruge alle deres evner for at overleve.

Escape Room 2 er instrueres endnu en gang af Adam Robitel (The Taking of Deborah LoganInsidious: The Last Key).

MALIGNANT

Biografpremiere: 2021

Malignant er en kommende gyserfilm i italiensk Giallo-stil, der er instrueret af James Wan (Saw, Nattens dæmoner).

En Giallo-film handler ofte om et mordmysterie og en morder med sorte handsker.

THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE

Biografpremiere: 2021

The Texas Chainsaw Massacre og Leatherface vender tilbage i 2021 med en fortsættelse til klassikeren fra 1974!

Gyserfilmen er produceret af Fede Alvarez (Evil Dead, Don’t Breathe).

The Texas Chainsaw Massacre (2021) gyserfilm