Nye gyserfilm i 2021? Her er en oversigt over gyserfilm og thrillere i biografen i 2021. Ja, listen er inklusiv thrillere, da disse genrer ofte overlapper hinanden. Læs mere om de kommende thrillere og gyserfilm, du kan se frem til, på siden her!

Thrillere og gyserfilm i 2021 er der faktisk nok af. Men hvis 2020 har lært os noget – i endnu højere grad end tidligere – så er det, at intet er sikkert. Det må derfor desværre forventes, at ikke alle annoncerede nye gyserfilm i 2021 får premiere i Danmark som planlagt.

Nogle titler får sikkert ændret deres premieredato, mens andre bliver helt droppet, inden de overhovedet får chancen. Corona-situationen har også sat et kraftigt præg på hele biografindustrien, så mange titler ryger direkte på streamingtjenester.

Det er både godt og skidt, men vi vil nu gerne have chancen for at se mange film på det store lærred. Især hvis vi er ude i monstre, der bare gør sig bedst i fuld størrelse samt de rigtig grumme film, hvor biografmørket bidrager til stemningen.

Listen nedenfor over både thrillere og nye gyserfilm i 2021 bliver løbende opdateret med datoændringer, så sørg eventuelt for at bogmærke denne side.

Listen er senest opdateret den 17. september 2021.

DEN ANDEN SIDE

Biografpremiere: 6. maj 2021

Shirin er netop flyttet ind i et ældre rækkehus uden for byen sammen med sin kæreste Fredrik og dennes søn, Lucas. Alt ånder fred og idyl, og den lille sammenbragte familie glæder sig til endelig at få en ny start i fælles rammer. Men da Fredrik er bortrejst i forbindelse med sit nye job, begynder Shirin at høre mærkelige lyde fra det ubeboede nabohus. Og da Lucas pludselig fortæller om en ny bedsteven, der kommer og besøger ham om natten, står det snart klart for Shirin, at absolut intet er, som det burde være i den ellers så fredelige svenske forstad…

Den anden side (2020) gyserfilm

PROMISING YOUNG WOMAN

Biografpremiere: 6. maj 2021

Promising Young Woman er en hævn-thriller, der handler om en ung kvinde, som er traumatiseret af en tragisk hændelse i sin fortid. Den unge kvinde tager nu på togt for at få hævn over mændene, hun har stået overfor.

SPIRAL (SAW 9)

Biografpremiere: 12. maj 2021

Et sadistisk geni slipper sin egen vanvittige form for retfærdighed løs i SPIRAL – det gruopvækkende nye kapitel i Saw-serien.

I skyggen af en anerkendt politiveteran (Samuel L. Jackson) tager den pågående kommissær Ezekiel ”Zeke” Banks (Chris Rock) og hans unge makker (Max Minghella) ansvar for en uhyggelig efterforskning af en række mord, der giver frygtelige minder om byens blodige fortid. Uforvarende fanget i et mysterium, finder Zeke sig pludseligt i centrum af morderens makabre og grusomme spil.

Spiral (2020)

THE UNHOLY

Biografpremiere: 20. maj 2021

Gyserfilmen The Unholy handler om Alice, en ung hørehæmmet pige, der efter et påstået besøg fra Jomfru Maria nu uforklarligt er i stand til at høre, tale og helbrede de syge. Mens budskabet spreder sig, og folk fra nær og fjern strømmer til for at være vidne til hendes mirakler, besøger en vanæret journalist (Jeffrey Dean Morgan) den lille by i New England for at undersøge og genoplive sin karriere. Da skræmmende begivenheder begynder at ske overalt, må han stille spørgsmålstegn ved, om disse fænomener er Jomfru Marias værk eller noget meget mere uhyggeligt.

THE CONJURING 3

Biografpremiere: 3. juni 2021

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It afslører en af de mest sensationelle sager fra Ed og Lorraine Warrens arkiv. Aldrig før i USA’s historie har en mordmistænkt brugt en dæmonisk besættelse som sit forsvar. En fortælling fuld af rædsel og mord, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen – det er ukendt ondskab, der chokerede selv de erfarne paranormale efterforskere. 

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It (2021)

HUNTER HUNTER

Biografpremiere: 17. juni 2021

HUNTER HUNTER er en nervepirrende horror-thriller om en families kamp for overlevelse i vildmarken!

Hunter Hunter (2020)

A QUIET PLACE 2

Biografpremiere: 1. juli 2021

De har lige taget hendes mand, Lee. Deres sikre sted er blevet ødelagt. Evelyn står alene med en nyfødt baby og to unge teenagere. De står i en farlig og fjendtlig verden, hvor den mindste lyd kan påkalde de monstre, der dræbte Lee. De monstre, der har udryddet hele Jordens menneskelige befolkning. Eller … tæt på. For de har altid vidst, at der var andre overlevere. I horisonten har de set lys fra bål. Nu har de ikke andet valg end at give sig ud i den fjendtlige verden og – stadig uden at lave den mindste støj – opsøge disse overlevere for måske at finde et sted, hvor de kan overleve og trives. I stilhed.

OLD

Biografpremiere: 22. juli 2021

OLD er en ny thriller fra M. Night Shyamalan (Den sjette sans, Unbreakable, Split).

Thrilleren handler om en familie, der holder ferie på en tropisk ø. Men mystiske ting begynder at ske, og snart går det op for familien, at de ældes lynhurtigt.

Old (2021) Shyamalan Thriller

WEREWOLVES WITHIN

Biografpremiere: 29. juli 2021

Spillefilmsversion af videospillet af samme navn, hvor varulve angriber en lille by.

Werewolves Within (2021) gyserkomedie

WRONG TURN: THE FOUNDATION

Biografpremiere: 19. august 2021

Forlad ikke stien. Det er det enkle råd til alle, der vandrer i Appalacherne. Men de mægtige vandfald og den overvældende udsigt lokker en gruppe venner væk fra det afmærkede spor. De tror, at de kender farerne i form af vilde dyr og stejle skrænter – men bjergene rummer helt andre frygtindgydende og truende hemmeligheder, som de unge snart må stå ansigt til ansigt med i en brutal kamp på liv og død…

Wrong Turn (2021) gyserfilm

THE GREEN KNIGHT

Biografpremiere: 19. august 2021

Gawain, der er nevø til Kong Arthur, tager på en færd for at møde den sagnomspundne Grønne Ridder – et væsen der tester mennesket. Rejsen byder på adskillige udfordringer i form af kæmper, genfærd og tyve, mens Gawain må definere sin karakter og bevise sit værd.

The Green Night (2021) Horror-Fantasy

CANDYMAN

Biografpremiere: 26. august 2021

Candyman (2020) er en “åndelig efterfølger” til Candyman (1992), hvor vi vender tilbage til det nu gentrificerede Chicago-kvarter, hvor legenden begyndte.

Candyman (2021) gyserfilm

ESCAPE ROOM 2: NO WAY OUT

Biografpremiere: 2. september 2021

Seks mennesker befinder sig låst inde i en række escape rooms. Langsomt begynder de at finde ud af, hvad der skal til for at overleve.. samtidigt med, at de opdager, at de alle har spillet før.

Escape Room 2: No Way Out er fortsættelsen til Escape Room fra 2019.

Escape Room 2: No Way Out (2021)

MALIGNANT

Biografpremiere: 9. september 2021

Malignant er en kommende gyserfilm i italiensk Giallo-stil, der er instrueret af James Wan (SawNattens dæmoner). Den handler om en kræftpatient, som finder ud af, at dennes tumor er en mystisk alien-parasit.

Malignant (2021) gyserfilm

HALLOWEEN KILLS

Biografpremiere: 14. oktober 2021

Horrorfilmen Halloween Kills er en fortsættelse til Halloween (2018). Filmens plot er endnu ukendt, men instruktør David Gordon Green samt manuskriptforfattere Danny McBride og Scott Teems vender tilbage. Ligeledes vil Jamie Lee Curtis igen spille den ikoniske karakter Laurie Strode.

Halloween Kills (2021)

Venom: Let There Be Carnage

Biografpremiere: 14. oktober 2021

Venom: Let There Be Carnage er fortsættelsen til Venom, der handlede om journalisten Eddie Brock, som kommer i kontakt med en udenjordisk eksistens – en såkaldt symbiot, som overtager hans krop.

Plottet til Venom 2 er endnu ukendt.

Venom 2: Let There Be Carnage (2021)

ANTLERS

Biografpremiere: 28. oktober 2021

En lærer og hendes bror, den lokale sherif, bliver indblandet med en ung studerende, der har en farlig hemmelighed med skræmmende konsekvenser.

Antlers er produceret af Guillermo Del Toro.

Antlers (2020) gyserfilm

THE BOY BEHIND THE DOOR

Biografpremiere: 4. november 2021

De 12-årige venner, Bobby og Kevin, kidnappes, mens de som så mange gange før spiller bold i den lokale park. Bobby vågner bagbundet i bagagerummet på en bil, men det lykkes ham med møje og besvær at brække bagklappen op og undslippe sit fangeskab. På vej væk hører han dog pludseligt sin vens angstfulde skrig fra det ødebeliggende hus, hvor de befinder sig, og den rædselsslagne Bobby ser ingen anden udvej end at vende om for at befri sin bedste ven – koste, hvad det vil…

The Boy Behind the Door (2020) Gyserfilm

TITANE

Biografpremiere: 11. november 2021

I kølvandet på en serie uopklarede forbrydelser genforenes en far med sin søn, som forsvandt 10 år tidligere.

Julia Ducournau, der i 2016 lavede gyserfilmen RAW, vender tilbage med TITANE – en unik og grænseoverskridende sci-fi thriller.

Titane (2021) sci-fi thriller

LAST NIGHT IN SOHO

Biografpremiere: 25. november 2021

En ung modedesigner kan på mystisk vis rejse tilbage i tiden til 1960ernes London, men der er noget galt med den alternative virkelighed, hun er kommet til.

Last Night in Soho er en horror/thriller instrueret af Edgar Wright (Shaun of the Dead).

RESIDENT EVIL: WELCOME TO RACCOON CITY

Biografpremiere: 2. december 2021

Resident Evil: Welcome to Raccoon City er en reboot, der ser bort fra samtlige foregående film i franchisen med Milla Jovovich. Filmen foregår i 1998 og forklarer hemmelighederne om Spencer Mansion og Raccoon City.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021)

Afventer pt. ny dato i 2021

RUN RABBIT RUN

Biografpremiere: Ukendt

I gyserfilmen Run Rabbit Run spiller Elisabeth Moss en fertilitetslæge, der tror stærk på livet, døden og videnskabelige fakta. Men da hendes unge datter begynder at opføre sig mærkeligt, må hun udfordre sine egne værdier og konfrontere et spøgelse fra sin fortid.

THE NIGHT HOUSE

Biografpremiere: Ukendt

En enke begynder at opdage sin nyligt afdøde ægtemands skræmmende hemmeligheder.

The Night House er instrueret af David Bruckner (V/H/SSouthboundThe Ritual)

The Night House (2021) gyserfilm

Rykket til 2022

LAMB

Biografpremiere: 6. januar 2022

Det islandske par María (Noomi Rapace) og Ingvar (Hilmir Snær Gudnason) bor med deres flok får på en smuk, men afsidesliggende gård. Da de opdager et mystisk nyfødt lam på deres grund, beslutter de sig for at beholde det og opdrage det som deres eget. Denne overraskende familieforøgelse bringer dem meget glæde, før det i sidste ende ødelægger dem.

Lamb (2021) gyserfilm

MORBIUS

Biografpremiere: 27. januar 2022

Morbius er en Spider-Man spinoff, der handler om biokemisten Michael Morbius, som forsøger at helbrede sig selv for en sjælden blodsygdom. I stedet ender han dog med at inficere sig selv med en form for vampyrisme, der gør ham tørstig efter blod, han får hugtænder og besidder en overnaturlig styrke.

Morbius er instrueret af svenske Daniel Espinosa (Life) og har Jared Leto i hovedrollen.

MONA LISA AND THE BLOOD MOON

Biografpremiere: 24. februar 2022

Mona Lisa and the Blood Moon handler om en pige med overnaturlige kræfter, som flygter fra den lukkede afdeling. Hun må nu prøve at klare sig alene i New Orleans.

Fantasy-thrilleren er instrueret af Ana Lily Amirpour, der tidligere har lavet A Girl Walks Home Alone at Night.

Mona Lisa and the Blood Moon (2022) gyserfilm

THE DEVIL’s LIGHT

Biografpremiere: Februar 2022

Den 25-årig nonne Søster Ann er overbevist om, at det er hendes kald at hjælpe mennesker, der er besat af en dæmon. Dæmonuddrivelse er dog kun forbeholdt præsterne, så hun må søge hjælp hos sin mentor, en professor, der tror på Søster Anns særlige egenskaber, og som skaffer hende ind til en træningssession. Men da Søster Ann møder en af stedets mest forstyrrede patienter, ender hun med at stå ansigt til ansigt med en dæmonisk kraft, som indtager skolen og har en mystisk forbindelse til Anns fortid.

The Devil's Light (2021) gyserfilm

GÆSTERNE

Biografpremiere: 17. marts 2022

På en ferie i Toscana bliver en dansk familie øjeblikkeligt venner med en hollandsk familie. Nogle måneder senere modtager det danske par en uventet invitation til at besøge hollænderne i deres træhus, så de beslutter sig for at tage på weekendtur. Det varer dog ikke længe, før glæden ved genforeningen erstattes af misforståelser. Tingene går gradvist skævt, da hollænderne viser sig at være noget helt andet, end de har foregivet at være. Den lille danske familie befinder sig nu fanget i et hus, de ønsker, at de aldrig var kommet ind i.

Benelux (2020) speak no evil