THE BOY BEHIND THE DOOR er en ny gyserfilm, der benytter en række uhyggeligt velkendte emner fra den virkelige verden. Det betyder også, at den på ingen måde er nem at se. Især ikke da skuespillerne leverer solide præstationer. Læs vores fulde The Boy Behind the Door anmeldelse her!

THE BOY BEHIND THE DOOR er en gyserfilm, der har børn i de bærende roller. Det betyder dog ikke, at den bliver mere letbenet af den årsag. Tværtimod er det helt konkret misbrug af børn, der er omdrejningspunktet. Plottet omhandler altså ustyrligheder, der er alt for kendt fra den virkelige verden.

Det er et meget lille cast i filmen, men det gør ikke så meget, når skuespilpræstationerne er gode. Især fra børnene. Til gengæld er jeg ikke stor fan af twistet mod slutningen. Både fordi det er nemt at gætte i forvejen, og fordi det lader til at være med for at skabe ekstra chok-værdi. Det afholder os dog ikke fra at være begejstret for filmen som helhed. Selvom den til tider er svær at se!

Læs videre på vores The Boy Behind the Door anmeldelse herunder. Filmen kommer i de danske biografer den 4. november 2021.

Et meget tungt og intenst emne

Hvis du kan tåle at se film, der handler om børnemishandling (på alverdens måder), så er The Boy Behind the Door helt sikkert en gyserfilm, der kan anbefales. Her hos Heaven of Horror ved vi kun alt for godt, at mange gyserfans ikke kan tåle at se film, hvor børn kommer til skade. Jeg synes personligt også, det er hæsligt, når dyr skades.

Det der især gør The Boy Behind the Door så svær at se er, at de to unge skuespillere gør det uhyggeligt godt! Og eftersom vi oplever alle disse uhyrligheder fra de to drenges synspunkt, så ser vi det gennem barneøjne. Dermed handler historien også om drengenes venskab og sammenhold og ikke “bare” de hæslige voksne børnemishandlere.

Det er både ekstremt effektivt og næsten formildende at opleve historien gennem deres øjne. Men omvendt også ekstraordinært sørgeligt. De stoler jo på voksne… eller gjorde!

The Boy Behind the Door – Anmeldelse | Gyserfilm

De to drenge, Bobby og Kevin, spilles af henholdsvis Lonnie Chavis (This Is Us tv-serien) og Ezra Dewey (The Djinn). Begge gør det helt fantastisk – og dermed uhyggeligt godt, i ordets bogstavelige forstand – men det er især Ezra Dewey, der har de helt slemme scener. Dermed efterlader han også et særligt indtryk.

Foruden de to unge skuespillere vil mange nok vælge at se filmen, fordi Kristin Bauer van Straten er på rollelisten. Kristin Bauer van Straten vil altid være den fantastiske Pam De Beaufort fra True Blood for mig, men hun har dog lavet en del andet også. Ikke mindst i Tom Ford filmen Natdyr fra 2016.

Se The Boy Behind the Door i biografen

Det er filmskaber-duoen bestående af David Charbonier og Justin Powell, der står bag denne nye film. David Charbonier og Justin Powell deler således både instruktør og manuskriptforfatter-rollen på denne film. Det er en spillefilmdebut for dem begge, og hvis du ser et billede af dem, vil du klart kunne se, at de to børn i filmen er bygget på netop disse to herrer.

Det er helt sikkert også derfor, at det netop er venskabet mellem de to drenge i The Boy Behind the Door, der er filmens helt store styrke. Jeg ville faktisk hjertens gerne se endnu en film med disse to karakterer og deres venskab – dog gerne uden at de skal udsættes for samme omgang.

Vi har også allerede været så heldige at se filmskabernes opfølgning The Djinn, der har en af hovedrollerne fra denne film som hovedrolleindehaver. Du kan læse vores anmeldelse af The Djinn ovre på vores engelsksprogede søstersite her >

The Boy Behind the Door er en vedkommende historie, der desværre er alt for velkendt. Både fra nyhederne og diverse true-crime sager, hvor børn udnyttes og misbruges. Selvom historien er fin, så er det de uhyggeligt stærke skuespilpræstationer fra børnene, der gør denne film så stærk.

The Boy Behind the Door har premiere i de danske biografer den 4. november 2021.

FAKTA

Biografpremiere: 4. november 2021
Instruktører: Justin Powell & David Charbonier
Medvirkende: Lonnie Chavis, Ezra Dewey, Kristin Bauer van Straten, Scott Michael Foster, Micah Hauptman

Plot

De 12-årige venner, Bobby og Kevin, kidnappes, mens de som så mange gange før spiller bold i den lokale park. Bobby vågner bagbundet i bagagerummet på en bil, men det lykkes ham med møje og besvær at brække bagklappen op og undslippe sit fangeskab. På vej væk hører han dog pludseligt sin vens angsfulde skrig fra det ødebeliggende hus, hvor de befinder sig, og den rædselsslagne Bobby ser ingen anden udvej end at vende om for at befri sin bedste ven – koste, hvad det vil…

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg