Nye gyserfilm i 2022! Få et overblik over hvilke gyserfilm og thrillere, der kommer i biografen i 2022. Listen er inklusiv thrillere, da disse genrer ofte overlapper hinanden. Læs mere om de kommende thrillere og gyserfilm, du kan se frem til her.

Vil du gerne vide, hvilke gyserfilm der kommer i 2022? Vi har lavet en oversigt over hvilke gyserfilm (og thrillere), der indtil videre er programsat i 2022. Listen over gyserfilm i 2022 vil uden tvivl blive længere!

Det må dog desværre forventes, at ikke alle annoncerede nye gyserfilm i 2022 får premiere i Danmark som planlagt. Nogle titler får ændret deres premieredato, mens andre bliver helt droppet, inden de overhovedet får chancen.

Men vi opdaterer løbende listen over nye gyserfilm i 2022 med datoændringer, så sørg eventuelt for at bogmærke denne side.

Og nu kommer vi så til det! Se listen over nye gyserfilm i 2022 nedenfor.

LAMB

Biografpremiere: 6. januar 2022

Det islandske par María (Noomi Rapace) og Ingvar (Hilmir Snær Gudnason) bor med deres flok får på en smuk, men afsidesliggende gård. Da de opdager et mystisk nyfødt lam på deres grund, beslutter de sig for at beholde det og opdrage det som deres eget. Denne overraskende familieforøgelse bringer dem meget glæde, før det i sidste ende ødelægger dem.

Lamb (2021) gyserfilm

SCREAM

Biografpremiere: 13. januar 2022

25 år efter en række brutale mord i den lille by Woodsboro, tager en ny morder Ghostface masken på og begynder at gå efter en gruppe teenagere for at få hemmeligheder frem om byens dødelige fortid.

Scream 5 (2022)

MORBIUS

Biografpremiere: 27. januar 2022

Biokemisten Michael Morbius forsøger at helbrede sig selv for en sjælden blodsygdom. I stedet ender han dog med at inficere sig selv med en form for vampyrisme, der gør ham tørstig efter blod, han får hugtænder og besidder en overnaturlig styrke.

Morbius er instrueret af svenske Daniel Espinosa (Life) og har Jared Leto i hovedrollen.

Morbius (2022) vampyrfilm

NIGHTMARE ALLEY

Biografpremiere: 27. januar 2022

En korrupt svindler går sammen med en kvindelig psykiater for at narre folk til at give dem penge. Men det går helt galt, da han bliver snydt af hende.

Nightmare Alley er en nyindspilning af filmen fra 1947 – denne gang instrueret af Guillermo del Toro.

Nightmare Alley (2022)

THE BLACK PHONE

Biografpremiere: 3. februar 2022

Finney Shaw, en genert, men klog 13-årig dreng, bliver bortført af en sadistisk morder og fanget i en lydisoleret kælder, hvor det ikke nytter noget at skrige. Da en afbrudt telefon på væggen begynder at ringe, opdager Finney, at han kan høre stemmerne fra morderens tidligere ofre. Og de vil gerne sikre, at det, der skete med dem, ikke sker for Finney.

The Black Phone (2022) gyserfilm

THE DEVIL’S LIGHT

Biografpremiere: 24. februar 2022 (ikke bekræftet)

Den 25-årig nonne Søster Ann er overbevist om, at det er hendes kald at hjælpe mennesker, der er besat af en dæmon. Dæmonuddrivelse er dog kun forbeholdt præsterne, så hun må søge hjælp hos sin mentor, en professor, der tror på Søster Anns særlige egenskaber, og som skaffer hende ind til en træningssession. Men da Søster Ann møder en af stedets mest forstyrrede patienter, ender hun med at stå ansigt til ansigt med en dæmonisk kraft, som indtager skolen og har en mystisk forbindelse til Anns fortid.

The Devil's Light (2021) gyserfilm

GÆSTERNE

Biografpremiere: 17. marts 2022

På en ferie i Toscana bliver en dansk familie øjeblikkeligt venner med en hollandsk familie. Nogle måneder senere modtager det danske par en uventet invitation til at besøge hollænderne i deres træhus, så de beslutter sig for at tage på weekendtur. Det varer dog ikke længe, før glæden ved genforeningen erstattes af misforståelser. Tingene går gradvist skævt, da hollænderne viser sig at være noget helt andet, end de har foregivet at være. Den lille danske familie befinder sig nu fanget i et hus, de ønsker, at de aldrig var kommet ind i.

Benelux (2020) speak no evil

KLIENTEN

Biografpremiere: 24. marts 2022

En række makabre mord, hvor gravide kvinder får fostret skåret ud af livmoderen, vækker stor uro hos psykologen Susanne, da en sætning skrevet med blod på det seneste gerningssted er taget direkte ud af hendes dagbog. Dagen efter tager hun imod en ny klient, den unge Mark, der opfører sig faretruende. Da han ytrer samme sætning, som stod skrevet i blod, står det klart, at Susanne sidder overfor en seriemorder. Hun forsøger at råbe om hjælp, men Mark har myrdet hendes assistent, og giver hende én time til at kurere ham, ellers vil han også slå hende ihjel. Et kapløb med døden sætter i gang, og bagtankerne bag Marks psykologiske spil, viser sig at stikke dybere, end Susanne nogensinde ville have frygtet.

MONA LISA AND THE BLOOD MOON

Biografpremiere: 13. april 2022

Mona Lisa and the Blood Moon handler om en pige med overnaturlige kræfter, som flygter fra den lukkede afdeling. Hun må nu prøve at klare sig alene i New Orleans.

Fantasy-thrilleren er instrueret af Ana Lily Amirpour, der tidligere har lavet A Girl Walks Home Alone at Night.

Mona Lisa and the Blood Moon (2022) gyserfilm

THE NORTHMAN

Biografpremiere: 21. april 2022 (ikke bekræftet)

Thrilleren The Northman foregår i det 10. århundrede på Island og handler om en nordisk prins, som drager ud for at hævne sin fars død.

Filmen er lavet af Robert Eggers (The Witch & The Lighthouse).

The Northman (2022)

NATTEN HAR ØJNE

Biografpremiere: 21. april 2022

I NATTEN HAR ØJNE møder vi Maja, der engang var en lovende skuespillerinde. Nu gentager hun sin rolle fra en gammel TV julekalender – ikke i fjernsynet, men i storcentre og biblioteker. Så da hun falder pladask for Leah, en ung, jødisk kvinde fra London, blomstrer håbet. Men da Leah får et mystisk anfald, frygter Maja at deres hæsblæsende romance må slutte – og vælger i stedet at følge med Leah tilbage til hendes hjem i det ortodokse jødiske kvarter Stamford Hill i London.  Her møder hun snart sin nye underbo: Leahs mor, Chana. Chana – der oprindeligt selv er fra Danmark – er en dominerende og hemmelighedsfuld kvinde, der er reserveret og skeptisk overfor sin nye svigerdatter. Men Maja prøver alligevel at gøre et godt indtryk – indtil hun begynder at forstå, at noget er helt galt…

DOCTOR STRANGE 2: IN THE MULTIVERSE OF MADNESS

Biografpremiere: 5. maj 2022

DOCTOR STRANGE 2: IN THE MULTIVERSE OF MADNESS bliver den første gyserfilm i MCU universet, og den er instrueret af gyserinstruktøren Sam Raimi.

Doctor Strange 2: in the Multiverse of Madness

NOPE

Biografpremiere: 21. juli 2022 (ikke bekræftet)

Gyserfilmen NOPE er den nyeste film fra Jordan Peele, der tidligere har lavet Get Out og Us. Plottet er pt. ukendt.

Nope (2022) gyserfilm

SALEM’S LOT

Biografpremiere: 8. september 2022 (ikke bekræftet)

I Salem’s Lot vender en forfatter hjem til sin barndomsby for at skrive en bog. Han finder dog ud af, at noget er helt galt – alle beboere er ved at blive vampyrer.

SALEM’S LOT er en ny indspilning af Stephen Kings roman af samme navn – denne gang instrueret af Gary Dauberman (IT del 1+2, Annabelle Comes Home).

Salem's Lot (2022) gyserfilm

HALLOWEEN ENDS

Biografpremiere: 13. oktober 2022

Halloween Ends er en fortsættelse til Halloween Kills (2021). Filmens plot er endnu ukendt, men instruktør David Gordon Green samt manuskriptforfattere Danny McBride og Scott Teems vender tilbage. Ligeledes vil Jamie Lee Curtis igen spille sin ikoniske karakter Laurie Strode.

HALLOWEEN ENDS (2021)

SUPERPOSITION

Biografpremiere: 27. oktober 2022

Superposition er et parforholdsdrama pakket ind i en neglebidende gyser. I filmen tager kæresteparret Teit og Luna dybt ind i skoven for at bo med deres søn, hvor de væk fra storbyens larm skal genfinde sig selv og hinanden. Og at finde sig selv, det gør de, men på en meget mere bogstavelig og gruopvækkende måde, end de havde regnet med. For i skoven møder de sig selv, en tro kopi af dem selv, der også er på dannelsesrejse i skoven. Den absurde situation udvikler sig langsomt i en voldsom og uforudsigelig retning.

Superposition (2022) Psykologisk Thriller

Gyserfilm der afventer premieredato i 2022

RUN RABBIT RUN

Biografpremiere: Afventer

I gyserfilmen Run Rabbit Run spiller Elisabeth Moss en fertilitetslæge, der tror indædt på livet, døden og videnskabelige fakta. Men da hendes unge datter begynder at opføre sig mærkeligt, må hun udfordre sine egne værdier og konfrontere et spøgelse fra sin fortid.

Run Rabbit Run