Nye gyserfilm i 2022! Få et overblik over hvilke gyserfilm og thrillere, der kommer i biografen i 2022. Listen er inklusiv thrillere, da disse genrer ofte overlapper hinanden. Læs mere om de kommende thrillere og gyserfilm, du kan se frem til her.

Vil du gerne vide, hvilke gyserfilm der kommer i 2022? Vi har lavet en oversigt over hvilke gyserfilm (og thrillere), der indtil videre er programsat i 2022. Listen over gyserfilm i 2022 vil uden tvivl blive længere!

Det må dog desværre forventes, at ikke alle annoncerede nye gyserfilm i 2022 får premiere i Danmark som planlagt. Nogle titler får ændret deres premieredato, mens andre bliver helt droppet, inden de overhovedet får chancen.

Men vi opdaterer løbende listen over nye gyserfilm i 2022 med datoændringer, så sørg eventuelt for at bogmærke denne side.

Og nu kommer vi så til det! Se listen over nye gyserfilm i 2022 nedenfor.

Senest opdateret 10. november 2022

NIGHTMARE ALLEY

Biografpremiere: 27. januar 2022

En korrupt svindler går sammen med en kvindelig psykiater for at narre folk til at give dem penge. Men det går helt galt, da han bliver snydt af hende.

Nightmare Alley er en nyindspilning af filmen fra 1947 – denne gang instrueret af Guillermo del Toro.

Nightmare Alley (2022)

LAMB

Biografpremiere: 27. januar 2022

Det islandske par María (Noomi Rapace) og Ingvar (Hilmir Snær Gudnason) bor med deres flok får på en smuk, men afsidesliggende gård. Da de opdager et mystisk nyfødt lam på deres grund, beslutter de sig for at beholde det og opdrage det som deres eget. Denne overraskende familieforøgelse bringer dem meget glæde, før det i sidste ende ødelægger dem.

Lamb (2021) gyserfilm

SCREAM

Biografpremiere: 3. februar 2022

25 år efter en række brutale mord i den lille by Woodsboro, tager en ny morder Ghostface masken på og begynder at gå efter en gruppe teenagere for at få hemmeligheder frem om byens dødelige fortid.

Scream 5 (2022)

SPEAK NO EVIL

Biografpremiere: 17. marts 2022

På en ferie i Toscana bliver en dansk familie øjeblikkeligt venner med en hollandsk familie. Nogle måneder senere modtager det danske par en uventet invitation til at besøge hollænderne i deres træhus, så de beslutter sig for at tage på weekendtur. Det varer dog ikke længe, før glæden ved genforeningen erstattes af misforståelser. Tingene går gradvist skævt, da hollænderne viser sig at være noget helt andet, end de har foregivet at være. Den lille danske familie befinder sig nu fanget i et hus, de ønsker, at de aldrig var kommet ind i.

Speak No Evil / Gæsterne (2022) | Gyserfilm

KLIENTEN

Biografpremiere: 24. marts 2022

Da den erfarne og velrenommerede psykolog Susanne (Signe Egholm Olsen) tager imod dagens sidste klient, Mark (Anton Hjejle), forventer hun et møde som så mange andre. Men da det viser sig, at Mark er en eftersøgt seriemorder, indser Susanne, at den næste time vil ændre hendes liv for evigt. Mark forlanger nemlig, at Susanne skal kurere ham, ellers bliver hun hans næste offer. For hvert sandkorn der drysser gennem timeglasset strammes grebet, og et intenst kapløb med døden sætter i gang.

Klienten (2022) Dansk thriller

X

Biografpremiere: 31. marts 2022

Et ungt filmhold ankommer til en afsondret farm i Texas for at optage en pornofilm. Det ældre og underlige ægtepar, som er deres værter, fatter en helt særlig interesse for de unge gæster. Og imens natten falder på, begynder en kamp om liv og død.

Gyserfilmen X (2022) er skrevet og instrueret af Ti West.

X (2022) gyserfilm

MORBIUS

Biografpremiere: 31. marts 2022

Dr. Morbius er dødeligt syg med en sjælden blodsygdom og i et forsøg på at redde andre, der lider af samme skæbne, må han ty til drastiske midler. Hvad der i første omgang virker som en succes, viser sig senere at være meget værre end sygdommen. 

Morbius er instrueret af svenske Daniel Espinosa (Life) og har Jared Leto i hovedrollen.

Morbius (2022) vampyrfilm

DOCTOR STRANGE 2: IN THE MULTIVERSE OF MADNESS

Biografpremiere: 4. maj 2022

DOCTOR STRANGE 2: IN THE MULTIVERSE OF MADNESS bliver den første gyserfilm i MCU universet, og den er instrueret af gyserinstruktøren Sam Raimi.

Doctor Strange 2: in the Multiverse of Madness

HATCHING

Biografpremiere: 19. maj 2022

Den 12-årige skolepige og gymnast Tinja gør alt for at behage sin mor, der lever og ånder for at kunne præsentere det pletfri glansbillede af den perfekte kernefamilie på sin blog. En dag finder Tinja en såret fugl i skoven og beslutter sig for at tage dens mærkeligt udseende æg med hjem. Hun gemmer ægget på sit værelse og holder det varmt, men da det pludseligt klækkes, dukker der et underligt væsen frem, der skal vise sig ikke bare at blive Tinjas bedste ven, men også hendes værste mareridt…

Hatching (2022) gyserfilm

MEN

Biografpremiere: 2. juni 2022

I kølvandet på en personlig tragedie trækker Harper (Jessie Buckley) sig alene tilbage til det smukke engelske landskab i håb om at have fundet et sted at komme sig. Men nogen eller noget fra de omkringliggende skove ser ud til at forfølge hende. Hvad der begynder som en ulmende frygt, bliver et komplet mareridt, beboet af hendes mørkeste minder og frygt i den visionære filmskaber Alex Garlands (Ex MachinaAnnihilation) febrilske, formskiftende nye gyserfilm.

Men (2022) sci-fi gyserfilm

THE BLACK PHONE

Biografpremiere: 23. juni 2022

Finney Shaw, en genert, men klog 13-årig dreng, bliver bortført af en sadistisk morder og fanget i en lydisoleret kælder, hvor det ikke nytter noget at skrige. Da en afbrudt telefon på væggen begynder at ringe, opdager Finney, at han kan høre stemmerne fra morderens tidligere ofre. Og de vil gerne sikre, at det, der skete med dem, ikke sker for Finney.

The Black Phone

NATTEN HAR ØJNE

Biografpremiere: 28. juli 2022

Natten har øjne er en romantisk gyser, der handler om Maja, som engang var en lovende skuespillerinde, men aldrig har fået indfriet sit potentiale. Da hun forelsker sig i Leah vokser et nyt håb. Efter Leah får et mystisk anfald, vælger Maja at følge med hende hjem til London i det ortodokse jødiske kvarter Stamford Hill. Her møder hun Leahs mor Chana, der er en reseveret og hemmelighedsfuld. Inden længe finder Maja ud af, at noget er helt galt.

Natten har øjne (2022) Dansk gyserfilm

SEE FOR ME

Biografpremiere: 4. august 2022

See for Me følger den blinde Sophie, der er hyret til at passe på et hus, da det bliver invaderet af tyve på udkig efter et skjult pengeskab. Hendes eneste forsvar er en app kaldt “See For Me”, som sætter hende i forbindelse med krigsveteranen Kelly, der, som navnet antyder, ser for hende, mens Sophie forsøger at forsvare sig selv og overleve natten.

See For Me (2021) Thriller

NOPE

Biografpremiere: 18. august 2022

Indbyggere i en fjern kløft i det indre Californien bliver vidner til en uhyggelig og rystende opdagelse.

Gyserfilmen NOPE er den nyeste film fra Jordan Peele, der tidligere har lavet Get Out og Us.

Nope – Anmeldelse | Sci-fi-gyser fra Jordan Peele

THE INVITATION

Biografpremiere: 1. september 2022

Evie har netop mistet sin mor og er nu helt alene tilbage. Hun beslutter derfor at tage en DNA test – måske der er noget familie derude et sted, som hun aldrig har kendt? Kort tid efter tager en ukendt fætter kontakt til hende, og han inviterer hende noget overraskende til bryllup i England. Hun tager afsted og ankommer til en overdådighed uden lige og ukendte slægtninge, der tager kærligt imod hende. Det skal dog snart vise sig, at hendes slægtninge har foruroligende bagtanker med deres generøsitet, og hun bliver kastet ind i en kamp for overlevelse, efterhånden som hun afslører en makaber familiehistorie og forskruede hemmeligheder.

The Invitation (2022) | Gotisk gyserfilm

BODIES BODIES BODIES

Biografpremiere: 8. september 2022

I gyserkomedien Bodies Bodies Bodies planlægger en gruppe rige unge i 20’erne en orkan-fest i et afsidesliggende palæ med alt, hvad der hører sig til af lege, knæklys og rusmidler. Én leg viser sig dog at få fatale konsekvenser, og festen løber helt af sporet.

Bodies Bodies Bodies (2022)

SMILE

Biografpremiere: 29. september 2022

Gyserfilmen Smile følger en psykiater, hvis sind begynder at vende sig mod hende, efter hun har været vidne til en traumatisk begivenhed, der involverer en patient.

Smile (2022) gyserfilm

HALLOWEEN ENDS

Biografpremiere: 13. oktober 2022

Fire år efter hændelserne i Halloween Kills bor Lauire sammen med sit barnebarn Allyson og er ved at færdiggøre sin erindringsbog. Michael Meyer er ikke blevet set siden, og Laurie har besluttet, at han ikke længere skal kontrollere hendes liv. Men da en ung mand, Corey Cunningham bliver anklaget for at have dræbt en dreng, han babysittede, begynder en bølge af vold og terror ny, som tvinger Laurie til én gang for alle at konfrontere den ondskab, hun ikke kan kontrollere.

Halloween Ends (2022)

PREY FOR THE DEVIL

Biografpremiere: 17. november 2022

Den 25-årig nonne Søster Ann er overbevist om, at det er hendes kald at hjælpe mennesker, der er besat af en dæmon. Dæmonuddrivelse er dog kun forbeholdt præsterne, så hun må søge hjælp hos sin mentor, en professor, der tror på Søster Anns særlige egenskaber, og som skaffer hende ind til en træningssession. Men da Søster Ann møder en af stedets mest forstyrrede patienter, ender hun med at stå ansigt til ansigt med en dæmonisk kraft, som indtager skolen og har en mystisk forbindelse til Anns fortid.

Prey for the Devil (2022) gyserfilm

THE MENU

Biografpremiere: 17. november 2022

Et ungt par rejser til en fjerntliggende ø for at spise på en eksklusiv restaurant, hvor kokken har tilberedt en overdådig menu med nogle chokerende overraskelser.

The Menu (2022) | Gyserkomedie

BONES AND ALL

Biografpremiere: 24. november 2022

To outsidere begiver sig ud på en 1.600 kilometer lang odyssé gennem Ronald Reagans Amerika. Da de opdager, at de ikke kan løbe fra deres skræmmende fortid, tager parret et endeligt standpunkt for at afgøre, om deres kærlighed kan overleve deres anderledeshed.

Bones and All (2022) gyserfilm

CRIMES OF THE FUTURE

Biografpremiere: 1. december 2022

Mennesker tilpasser sig et syntetisk miljø med nye transformationer og mutationer. Sammen med sin partner Caprice fremviser Saul Tenser, en berømt performancekunstner, offentligt metamorfosen af sine organer i avantgardeforestillinger.

Crimes of the Future (2022)

TERRIFIER 2

Biografpremiere: 8. december 2022

Efter at være blevet genoplivet vender Art the Clown tilbage til den frygtsomme by Miles County, hvor han angriber en teenagepige og hendes yngre bror på Halloween-aften.

TERRIFIER 2 gyserfilm

Gyserfilm der er rykket til 2023

SUPERPOSITION

Biografpremiere: 23. marts 2023

Superposition er et parforholdsdrama pakket ind i en neglebidende gyser. I filmen tager kæresteparret Teit og Luna dybt ind i skoven for at bo med deres søn, hvor de væk fra storbyens larm skal genfinde sig selv og hinanden. Og at finde sig selv, det gør de, men på en meget mere bogstavelig og gruopvækkende måde, end de havde regnet med. For i skoven møder de sig selv, en tro kopi af dem selv, der også er på dannelsesrejse i skoven. Den absurde situation udvikler sig langsomt i en voldsom og uforudsigelig retning.

Superposition (2022) Psykologisk Thriller

SALEM’S LOT

Biografpremiere: 20. april 2023

I Salem’s Lot vender en forfatter hjem til sin barndomsby for at skrive en bog. Han finder dog ud af, at noget er helt galt – alle beboere er ved at blive vampyrer.

SALEM’S LOT er en ny indspilning af Stephen Kings roman af samme navn – denne gang instrueret af Gary Dauberman (IT del 1+2, Annabelle Comes Home).

Salem's Lot (2022) gyserfilm

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.