VENOM: LET THERE BE CARNAGE er opfølgeren til første Venom-film fra 2018. Der er fuld smadder på volden, og humor er også i fokus. Historien halter det mere med, og resultatet er ret middelmådigt. Læs vores Venom 2: Let There Be Carnage anmeldelse her!

VENOM: LET THERE BE CARNAGE er anden film om symbioten “Venom”, der har koblet sig på journalisten Eddie Brock (Tom Hardy). Denne gang er alt skruet en tand (eller ti) op, så der er både mere fokus på humor og på den vilde vold.

Hvis vi skal være fair (og dét skal vi), så var det samme tilfældet med The Suicide Squad. Den store forskel består bare i, at The Suicide Squad også havde en ret enkel historie, der fungerede. Lige præcis historien halter den altså med i nyeste Marvel-film. Den er forhastet og ret klodset.

Læs videre på vores Venom 2: Let There Be Carnage anmeldelse herunder, hvis du vil vide mere. Den er naturligvis spoilerfri. Dog kan vi godt “afsløre”, at du, som altid ved Marvel-film, skal huske at blive siddende til den ekstra scene, der kommer under rulleteksterne.

Både godt og skidt!

Jeg skal være helt ærlig og sige, at jeg bestemt fik grint en del under Venom: Let There Be Carnage. Ikke helt så meget som andre i salen under pressevisningen, men dog fik jeg grint et par gange og klukket endnu flere gange.

For det meste var det endda fordi, den rent faktisk var sjov, og ikke fordi det var pinligt. Alligevel fik man hurtigt fornemmelsen af, at dette næppe ville blive nogen imponerende filmoplevelse.

Havde det været et afsnit af en Marvel tv-serie, så havde jeg været fint tilfreds og godt underholdt. Ikke mindst, da jeg så vidste, alt meget ville blive uddybet i senere afsnit. Der er nemlig meget af historien, der føles forceret og forhastet. Andre dele af plottet er enten ulogiske eller ender i intetheden.

Venom 2: Let There Be Carnage – Anmeldelse

Woody Harrelson i fri leg

Tom Hardy fungerer stadig rigtig godt som Eddie Brock og Venom (i både skøn og uskøn symbiose). Til gengæld er Woody Harrelson (Zombieland) en ægte tegneseriefigur. Vi er helt ude på det vilde og vanvittige overdrev.

Selvom jeg er glad for Woody Harrelson normalt, så fungerer dette ikke for mig. Jeg er bare ret ligeglad og ved jo, at manden er en fuldstændig vanvittig seriemorder uden nogle egentlige kvaliteter.

Og det er nok ekstra grumt, når man ser Venom: Let There Be Carnage lige i halen på at have genset Venom (2018). I dén film var Riz Ahmed (der lige har været Oscar-nomineret) nemlig skurken. En meget mere realistisk og genkendelig skurk med noget ægte på spil.

Det kan i øvrigt anbefales at se eller gense den første film, før du kaster dig over Venom 2.

Se Venom: Let There Be Carnage i de danske biografer

Det er Andy Serkis, der har instrueret Venom: Let There Be Carnage. Lige så fantastisk Andy Serkis er foran kameraet som Gollum, Supreme Leader Snoke eller Ceasar, lige så uskarp er han som instruktør her. Manuskriptet er skrevet af Kelly Marcel efter en historie skabt af både Kelly Marcel og Tom Hardy.

Med en spilletid på kun 97 minutter er det en meget kort Marvel film, men alligevel føles den lidt lang. Man bliver simpelthen bombarderet med noget nyt og vildt hele tiden.

Nu ser vi rigtig mange genrefilm, så du kommer ikke til at høre os sige ting som “den værste film i år”. Dét er den slet ikke i nærheden af at være! Men den er desværre bare heller ikke specielt god, hvilket er en skam. Den underholder, men det er tomme kalorier.

Venom: Let There Be Carnage har premiere i de danske biografer den 14. oktober 2021.

FAKTA

Biograf-premiere: 14. oktober 2021
Instruktør: Andy Serkis
Manuskriptforfatter: Kelly Marcel
Medvirkende: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Naomie Harris, Stephen Graham

Plot

Sidste gang vi mødte journalisten Eddie Brock og den udenjordiske eksistens Venom, en såkaldt symbiot som besatte Brocks krop, indgik de en umage alliance: begge skal de kunne være i Brocks krop. Ikke fordi de bryder sig om det, men fordi det er nødvendigt for dem begge. Da Eddie interviewer seriemorderen Cletus Kasady sker dog dét, som ikke må ske – en ny symbiot overtager Kasady og superskurken Carnage opstår.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg