THERE’S SOMEONE INSIDE YOUR HOUSE på Netflix er en ny gyserfilm med den danske titel Når ingen hører dig skrige. En helt klassisk teen-gyser. Der er dog stadig interessante karakterer, og et stærkt cast gør denne film vellykket. Læs vores fulde There’s Someone Inside Your House Netflix anmeldelse her!

THERE’S SOMEONE INSIDE YOUR HOUSE er en Netflix gyserfilm, der har fået den danske titel Når ingen hører dig skrige. Filmen havde faktisk premiere til genrefilmfestivalen Fantastic Fest i sidste uge, hvilket siger lidt om, at den også egner sig til det store lærred.

Det er en klassisk teen slasher, og den holder mysteriet om morderens identitet kørende – med nogle gode twists undervejs. Det er dog karaktererne og de medvirkende, der får det hele til at fungere rigtig godt.

Gyserfilmen er produceret af James Wan, der er en af nutidens mest succesfulde gyserfilmskabere (på trods af hans nyeste film Malignant har delt vandene).

Læs videre på vores There’s Someone Inside Your House / Når ingen hører dig skrige anmeldelse herunder og se den på Netflix.

Perfekt åbningsscene for en gyserfilm

En god åbningsscene i enhver film kan være afgørende for filmens videre stemning, men ved gyserfilm kan den være endnu mere afgørende. Bare tænk på Sam Raimis Drag Me to Hell eller James Wans The Conjuring franchise.

I There’s Someone Inside Your House får du en virkelig stærk åbningsscene, der er ret perfekt for en gyserfilm.

Først introduceres du til morderen, der bærer en maske, der ligner ansigtet på det næste offer. Derefter ser du hvor brutalt, et drab kan være. Derudover får du et motiv: Morderen vil gerne afsløre en mørk hemmelighed om offeret.

Maske-elementet er en lidt ny vinkel på den sædvanlige faste morder-maske, vi plejer at se. Fra Ghostface i Scream til Michael Myers maske i Halloween, der jo nærmest er hans sutteklud.

LÆS OGSÅ

Vores artikel om den nye Halloween Kills, der på alle måder hylder originalfilmen fra 1978

Lige denne “offer-maske” fungerer ret godt gennem hele filmen. Nå ja, og så er selve drabene særdeles brutale i sand slasher-stil. Der bliver ikke holdt igen på nogen måde!

There’s Someone Inside Your House / Når ingen hører dig skrige– Netflix anmeldelse

Se Når ingen hører dig skrige / There’s Someone Inside Your House på Netflix!

There’s Someone Inside Your House er instrueret af Patrick Brice, der fik sin spillefilmsdebut med Netflix-gyserfilmen Creep i 2014. Han lavede derefter efterfølgeren Creep 2 (2017) og kom på selve historien til den vanvittige gyser-franchise sammen med skuespilleren Mark Duplass.

Hans nyeste film er skrevet af Henry Gayden, men er baseret på en roman af Stephanie Perkins. Henry Gayden har også skrevet både Shazam! og dennes efterfølger, der er instrueret af den svenske gysermester David F. Sandberg. Gayden skriver karakterer, der føles ægte, og han leverer noget overraskelse i sine manuskripter. Dét kan vi li’!

Du kan roligt kaste dig over There’s Someone Inside Your House på Netflix. Denne teen slasher er også oplagt til en fortsættelse. Stilen fungerer bare godt – lidt ligesom Scream gjorde. Og ja, stjernen fra Scream franchisen, Neve Campbell, bliver faktisk også nævnt i denne Netflix gyserfilm. På perfekt satirisk vis!

Når ingen hører dig skrige / There’s Someone Inside Your House får premiere på Netflix den 6. oktober 2021.

FAKTA

Instruktør: Patrick Brice
Manuskript: Henry Gaden (Baseret på romanen af Stephanie Perkins)
Medvirkende: Sydney Park, Théodore Pellerin, Asjha Cooper, Dale Whibley, Jesse LaTourette, Diego Josef, Burkely Duffield, Sarah Dugdale, William MacDonald, Andrew Dunbar, Markian Tarasiuk

Plot

Makani og hendes venner på Osborne High School forsøger at afsløre og stoppe en maskeret morder, der går efter eleverne og afslører deres største hemmeligheder.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.