BRAZEN på Netflix er en ny krimi-thriller med Alyssa Milano i hovedrollen. Den er på sin vis ret forudsigelig, men også overraskende underholdende. Plus, der er et dansk islæt i filmen, der er baseret på en bog af Nora Roberts. Læs vores fulde Brazen filmanmeldelse her!

BRAZEN er en ny Netflix krimi-thriller baseret på romanen “Brazen Virtue” af Nora Roberts. Det er på rigtig mange måder en helt klassisk tv-film, hvilket især er tydeligt i starten. Men den viser sig dog at have nogle overraskelser undervejs, der byder på lidt mere kant, end jeg forventede. Ja, også selvom slutningen er ganske, som man har gættet undervejs.

Selv spilletiden på cirka 90 minutter er perfekt til en historie som denne. Det er en win-win.

DU VIL NOK SYNES OM DENNE, HVIS DU KUNNE LIDE

Den nye Harlan Coben Netflix-serie Stay Close, der udkom til nytår >

Læs videre på vores Brazen filmanmeldelse herunder. Så finder du også ud af hvor i castet, danskeren gemmer sig.

Dejlig velkendt, men alligevel underholdende

I Brazen møder vi den succesfulde krimiforfatter Grace (Alyssa Milano), der faktisk er blevet så meget krimi-ekspert, at hun til tider også hjælper politiet med aktive sager. Lige som Jessica Fletcher i Hun så et mord. Men altså, også helt anderledes – jeg forsøger bare at “male et billede” for dig her.

Da hendes søster, Kathleen (spillet af danske Emilie Ullerup) pludselig ringer til hende efter 5 år uden kontakt, skynder hun sig straks tilbage til familiens hjem i Washington, D.C. Kort tid efter hendes ankomst (vi taler timer), bliver Kathleen brutalt myrdet.

Så ja, der er ikke meget med vores danske skuespiller, Emilie Ullerup, men hun spiller en afgørende nøglerolle.

Brazen – anmeldelse | Netflix krimi-thriller

Derfra insisterer Grace naturligvis på at arbejde sammen med politiet. Ikke mindst da søsterens hemmelige liv som webcam dominatrix bliver afsløret. Den charmerende kriminalbetjent Ed (Sam Page) er noget modvillig til at involvere Grace. Og ikke kun fordi de to lige er begyndt at date.

Det, der reelt virkelig løfter Brazen fra det ret forudsigelige plot, er faktisk skuespillerne. Alyssa Milano (Heksene fra Warren Manor) spiller Grace, som er knivskarp og charmerende, men bestemt, mens Sam Page (Mad Men) er naturlig og behagelig på den helt rigtige måde. Lad os endelig ikke glemme, at målgruppen for denne film helt klart er [hetero] kvinder.

I andre nøgleroller ser vi desuden Daniel Diemer (Black Summer), Matthew Finlan (October Faction) og David Lewis (Child’s Play).

Se Brazen på Netflix nu!

Som nævnt indledningsvist er denne Netflix-film baseret på bogen “Brazen Virtue” af Nora Roberts. Selve manuskriptet er dog skrevet af Suzette Couture, Donald Martin og Edithe Swensen. Instruktionen har Monika Mitchell stået for, og hvis du ser på hendes IMDb CV, så har hun lavet mange indie-film og diverse tv-produktioner (serier og film).

Ja, inklusiv ret mange julefilm, som The Knight Before Christmas, der blev lavet af Netflix og udkom i 2019.

Denne nye Netflix krimi-thriller føles da også ret meget som en tv-film, men det er jo også helt fair. Den er heldigvis så tilpas kitsch og overraskende, at jeg var meget bedre underholdt, end jeg turde håbe på. Og nu kan det velkendte og forudsigelige jo også være dejligt afslappende. Netop derfor er tv-film en slags “guilty pleasure” for rigtig mange.

Hvis du er klar på bare at nyde dét, som Brazen kan levere, så se den og nyd hele turen. Du skal bare ikke forvente twists i stil med dem, M. Night Shyamalan gerne leverer. Det er ikke den slags thriller. Derfor kan den dog sagtens ramme plet hos rigtig mange Netflix seere alligevel, og mon ikke denne fluks kommer ind på Top 10 i hele verden?! Dét tror jeg!

Brazen har premiere på Netflix den 13. januar 2022.

FAKTA

Instruktør: Monika Mitchell
Manuskript: Suzette Couture, Donald Martin
Medvirkende: Alyssa Milano, Sam Page, Emilie Ullerup, Malachi Weir, Colleen Wheeler, Daniel Diemer, David Lewis, Matthew Finlan, Lossen Chambers, Barry W. Levy, Aaron Paul Stewart, Jack Armstrong

Plot

Krimiforfatteren Grace Miller har et knivskarpt instinkt for motiver – og hun får brug for al sin ekspertise, når hun skal løse mysteriet om mordet på sin søster.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg