THE NIGHT HOUSE på Disney+ er en ny gyserfilm med den lækreste visuelle stil og en grum uhygge. På alle måder mareridtsskabende indhold. Desuden er Rebecca Hall uhyggeligt god i filmens absolutte hovedrolle. Læs vores The Night House filmanmeldelse her!

THE NIGHT HOUSE er en ny gyserfilm på Disney+, og den kan altså bestemt anbefales. Filmen fik oprindeligt premiere på Sundance filmfestivalen helt tilbage i januar 2020, men kommer nu endelig ud til et bredt publikum. Selv i USA udkom den først i oktober 2021, så det er ikke fordi, vi er langt bagefter herhjemme.

Her hos Heaven of Horror har vi længe glædet os til at se denne film.

Faktisk lige siden vi hørte om den, og især efter vi så traileren. Den illustrerer nemlig lige præcis den stemning, gyserfilmen byder på. Til gengæld er den helt anderledes, end jeg reelt forventede, men det gør faktisk ikke noget. Den har nemlig stadig den grumme uhygge, jeg forventede, og Rebecca Hall er fantastisk.

Læs videre på vores The Night House filmanmeldelse herunder, og find den på Disney+ nu. Husk dog at fjerne eventuelle aldersbegrænsninger i indstillingerne, da det bestemt ikke er en film for børn.

Jeg nyder altid Rebecca Hall i gyserfilm

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg helt generelt synes, Rebecca Hall (The Awakening) er en ret skøn skuespiller. Men faktisk især når det gælder hendes præstationer i gyserfilm. Hun fungerer bare i disse rå portrætter, hvor hun måske nok er sårbar, men så sandelig også stærk og modig.

Den slags person, der prøver at bevare en rolig facade, men oftest skjuler en masse lige nedenunder overfladen. Ting, der har en tendens til at komme frem lidt af gangen. I denne film spiller hun en enke, der pludselig finder ud af, at hendes netop afdøde mand havde et hemmeligt liv.

Vi taler om nogle ret hæslige detaljer, der nu kommer frem.

Før vi kommer så langt, skal hun dog lige trækkes med mærkværdige drømme, der afbrydes af, at musik pludselig spiller højlydt fra anlægget, mens lyset tænder og slukker i ét væk. Selvom jeg har set de vildeste gyserfilm i størstedelen af mit liv, så er det stadig den slags psykisk (og uforklarlig) terror, der rammer mig hårdest.

Siger navnet Rebecca Hall dig ikke så meget, så kan jeg sige, at hun for nyligt var med i Godzilla vs. Kong (2021) og Amazon Prime Video-serien Tales from the Loop (2019). Denne film er faktisk lavet midt i mellem disse to produktioner, men har bare haft en meget lang vej til bred udgivelse grundet pandemien.

The Night House – Anmeldelse | Gyserfilm på Disney+

Moralen i The Night House

Selvom jeg helt grundlæggende bare nyder selv stilen og stemningen i denne film, takket være instruktøren og (især) filmfotografen Elisha Christian (Columbus), så er der dele af historien, jeg ikke er helt vild med.

Især selve hovedelementet om ægtemanden (der jo altså er død, når filmen starter). Den fortælles godt nok brutalt og meget direkte, men er også åben for fortolkning i større grad, end jeg reelt bryder mig om. Sagt med andre ord, så er det som om, vi gerne må have forståelse for hans gerninger, og dén er jeg ikke med på.

Og så siger jeg heller ikke mere om det, for at undgå at komme med spoilers.

Manuskriptforfatterne bag The Night House er ellers Ben Collins og Luke Piotrowski, der skrev Siren (2016), Super Dark Times (2017) og Stephanie (2017) før denne. Alle er film, der faktisk er blevet hængende i min bevidsthed lidt, så jeg ved også, at jeg er glad for deres historiefortælling.

Grundlæggende var jeg bare ikke helt komfortabel med slutningen af The Night House. Og ja, det var nok egentlig pointen. Min udfordring med slutningen er derfor blot, at jeg ikke er sikker på, alle vil opleve det sådan, og dét skræmmer mig faktisk en hel del.

Se The Night House på Disney+ nu!

David Bruckner er instruktøren bag The Night House, og hans navn burde efterhånden virke lidt bekendt for gyserfans. Han stod nemlig bag Netflix-filmen The Ritual (2017) samt gyserantologierne V/H/S (2012) og Southbound (2015).

DEN NYESTE FILM I V/H/S FRANCHISEN

Læs vores anmeldelse af V/H/S/94 på vores .com website her >

Derudover har David Bruckner også instrueret flere segmenter af Creepshow. Han er, med andre ord, godt inde i en række aktuelle gyser-franchises, mens han også stadig laver sine helt egne spillefilm.

Desuden er det også ham, der står til at skulle instruere den kommende Hellraiser, der får Jamie Clayton (Sense8) i titelrollen. Dét glæder vi os altså til at se resultatet af her hos Heaven of Horror. De to manuskriptforfattere bag The Night House, Ben Collins and Luke Piotrowski, har arbejdet med David Bruckner flere gange og skal også skrive Hellraiser (2022).

Indtil dén film kommer, kan du få et lille gyserfix på Disney+ ved at opleve den makabre og ret syge verden i The Night House. Rigtig god fornøjelse!

THE NIGHT HOUSE har premiere på Disney+ den 12. januar 2022 som del af abonnementet. Derudover kan den købes på andre streamingtjenester såsom blockbuster.dk, SF Anytime mv.

FAKTA

VOD-premiere: 12. januar 2022 på Disney+ (som del af abonnementet) samt som købefilm på andre streamingtjenester
Instruktør: David Bruckner
Manuskript: Ben Collins, Luke Piotrowski
Medvirkende: Rebecca Hall, Evan Jonigkeit, Sarah Goldberg, Vondie Curtis-Hall, David Abeles

Plot

Da Beths mand dør uventet, står hun alene tilbage i deres lille hus ved søen, som han havde bygget til hende. Da hun bliver plaget af mareridt, søger hun svar på, hvor de kommer fra.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.