FREUD er en ny Netflix thriller-serie. Vi er ude i en psykologisk thriller med et krimi-plot og lidt overnaturlige elementer. Og ja, det er Sigmund Freud, der er hovedpersonen i denne fortælling. Serien er da også fra Østrig og lægger ud med otte afsnit. Læs vores Freud sæson 1 anmeldelse her!

Freud er en ny Netflix-serie fra Østrig. Hovedpersonen er Sigmund Freud himself, men der er altså også mange andre interessante karakterer med. Selve genren er mest en form for psykologisk thriller, hvor det er en krimi-fortælling, der styrer handlingerne.

Derudover er der lidt overnaturlige elementer – eller måske er det bare menneskets natur og slet ikke ekstraordinært. Det er nok en smagssag. Helt fra starten mindede denne nye Netflix-serie os om to andre serier, der faktisk var ret spændende. Med andre ord, så kommer serien rigtig godt fra start.

Læs videre i vores Freud sæson 1 anmeldelse herunder, og se den på Netflix nu.

The Alienist med et skud Penny Dreadful

Jeg var ret glad for The Alienist, selvom hovedpersonen var ret irriterende. Det var jeg ret nervøs for også ville være tilfældet med Freud, men sådan er det ikke. Faktisk er det mange af de andre læger, der virker dybt chauvinistiske på alle tænkelige måder. Men bevares, sådan var det jo.

Læs også: Vores anmeldelse af The Alienist sæson 1 her >

Der er ret meget i Freud, der smager af The Alienist serien, og så alligevel er der også en fornemmelse af Penny Dreadful lige under overfladen. Se, dét var en serie, jeg virkelig elskede. Den sluttede desværre alt for brat – og alt for tidligt.

Freud: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Nu kommer der dog snart en spin-off med Penny Dreadful: City of Angels, så helt slut var det alligevel ikke.

Og nej, det er ikke fordi, der er vampyrer, varulve eller Frankensteins monster med i Freud. Der er godt nok en række karakterer, der kan minde lidt om Doktor Frankenstein, men det er en anden side af sagen. Derimod er det den kvindelige hovedkarakter, Fleur Salomé, der minder ret meget om Eva Green karakteren Vanessa Ives fra Penny Dreadful, der skaber denne forbindelse til serien.

Det er i øvrigt Ella Rumpf fra det franske horror-drama Raw (org. titel Grave), der spiller rollen som Fleur Salomé. Det gør hun usandsynligt godt. Og lidt ligesom Vanessa Ives karakteren, så har hun nogle ekstraordinære evner. Derfor kommer hun hurtigt i kontakt med Sigmund Freud, og de to samarbejder på en sag om en forsvundet lille pige fra afsnit to.

Freud: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

Se sæson 1 af Freud på Netflix nu!

Alle otte afsnit af Freud sæson 1 er instrueret af Marvin Kren, der også har været med til at skabe serien. Marvin Kren har tidligere instrueret en af kortfilmene i horror-antologien ABCs of Death 2. Derudover instruerede han også den tyske zombie-film Rammbock: Berlin Undead fra 2010. Det er altså en instruktør, der gerne skruer op for horror-elementerne.

Medskaberne af Freud er Stefan Brunner og Benjamin Hessler. Sidstnævnte har i øvrigt været medforfatter på nærmest alle tidligere produktioner, instrueret af Marvin Kren.

Hvis du så The Alienist, og var glad for den, så kan du roligt kaste dig over Freud. Det kan du såmænd også godt gøre, hvis du bare er til en god krimi-thriller, der finder sted i Østrig og sætter fokus på, hvordan lægerne behandlede psykiske lidelser dengang. Eller rettere, hvordan de nærmest nægtede at anerkende disse.

Freud er ude på Netflix med sæson 1 fra den 23. marts 2020.

FAKTA

Skabere: Benjamin Hessler, Marvin Kren, Stefan Brunner
Medvirkende: Robert Finster, Ella Rumpf, Georg Friedrich, Brigitte Kren, Anja Kling, Philipp Hochmair, Christoph F. Krutzler

Plot

I 1800-tallets Wien er den unge Sigmund Freud ivrig efter at skabe sig et navn og tager med en clairvoyant og en kriminalinspektør ud for at løse blodige mysterier.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg