Der er mange gode gyser-legender, og flere er (ikke overraskende) forbundet med Halloween. Vi har samlet 5 af disse urban legends nedenfor.

Gys og Halloween hænger uløseligt sammen, så derfor er det ikke så underligt, at flere af disse gyser-legender sker netop denne aften. Man kan også kalde dem “urban legends” – der er jo lavet en filmfranchise, der handler om netop disse. Og om nogle af dem er sande, dét må vi lade stå hen i det uvisse.

Men som enhver gyser (og Halloween) fan ved, så er verden ikke bare lutter lagkage. Det er derfor, gyserfans kommer til at overleve, når zombierne kommer. 😉

Læs hvad du skal være på vagt overfor i fem legender herunder!

​Don’t drink and drive… slet ikke til Halloween

1. En gruppe teenagere kører fulde hjem fra en Halloween fest – på vejen hjem rammer de noget, som de mener, må være en hund. Morgenen efter går en af dem ud til bilen for at se efter og ser noget stof hænge ned fra bunden af bilen. Da han bukker sig ned for at hive i stoffet, skriger han… for der er et blodigt og særdeles skamferet lig af et lille barn. Det var bestemt ikke nogen hund, de ramte på vej hjem!

Mon nogen var Peter Pan til Halloween?

2. En af de ældste Halloween legender handler om ”krogen”. To teenagere hygger sig i bilen på en øde vej et sted, og de hører en skrabe-lyd på dørens yderside af bilen. De kan ikke se noget i mørket, men pigen bliver bange, så drengen kører hende hjem. Da hun åbner døren for at komme ud af bilen, sidder der en krog med en arm fast i dørhåndtaget.

Den berygtede blaffer

3. En fremmed kvinde bliver taget med som blaffer i en bil på en øde vej. Chaufføren og pigen taler lidt sammen for at slå tiden ihjel. Chaufføren stopper for at tanke sin bil, og da han kommer tilbage til bilen, er kvinden forsvundet, men har efterladt en artikel på sædet. Chaufføren går ind og spiser på en café, hvor han fortæller om episoden. Han får så at vide, at mange har mødt kvinden samme sted som ham, hvor de også samlede hende op. Hun døde dog på samme vej for 10 år siden i en ulykke.

The Craft møder Mean Girls

4. Fem piger slog deres skole-“kammerat” ihjel ved at skubbe hende ned i en kloak ved deres skole i Wisconsin, USA. De gav alle samme historie til politiet – nemlig at hun faldt, så de blev aldrig anklaget for mordet. Efterfølgende skulle denne afdøde pige hævne sig på alle dem, som fortæller hendes historie på nettet ukorrekt.

Husk lige hårvasken…

5. En teenagepige har dreadlocks, som hun ikke har vasket i 3 år. Hun begynder at klage over hovedpine og smerter i hovedbunden. Da nogle venner hjælper hende med at klippe sine dreadlocks af, ser de, at en edderkop har bygget rede i hendes år, og mange små baby-edderkopper er udklækket og begyndt at spise af hendes hovedbund.

 

Har du hørt nogen af disse legender (eller måske rettere “urban legends”) før? 

Hvilken er mest skræmmende – eller kender du en bedre/værre legende, så giv os gerne et tip i kommentarfeltet herunder.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.