Ifølge Variety – som jo leverer alskens gode nyheder for tiden – bliver ‘The Strain’ nu filmatiseret til en TV-serie.

Selve idéen til bogen opstod da også i form af et såkaldt pitch til en TV-serie, som Fox skulle lave, men de sprang dog fra igen, da Guillermo videreudviklede plottet.

Fox havde formentlig regnet med et nyt hit i stil med ‘Buffy – The Vampire Slayer’, men Guillermo’s vision blev hurtigt mere mørk og omhandlede en vampyr-pandemi, hvor karaktererne og historierne havde mere dybde end det lidt mere letbenede Fox forventede. Da de ikke kunne blive enige om den videre udvikling, gik Guillermo sammen med Chuck Hogan, og ‘The Strain’ som vampyr-trilogi i bogform var født.

At det så alligevel bliver en TV-serie, er takket være interesse fra Grady Twins Productions, som er et produktionsselskab startet af Marti Noxon og Dawn Parouse Olmstead. Førstnævnte har tidligere arbejdet som manuskriptforfatter og var en af hovedproducerne bag ‘Buffy – The Vampire Slayer’. Ifølge planerne, som dog endnu ikke er officielt bekræftet, skulle serien deles op i tre sæsoner – én for hver bog – og første sæson skulle starte umiddelbart efter anden bog i trilogien er udkommet.

Så nu lader det alligevel til, at vi får en Guillermo TV-serie, som altså bliver baseret på netop de bøger, der har oprindelse som TV-serie plot. Dét må da være “the circle of [horror] life” i sin ypperste form.