:: Anmeldelse ::

De er skøre de nordmænd. Men det er bestemt til deres fordel i dette tilfælde, hvor de kører galskaben linen ud. Hvordan beskriver man også lige denne film uden at få det smørede grin frem; Det er en norsk film om Nazi-zombier, der ligger på lur i fjeldene!

Dette er en sjov horror film med splat og platte scener, og alt hvad der ellers skal til, men samtidig får den også nogle gedigne chok ind flere gange. Den er i stærk kontrast til den svenske “Rovdyr”, idet den var hardcore blodig og voldsom, mens denne har de sjove elementer med, og dermed bliver mere uskyldig. Begge film handler dog om de farer, der lurer i den storslåede skandinaviske natur. Fra den svenske skærgården til de norske fjelde og fra sadistiske menneske-jægere til nazi-zombier. Og på samme måde som ved ‘Lad den rette komme ind’, så spiller sneen sin helt egen rolle, da den i kontrast til den meget – rigtig meget – blod, løfter det visuelle til et mere intenst udtryk.Det er dejligt at se skandinavisk horror, der igen rammer plet. Og med karakterer, der både kan slå igen, tænke klart i pressede situationer, men derudover også kan være meget klodsede på de helt forkerte tidspunkter, så vi får realistiske og nærværende karakterer. Denne film kan klart anbefales til både gys og grin. Eneste minus er måske en lidt langsom start, men det giver plads til karakterudvikling og de lidt mere sjove indslag, som kan afvæbne publikum, inden uhyggen skrider ind.

:: Heaven of Trivia ::

Filmen blev oprindeligt kaldt ‘Rød sne’, men det blev ændret til ‘Død sne’, da der allerede var en TV-serie kaldet ‘Rød sne’. Filmen er blevet solgt til 48 lande udenfor Norge.

Fakta

(Originaltitel: Død snø)

På DVD: 21-07-2009
Genre: Gyser / Horror
Instr.: Tommy Wirkola
Medv.: Charlotte Frogner, Ørjan Gamst, Stig Frode Henriksen, m.fl.
Land: Norge, 2009