Læsetid ca. < 1 minut

The Alienist er en ny serie fra manden bag True Detective, Cary Fukunaga. Denne gang handler det om jagten på en seriemorder, der myrder drenge i det 19. århundrede.

The Alienist er baseret på en serie af bøger, skrevet af Caleb Carr, og foregår i 1890. Serien fokuserer på kriminel psykologi og har Daniel Brühl, Dakota Fanning og Luke Evans i hovedrollerne.

Brühl spiller en kriminal psykolog, der går sammen med en journalist (Evans) og en kriminalassistent (Fanning) for at opklare en række mord på små prostituerede drenge.

Cary Fukunaga havde stor succes med sæson 1 af True Detective, og han skulle også have instrueret IT – Kapitel 1, men droppede ud pga. uoverensstemmelser ang. budgettet mv.

Fukunaga har både været med til at producere, skrive og instruere The Alienist, men derudover instruerer også James Hawes (Black Mirror) og David Petrarca (Game of Thrones, Jessica Jones).

The Alienist har premiere på TNT den 22. januar 2018 i USA. Den kommer på Netflix i Danmark den 19. april 2018, efter serien er færdig med at blive vist i USA.

Se traileren nedenfor.