The Alienist er en ny serie fra manden bag True Detective, Cary Fukunaga. Denne gang handler det om jagten på en seriemorder, der myrder drenge i det 19. århundrede.

The Alienist er baseret på en serie af bøger, skrevet af Caleb Carr, og foregår i 1890. Serien fokuserer på kriminel psykologi og har Daniel Brühl, Dakota Fanning og Luke Evans i hovedrollerne.

Brühl spiller en kriminal psykolog, der går sammen med en journalist (Evans) og en kriminalassistent (Fanning) for at opklare en række mord på små prostituerede drenge.

Cary Fukunaga havde stor succes med sæson 1 af True Detective, og han skulle også have instrueret IT – Kapitel 1, men droppede ud pga. uoverensstemmelser ang. budgettet mv.

Fukunaga har både været med til at producere, skrive og instruere The Alienist, men derudover instruerer også James Hawes (Black Mirror) og David Petrarca (Game of Thrones, Jessica Jones).

The Alienist har premiere på TNT den 22. januar 2018 i USA. Den kommer på Netflix i Danmark den 19. april 2018, efter serien er færdig med at blive vist i USA.

Se traileren nedenfor.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg