Uha, jeg havde bange anelser om DRACULA UNTOLD, allerede da jeg så traileren. Tanken om, at Universal’s fremtidige monsterfilm skal være superhelte-agtige tiltaler mig ikke rigtig. Så lad os bare sige, at jeg ikke ligefrem var positivt stemt, da jeg satte mig til at se Dracula Untold.

Men… overraskende nok kunne jeg overordnet set godt lide filmen! Selvom der absolut er tunge superhelte undertoner – og Dracula er en helt reel good guy – så bliver det ikke belærende eller underligt melankolsk. Altså, nu taler vi liv og død for både Draculas nærmeste og hans folk, så der bliver naturligvis spillet godt på følelserne, men dog uden det bliver decideret følelsesporno.

Derudover synes jeg, det var dejligt med denne mere historiske tilgang fremfor den rene Hollywood version – selvom jeg ærligt ikke skal kunne sige, hvor mange friheder de har taget sig i forhold til den rigtige Vlad.

Filmen bruger tid på at opbygge karakterernes historie, så man får lidt baggrund for deres handlinger. Det giver helt automatisk en større indlevelse og forståelse for publikum, hvilket i hvert fald aldrig er en dårlig ting. Derudover er den virkelig flot filmet og har en række virkelig lækre skud undervejs. Bevares, lidt vel overdreven brug af CGI, men flotte billeder og farver. Og så er Luke Evans ganske likable i hovedrollen og har den helt rigtige blanding af hjerte og smerte… og vold og brutalitet, naturligvis!

Instruktøren Gary Shore får sin spillefilmsdebut med Dracula Untold, og det slipper han altså ret godt afsted med. Det er måske ikke ligefrem et kult mesterværk, men der er en reel historie og knald på underholdningen.

Hvis du forventer en gyserfilm, så skal du ikke se Dracula Untold. Men hvis du er frisk på en let underholdende, actionfyldt, blankpoleret superhelte-version af den klassiske fortælling om Dracula, så kan du roligt se filmen.

Fakta

Biografpremiere: 09-10-2014
DVD-premiere: 06-03-2015
Genre: Thriller, Action, Drama, Fantasy
Instruktør: Gary Shore
Medvirkende: Luke Evans, Sarah Gadon, Samantha Barks, Thor Kristjansson, Art Parkinson, Zach McGowan, Dominic Cooper m.fl.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.