Nu har jeg aldrig været meget til camping og, efter at have set Backcountry, bliver det nok heller ikke aktuelt lige foreløbigt.

Det fascinerende ved plottet er især, at man ikke helt ved, hvorfra den største trussel kommer. Der er nemlig både den menneskelige variant og så måske den mere dyriske art.

Allerede fra starten vidste jeg, at jeg ville være godt underholdt, eftersom de indleder køreturen til camping-eventyret med at spille en sang, som allerede har været brugt i andre horrorfilm (mere specifikt starten af You’re Next). Ikke at sangen ellers spiller nogen rolle, men scenen bliver alligevel sat fra starten, og så er vi godt i gang.

Eftersom vi er ude i den vilde natur – og uden for turistsæsonen – så er castet meget lille. Det er dog klart en styrke, da fokus kan være på naturen og intensiteten omkring samspillet for hovedpersonerne.

De to hovedroller spilles af Missy Peregrym, der bl.a. har været med i horror-comedy serien The Reaper og politi TV-serien Rookie Blue, og Nicholas Campbell, der primært arbejder i TV-serier (herunder et enkelt afsnit af Rookie Blue). De fungerer perfekt som et par, der har store grundlæggende forskelle, men dog også et tydeligt kærlighedsforhold.

Derudover er også Eric Balfour (Skyline og The Texas Chainsaw Massacre remaken fra 2003) med i en birolle, hvor han fungerer helt eminent!

God spillefilmsdebut

Backcountry er skrevet og instrueret af Adam Macdonald, der ellers primært arbejder som skuespiller i TV serier som Rookie Blue eller i diverse TV film. Dette er da også hans spillefilmsdebut som manuskriptforfatter/instruktør, da han kun har lavet to kortfilm før denne.

Filmen bliver en smule langtrukken i perioder, og det er desværre det, der trækker lidt ned, når den overordnede vurdering skal fastsættes. Men det fjerner på ingen måde underholdningsværdien og den stilsikre og solide produktion, der absolut gør Backcountry seværdig og anbefalelsesværdig.

Der er især en scene, som er så grotesk og brutal, at jeg tror, mange horrorfans vil blive godt tilfredsstillede. Men vi vil jo ikke afsløre noget, så se den selv og bedøm.

Fakta

Biografpremiere: CPH PIX 15
Genre: Horror, Thriller, Drama
Instruktør: Adam MacDonald
Medvirkende: Missy Peregrym, Eric Balfour, Nicholas Campbell m.fl.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg