Nu har jeg aldrig været meget til camping og, efter at have set Backcountry, bliver det nok heller ikke aktuelt lige foreløbigt.

Det fascinerende ved plottet er især, at man ikke helt ved, hvorfra den største trussel kommer. Der er nemlig både den menneskelige variant og så måske den mere dyriske art.

Allerede fra starten vidste jeg, at jeg ville være godt underholdt, eftersom de indleder køreturen til camping-eventyret med at spille en sang, som allerede har været brugt i andre horrorfilm (mere specifikt starten af You’re Next). Ikke at sangen ellers spiller nogen rolle, men scenen bliver alligevel sat fra starten, og så er vi godt i gang.

Eftersom vi er ude i den vilde natur – og uden for turistsæsonen – så er castet meget lille. Det er dog klart en styrke, da fokus kan være på naturen og intensiteten omkring samspillet for hovedpersonerne.

De to hovedroller spilles af Missy Peregrym, der bl.a. har været med i horror-comedy serien The Reaper og politi TV-serien Rookie Blue, og Nicholas Campbell, der primært arbejder i TV-serier (herunder et enkelt afsnit af Rookie Blue). De fungerer perfekt som et par, der har store grundlæggende forskelle, men dog også et tydeligt kærlighedsforhold.

Derudover er også Eric Balfour (Skyline og The Texas Chainsaw Massacre remaken fra 2003) med i en birolle, hvor han fungerer helt eminent!

God spillefilmsdebut

Backcountry er skrevet og instrueret af Adam Macdonald, der ellers primært arbejder som skuespiller i TV serier som Rookie Blue eller i diverse TV film. Dette er da også hans spillefilmsdebut som manuskriptforfatter/instruktør, da han kun har lavet to kortfilm før denne.

Filmen bliver en smule langtrukken i perioder, og det er desværre det, der trækker lidt ned, når den overordnede vurdering skal fastsættes. Men det fjerner på ingen måde underholdningsværdien og den stilsikre og solide produktion, der absolut gør Backcountry seværdig og anbefalelsesværdig.

Der er især en scene, som er så grotesk og brutal, at jeg tror, mange horrorfans vil blive godt tilfredsstillede. Men vi vil jo ikke afsløre noget, så se den selv og bedøm.

Fakta

Biografpremiere: CPH PIX 15
Genre: Horror, Thriller, Drama
Instruktør: Adam MacDonald
Medvirkende: Missy Peregrym, Eric Balfour, Nicholas Campbell m.fl.