GIRL IN THE PICTURE på Netflix er en ny true crime-dokumentar, der sagtens kunne have været en serie og ikke bare en film. Men bare rolig, dette er en komplet historie, så du kommer til at finde ud af, hvem pigen var. Læs hele vores anmeldelse af Girl in the Picture-dokumentarfilmen her!

GIRL IN THE PICTURE er en ny Netflix-dokumentar om en true crime-sag. På trods af at den har en spilletid på lige omkring 100 minutter, har den bestemt nok twists til, at den kunne være blevet lavet til en serie. Men jeg respekterer absolut, at denne historie er fortalt på en forholdsvis stram måde for at holde fokus på kernehistorien.

Denne nye Netflix-dokumentar er fra filmskaberen, der bragte os den vanvittige dokumentarfilm Abducted in Plain Sight. Også om en true crime-sag og en, der blæste alle seere omkuld. Inklusiv mig!

GÅ IKKE GLIP AF

Vores anmeldelse af Abducted in Plain Sight, der er en dokumentar, du ikke kommer til at glemme…nogensinde >

Fortsæt med at læse vores Girl in the Picture dokumentaranmeldelse nedenfor. True crime-filmen er ude på Netflix fra den 6. juli 2022.

Finder vi ud af, hvem pigen på billedet er?

På trods af at Girl in the Picture kunne have været en dokumentarserie med mindst tre eller fire afsnit, får du svaret på, hvem pigen på billedet er. Så bare rolig, dette er bestemt en komplet fortælling af true crime-sagen.

Eller rettere, true crime-sagerne. Der er nemlig mange forbrydelser at dække, før vi får svaret på hendes rigtige identitet. Hun levede under mange forskellige navne i sit alt for korte liv. Faktisk vidste hun nok ikke engang, hvem hun selv var i virkeligheden. Hun havde også et virkelig genialt sind og var lynende intelligent. Hun var nok nået langt med hensyn til en karriere. Hvis bare hun havde fået chancen.

SE DENNE, HVIS DU KUNNE LIDE…

Disney+ dokuserien Captive Audience, der desværre har en del til fælles med Girl in the Picture – læs mere her >

Hvis du ikke kender svaret på, hvem pigen er, vil jeg ikke afsløre det her. Det er trods alt bare en (relativt) kort dokumentar på lidt over halvanden time, og det er meget vigtigt at få hele historien med.

Girl in the Picture – Netflix anmeldelse

Så mange forviklinger, ondskab og smerte

Igen, på trods af den relativt korte tid til at fortælle historien, er der så mange drejninger og forviklinger undervejs. Og så er der voldsomt meget ondskab og smerte. Alle dele af historien involverer pigen på billedet, men også mange andre mennesker.

Både mennesker, hun var venner med i sit alt for korte liv, og andre der blev såret på samme måde som hende.

Dette er faktisk hovedårsagen til, at jeg føler, dette kunne have været en serie i stedet for “bare” en spillefilm. For efterhånden som denne dokumentarfilm skrider frem, kommer vi ret langt væk fra, hvem pigen er. Og alligevel ændrer kernehistorien sig aldrig. Det er nemlig stadig i jagten på at finde frem til hendes identitet. Bare lidt ad omveje.

Alt i dokumentaren er derfor blot endnu et mærkeligt skridt på vejen til at finde ud af, hvem hun var. Girl in the Picture er en brutal historie om, hvor meget smerte og skade én mand kan skabe. Både på denne ene pige, hendes søn og mange andre. Inden historien er slut, vil flere liv være afsluttet. Enten endegyldigt bekræftet eller antaget.

Se Girl in the Picture på Netflix!

Skye Borgman er instruktøren af Girl in the Picture-dokumentaren, og hun har altså en gave med at finde disse historier, der udvikler sig på de mest utrolige måder. Som allerede nævnt instruerede hun også Netflix-dokumentaren Abducted in Plain Sight, der er en anden forbløffende true crime-sag.

Med denne nye dokumentarfilm er sagen knap så vanvittig. Det er dog alligevel mere end rigeligt, og et bevis på, at en person kan være klog, venlig og kærlig, og stadig betale den ultimative pris. Nogle gange efter at have lidt i årevis, mens hun alligevel har formået at skabe glæde i andres liv.

Hvis du kan lide true crime, så gå ikke glip af Girl in the Picture. Om ikke andet, så for endelig at lade hendes rigtige navn og identitet blive kendt af så mange mennesker som muligt. Må denne fantastiske unge kvinde hvile i fred.

Girl in the Picture er ude på Netflix globalt fra den 6. juli 2022.

FAKTA

Instruktør: Skye Borgman
Kildemateriale: Matt Birkbeck
Producer: Jimmy Fox
Executive Producer: Matt Birkbeck

Plot

En dokumentar om en kvinde fundet døende ved en vej, hendes efterladte søn, og en mand, der hævder at være hendes ægtemand. Et mysterie, der udvikler sig til et mareridt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.