Dracula er en ny horror-serie med danske Claes Bang i hovedrollen. Miniserien får premiere på BBC i Storbritannien og efterfølgende på Netflix i resten af verden. Læs mere om serien her på siden og se premieredatoen for den nye Dracula-serie! 

I Dracula-serien spiller danske Claes Bang selveste titelrollen som Dracula. Der er tale om en miniserie, der (sjovt nok) kommer til at hedde Dracula. Og ja, den nye Dracula-serie er naturligvis inspireret af Bram Stokers klassiske roman.

Læs også: Vores anmeldelse af DRACULA >

Foruden Claes Bang er der en række mere eller mindre kendte skuespillere med. Et af de mest interessante navne for os er dog Morfydd Clark. Nej, ikke fordi navnet måske lyder lidt spøjst, men derimod fordi hun var med i Pride and Prejudice and Zombies i 2016. I især fordi hun har titelrollen i en ny horrorfilm, vi netop har set på en filmfestival i Los Angeles.

Hun var fuldstændig blændende i denne film, der har titlen Saint Maud. Du kan læse en anmeldelse af Saint Maud på vores engelsksprogede udgave af Heaven of Horror her >

Miniserie bestående af spillefilm

Serien er produceret af BBC og Netflix i et samarbejde, der betyder, at den også får premiere på begge platforme. Hvor, du kan se dem, afhænger blot af hvor i verden, du befinder dig. For os i Danmark vil det ikke overraskende være på Netflix, hvilket nok passer mange fint, da rigtig mange danskere trods alt er hoppet med på Netflix-vognen.

Det er skaberne af Sherlock, Mark Gatiss og Steven Moffat, der står bag miniserien, der er på 3 afsnit. Det lyder naturligvis ikke af meget med kun tre afsnit, men dét er det!

Hvert afsnit af Dracula-serien varer nemlig halvanden time, så vi er ude i tre reelle spillefilmslængder. De tre afsnit har naturligvis også deres egne titler, der lyder dejligt dystre:

  • “The Rules of the Beast
  • “Blood Vessel”
  • “The Dark Compass”

Hele serien er således på i alt på 4 timer og 30 minutter. Okay, det er kun en lille time mere end Scorseses The Irishman, men alligevel…

Dracula serie på Netflix

Premieredato på Dracula-serien

Ja ja, vi kommer til det nu. Premieredatoen på den nye Dracula-serie ligger nemlig lige på den anden siden af årsskiftet, så vi ringer nærmest 2020 ind med Claes Bang som Dracula.

Første afsnit af Dracula får nemlig premiere på BBC One den 1. januar 2020, hvorefter afsnit 2 vises den 2. januar og 3. afsnit vises 3. januar.

Serien kommer også på Netflix udenfor Storbritannien, men de må først vise serien, når sidste afsnit er vist på BBC. Så alle 3 afsnit af Dracula kommer på Netflix lørdag den 4. januar 2020.

Find Dracula på Netflix her, så du kan sætte den på din liste >

Se teaser traileren til den nye Claes Bang Dracula-serie nedenfor.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg