THE BOX på Viaplay er en ny serie, der leger med flere genrer. Det er både en psykologisk krimi og lidt sci-fi gys. Anne Friel er skøn i hovedrollen, men plottet kræver alt for meget af sit publikum. Miniserien består af syv afsnit, der hver varer en lille halv time. Læs vores fulde The Box anmeldelse her!

THE BOX er en ny Viaplay, der er nordisk produceret, men skal forestille at foregå på en amerikansk politistation. Dén del fungerer godt, og skuespillerne fungerer også fint som amerikanere – uanset deres ophav. Okay, der er lige én undtagelse, men den vender vi tilbage til.

NEJ, SERIEN ER IKKE BASERET PÅ FILMEN

Lyder titlen bekendt, så tænker du måske på Cameron Diaz thrilleren The Box fra 2009. De to har intet med hinanden at gøre, men du kan læse mere om filmen her >

Alle syv afsnit af The Box udkommer samtidigt, og dét er også heldigt. Det er nemlig en miniserie, der kræver virkelig meget af sit publikum. Vi er både ude i noget overnaturligt og en form for tidsloop, hvor det samme sker igen og igen.

Læs videre på vores The Box anmeldelse herunder. Du kan se hele serien på Viaplay fra den 28. november 2021.

Anna Friel er som skabt til at bære en serie!

Seriens altafgørende hovedrolle spilles af Anna Friel, der altså er som skabt til at bære serier. Gennem tre sæsoner spillede hun også titelrollen i Marcella, der varmt kan anbefales. Læs eventuelt vores anmeldelse af seneste (og sidste) sæson af Marcella her og find den på Netflix.

Derudover havde hun også en af hovedrollerne i sæson 2 af The Girlfriend Experience. Riley Keough (The Lodge, It Comes at Night) spillede hovedrollen i sæson 1, og hele serien er generelt værd at se. Sæsonerne er uafhængige af hinanden.

I denne nye Viaplay-serie spiller Anna Friel politibetjenten Sharon Pici, der er kendt som “Queen of the Box”. Og helt ærligt, dét kan man da kun gnække lidt over – eller måske er det bare mig?!

I alle tilfælde er denne “box” altså afhøringslokalet, hvor hun er kendt for at trække oplysninger ud af enhver, der afhøres.

Sharon Pici (Anna Friel) er lykkeligt gift – med en kvinde – der arbejder som anklager og derfor også har sin daglige gang på politistationen. De har en søn sammen, og den lille familie glæder sig til at tilbringe mere tid sammen efter en travl periode. Så langt kommer vi dog ikke, før alt går skævt!

Derefter er der et tidsspring, men dette “tidsspring” fører os nærmere til en helt anden verden, hvor virkelighed og mareridt smelter sammen. Og så begynder det at blive rigtig forvirrende for os seere.

The Box – Anmeldelse [Viaplay serie]

Kan vi ikke snart finde en ny svensker?

Mens Anna Friel kan bære enhver serie, så er Peter Stormare ved at drive mig lidt (meget!) til vanvid. Han er jo blevet en regulær “one trick pony”, der altid skal lyde fuldstændig vanvittig. Selv her i The Box, hvor han spiller politichef i Kansas City, har han den mest mudrede accent, mens han snøvler sig gennem replikker.

VIL DU HAVE MERE MED PETER STORMARE?

Prøv en film som Songbird, hvor Peter Stormare også leverer en mærkelig accent og er gusten bad guy >

Og ja ja, så prøver de med en lille “han fik engang en hovedskade”-replik at hive den hjem. Måske snøvleriet kan forklares på den måde, men da ikke den yderst mærkværdige accent. Det må og skal nævnes, for det er altså ekstremt distraherende. Jeg plejede at være glad, når jeg så, at han var med i noget. Nu frygter jeg bare, hvad der kommer ud af munden på ham.

Heldigvis er der også en anden svensker med. Han hedder Alexander Karim, og dér kan man bestemt ikke høre nogen accent. Du kender måske Alexander Karim fra serierne Advokaten eller Lykkebugten. Han har dog også medvirket i amerikanske serier som Tyrant og er lidt nu ved at indspille The Swarm, der får premiere i 2022.

Peter Stormare i THE BOX-serien på Viaplay

Se hele The Box miniserien på Viaplay!

Adi Hasak er hovedforfatter og showrunner på The Box og har tidligere skabt serierne Shades of Blue og Eyewitness. Hele miniserien er instrueret af Steve Shill, der har arbejdet på nogle af de helt store (og fantastiske) serier som DexterThe Wire og Sopranos. Det hjælper dog ikke meget her.

Det havde nok været mere passende med en spillefilm på omkring 90 minutter. Plottet går nemlig ret meget i ring, og eftersom hvert afsnit begynder med et lille recap (selvom de kun varer 30 minutter hver og alle frigives samtidigt), så bliver det endnu mere tydeligt.

The Box er både psykologisk krimi og lidt sci-fi gys kombineret med noget thriller-drama. Den smager i teorien af noget David Lynch, men er i praksis desværre ekstremt rodet og langtrukken.

Du skal helt sikkert se denne miniserie for Anna Friel. Hun har som skuespiller en tyngde og troværdighed, der gør, at hun kan håndtere nuancerede karakterer og komplekse plotudviklinger. Især sidstnævnte er der saftsuseme mange af, for plottet kræver altså meget af sit publikum.

The Box har premiere på Viaplay den 28. november 2021.

FAKTA

Skaber: Adi Hasa
Instruktør: Steve Shill, Johan Brisinger
Medvirkende: Anna Friel, Peter Stormare, Alexander Karim, Helen Behan, Olivia Grant, Shaq B. Grant, Letitia Hector, Nina Yndis, John Guerrasio, Gerard Monaco, Silas Strand

Plot

Politibetjenten Sharon Pici gennemlever et overnaturligt mareridt, efter at være blevet besat af en efterforskning. Nu må hun kæmpe mod sine kolleger og stationens blakkede fortid i en kamp for sit sind.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.