PREY på Disney+ er den nye Predator prequel, der finder sted for flere århundreder siden. Det gør, at vi får en enkel historie, der både giver ny indsigt og føles velkendt. Læs vores fulde Prey-filmanmeldelse her!

PREY er den nye Disney-film, der faktisk er en Predator-prequel. Denne nyeste film i Predator-serien giver os masser af indsigt i Predator-væsenet. Du kommer ikke kun til at se den i et splitsekund her og der. Og selvfølgelig er det visuelle helt fantastisk.

Det faktum, at dette er blevet en action-thriller, der foregår i Comanche-nationen for 300 år siden, er ret genialt. Der er ingen bygninger eller moderne teknik til at skjule eller hjælpe. I stedet er det en meget klassisk kamp baseret på forstand og viden om den verden, man lever i.

Læs videre på vores Prey-filmanmeldelse nedenfor. Filmen kan streames på Disney+ fra den 5. august 2022.

Verden reddes af Comanchen

Prey fortæller historien om en ung kvinde, Naru, som støder på et væsen, der ikke ligner noget, hun har set (eller hørt om) før. Hun er selv en brav og dygtig kriger. Men hun er født kvinde og er vokset op i skyggen af ​​mandlige legendariske jægere, der strejfer rundt på de store sletter. Og hendes bror er en af ​​de bedste i deres stamme.

Heldigvis erkender han, at hans søster har både dygtighed og talent, så han forsøger at støtte hende. Alligevel er der ingen, der rigtig tror på hende, når denne nye fare truer deres lejr. Så Naru tager ud for at beskytte sit folk.

Først for sent indser hun, at det bytte, hun forfølger og senere konfronterer, er et højtudviklet rumvæsen. Dette væsen har både fysisk styrke og et teknisk avanceret arsenal. Med andre ord virker det umuligt for Naru at vinde.

Da den hvide mand (i form af de franske krybskytter) også kommer i vejen for hende, virker det endnu mere umuligt. Naru er dog en Comanche og ved mere om den verden, hun er opvokset i, end både det fremmede rumvæsen og de franske lykkejægere.

Prey (2022) – Anmeldelse | Disney+ predator-film

Masser af blod og tortur

Som med enhver Predator-film byder Prey på en hel del blodudgydelser og tortur. Kroppe bliver revet fra hinanden, og kropsdele flyver gennem luften. Jeg vil dog med glæde spoile med dette ene faktum; I ægte John Wick-stil kommer hunden til at overleve!

Filmskaberne var desuden meget opmærksomme på forpligtelsen til at give en nøjagtig skildring af Comanchen. Derfor har filmen en rollebesætning, der næsten udelukkende består af indfødte og First Nation-talenter.

Dette inkluderer Amber Midthunder (The Ice Road, Roswell: New Mexico) som hovedpersonen Naru. Amber Midthunder er perfekt i denne rolle og fremstår ekstremt troværdigt som både en kriger og et ungt stammemedlem, der ikke vil lytte til sine ældre, når de ikke tror på hende.

I andre roller ser vi debutanten Dakota Beavers, Stormee Kipp (Sooyii), Michelle Thrush (The Journey Home) og Julian Black Antelope (Tribal). Endelig har filmen Dane DiLiegro (American Horror Stories) i hovedrollen som den enorme og meget muskuløse Predator.

Se Prey på Disney+!

Prey er instrueret af Dan Trachtenberg, der først kom på vores radar, da han instruerede 10 Cloverfield Lane, som vi elskede her på Heaven of Horror. Manuskriptet er skrevet af Patrick Aison (Jack Ryan), og giver et meget spændende og actionfyldt udgangspunkt.

Prey kan ses på Disney+, som mange fejlagtigt stadig ser som en streamingtjeneste for børn. Vær dog opmærksom på, at denne film ikke er for børn på nogen måde. Medmindre børnene er lige så vilde med gyserfilm, som du er.

Denne film er fuld af blod og vold (både mod andre mennesker og dyr såvel som Predator), så husk det. God fornøjelse!

Prey kan streames på Disney+ fra den 5. august 2022.

Plot

Det nyeste afsnit i Predator-serien, Prey, er en helt ny actionthriller, der foregår i Comanche-nationen for 300 år siden. Det er historien om en ung kvinde, Naru, der er en modig og dygtig kriger vokset op i skyggen af nogle af de mest legendariske jægere, der strejfer rundt på de store sletter. Da en fare truer hendes lejr, drager hun ud for at beskytte sit folk. Det bytte, hun forfølger, viser sig at være et særligt udviklet alien-rovdyr med et teknisk avanceret arsenal. Resultatet er et ondskabsfuldt og frygtindgydende opgør mellem de to modstandere.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg