FATAL ATTRACTION på SkyShowtime er en ny serie baseret på filmen fra 1987 af samme navn. Altså en genindspilning, men en der bruger mere tid på at udvikle historien. Måske endnu vigtigere, så vises flere sider af historien. Læs vores Fatal Attraction (2023)-serieanmeldelse her!

FATAL ATTRACTION er en ny SkyShowtime miniserie med otte afsnit. Og jeg skal være helt ærlig og sige, at jeg ikke ligefrem forstår behovet for en genindspilning. Eller rettere sagt en serieversion af denne historie. Efter de første to afsnit var jeg stadig af den opfattelse, men fra tredje afsnit begyndte det at give mere mening.

Det er især fordi, denne miniserie også kigger nærmere på tiden efter begivenhederne, vist i filmen fra 1987. Den film var i øvrigt instrueret af Adrian Lyne (Deep Water). Jeg er stadig ikke helt vild med serien, men jeg kan godt lide skuespillerne og flere af idéerne med denne serie-version, så den er heller ikke helt dum.

Læs videre på vores anmeldelse af Fatal Attraction (2023)-serien herunder. Du finder miniserien på SkyShowtime fra mandag den 22. maj 2023.

Et spadestik dybere end filmen

Denne nye SkyShowtime-serie (der er produceret af Paramount og Amblin) omtales både som et “deep dive” og en “reimagining”. Altså, en historie der går et spadestik dybere og skaber en ny fortolkning af samme historie. I grove træk.

Og begge beskrivelser er faktisk ret rammende for den fortælling, vi præsenteres for i Fatal Attraction-miniserien anno 2023.

Både fordi vi med serien dykker mere ned i Alexandra “Alex” Forrests udfordringer (Lizzy Caplan i serien, Glenn Close i filmen). Noget den originale film manglede – og blev kritiseret for – og fordi vi ser, hvad der sker efter det store klimaks fra filmen.

I tilfældet med denne miniserie oplever vi eftervirkningerne mange år senere. Det er i forbindelse med, at Daniel “Dan” Gallagher (Joshua Jackson i serien, Michael Douglas i filmen) kommer ud på prøveløsladelse. Dette sker, efter han har afsonet 15 års fængsel for drabet på Alex.

Denne del er bestemt noget nyt og meget interessant for mig. Og som du måske har luret, så kræver denne miniserie reelt også, at du kender til historien fra filmen.

Men, bare rolig, vi får også en ny version af selve den historie, der er omdrejningspunkt for filmen. Den foregår nu i 2008, hvor Dan første gang møder Alex, mens han er på arbejde. De to har en kort affære – som virkelig ikke er så kort eller “overfladisk”, som det kan virke som på papiret.

Derefter bliver Alex besat af at beholde Dan i sit liv. Noget der per definition truer det liv, han har bygget sammen med sin kone Beth (Amanda Peet i serien, Anne Archer i filmen). Selvfølgelig kan man argumentere for – det kan jeg i hvert fald – at affæren i sig selv er det, der truer hans liv.

I alle tilfælde ser Fatal Attraction-serien på denne velkendte historie med nye øjne. Vi taler privilegier, personlighedsforstyrrelser og familiedynamik. Bare lige det afgørende spadestik dybere. Det resulterer i et mord, men lige dén del af historien gemmes et godt stykke tid.

Fatal Attraction (2023) – Anmeldelse | Serie på SkyShowtime

Castet i SkyShowtime serien Fatal Attraction

Inden jeg ruller mig ud om lidt, så lad mig lige sige, at jeg faktisk virkelig godt kan lide skuespillerne i Fatal Attraction-serien. Rollelisten er fuld af skuespillere, der leverer stærke præstationer og leverer varen, som de skal.

Men – og ja, her kommer det – jeg er bare ikke fan af kemien mellem Joshua Jackson og Lizzy Caplan. Selvom jeg virkelig kan lide begge skuespillere og deres karakterskildringer i miniserien, er jeg ikke fan af dem sammen.

Det er immervæk lidt af en udfordring, da jeg slet ikke forstår, hvad de ser i hinanden.

Faktisk synes jeg, at Joshua Jackson (Dr. Death) har meget bedre kemi med Amanda Peet (sæson 2 af Dirty John). Det er naturligvis også en god ting, da de portrætterer et ægtepar i Fatal Attraction-serien.

Så selvom selve historien faktisk virker for mig, så er jeg altså ikke helt med på Jackson og Caplan sammen. Desværre.

For en ordens skyld nød jeg dog virkelig hele talen, der ender med den berygtede “I won’t be ignored, Dan!”-replikken. Lizzy Caplan (Castle Rock sæson 2) var knivskarp i den scene!

Jeg vil også gerne nævne Alyssa Jirrels (This Is the Year), som spiller Ellen Gallagher i nutiden. Hun er den voksne datter af Dan og Beth Gallagher og har brugt sit liv på at håndtere konsekvenserne af sin fars affære med Alex.

Se Fatal Attraction 2023 miniserien på SkyShowtime

Alexandra Cunningham (skaber af Dirty John) og Kevin J. Hynes (forfatter/producer på Perry Mason, Dirty John) er skaberne af denne nye serieversion. Omdrejningspunktet er fortsat med fokus på konsekvenserne af utroskab og psykisk sygdom.

Serien er reelt udviklet af de to, da skaberen jo er James Dearden, som var manuskriptforfatter til filmen fra 1987.

Kevin J. Hynes, Alexandra Cunningham og James Dearden er også alle krediteret som “teleplay”-forfattere på serien. Instruktører af serien er Silver Tree (You, Dead to Me) og Pete Chatmon (The Flight Attendant).

Den nye SkyShowtime-serie får premiere med de første tre afsnit, hvilket er en meget god ting. I hvert fald for mig, da det først var i tredje afsnit, at jeg kunne se nogen mening med denne genindspilning. Efter denne premiere skulle der komme et nyt afsnit hver torsdag.

Fatal Attraction (som 2023 miniserie) får premiere på SkyShowtime den 22. maj 2023.

FAKTA

Skabere: Alexandra Cunningham, Kevin J. Hynes
Instruktører:
 Pete Chatmon, Silver Tree
Medvirkende: Joshua Jackson, Lizzy Caplan, Amanda Peet, Gary Perez, Burt Bulos, Tiago Roberts, Vanessa Martinez, Dee Wallace, Alyssa Jirrels, Toby Huss, Reno Wilson, Brian Goodman, Carlos Pratts, Michelle Twarowska, Anthony L. Fernandez, Ruben Dario, John Getz, Toks Olagundoye, Jessica Harper, Wanda De Jesus, David Sullivan, Randy Vasquez, Michael Shen, Tarina Pouncy, Kenzo Lee, Debbie Fan, Ariel Llinas, Mark Anthony Williams, Dan Warner, Deep Rai, Iris Liu, Peggy Dunne, Ken Heang, David Saucedo, Aaron Colom, Sir Brodie, Eduardo Lezcano, David Meunier, Walter Perez

Plot

Fatal Attraction er en dybtgående nytænkning af den klassiske psykoseksuelle thriller, som blev lidt af et kultfænomen i 1980’erne. Den nye serie udforsker skæbnesvanger tiltrækning og de tidløse temaer om ægteskab og utroskab med nutidens syn på og holdning til stærke kvinder, personlighedsforstyrrelser og tvangsmæssig kontrol.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.