What We Do in the Shadows holder stadig som tv-serie. Hvis du elskede filmen, kan du roligt glæde dig til serie-udgaven, der fungerer som en skøn gyser-komedie. Det er da også stadig Taika Waititi og Jermaine Clement, der er med ombord. Sæson 1 vises på HBO Nordic herhjemme!

What We Do in the Shadows var oprindeligt en spøjs lille “mockumentary” fra New Zealand. Den blev lavet af Taika Waititi og Jermaine Clement og tog verden med storm. Det er reelt en gyser-komedie, der er filmet som en dokumentar – noget der især bidrager til humoren.

Nu er What We Do in the Shadows så lavet som tv serie, og dét kan plottet sagtens bære. Ikke mindst da den har præcis samme humor og skæve tilgang til karaktererne, som filmen havde.

Sæson 1 af What We Do in the Shadows vises på HBO Nordic herhjemme, så det er ét afsnit om ugen. Det er nok helt fint, da den ellers var blevet slugt på en dag.

Fra New Zealand til New York

Historien i denne tv-serie udgave af What We Do in the Shadows er flyttet til New York. Her bor fire vampyrer sammen i en form for kollektiv. På den måde er det præcis som filmen, der dog foregik i New Zealand i stedet.

Læs også: Anmeldelse af den oprindelige film What We Do in the Shadows her >

De fire vampyrer i New Yorker fortællingen er dog ikke alle traditionelle vampyrer. Én af dem er nemlig en “energi vampyr”. Han dræner folk for energi med kedelige historier eller ved at være ekstremt irriterende.

De tre “rigtige” vampyrer, der drikker blod, synes desuden også, han er pissehamrende irriterende. Det er nemlig sådan, at ikke engang andre vampyrer er immune overfor hans energi-dræning.

Personligt mindede Colin Robinson, som energi vampyren hedder (og hans fulde navn benyttes altid), om “Nåsåeren” fra The Julekalender. Så ja, nu kan du også have den smækre lille reference i baghovedet, når du ser serien.

What We Do in the Shadows – Sæson 1 anmeldelse

Nandor, Nadja og Lazlo

De tre ægte blodsugende vampyrer er Nandor (Kayvan Novak), Nadja (Natasia Demetriou) og Lazlo (Matt Berry).

Nandor minder ret meget om Taika Waititi karakteren i filmen, mens Lazlo minder en del om Jermaine Clement karakteren. I filmen hed de blot Viago og Vladislav.

Nadja er til gengæld en ny karakterer, da vi har fået en kvinde med i huset i stedet for den unge vampyr fra filmen. Og hun er endda en af de ældre, da det faktisk er hende, der skabte Lazlo. Hun har også lidt sine egne idéer og kan være ret rebelsk.

Sidst, men absolut ikke mindst, har vi Guillermo (Harvey Guillén), der er Nandors “familiar”. Han er altså ganske menneskelig og fungerer reelt som slave, mens han drømmer om at blive gjort til vampyr. Efter 10 år er det dog stadig ikke sket, og han er ved at være ret utålmodig. 

Det kan man alligevel godt forstå. Han bliver hundset godt og grundigt rundt med!

What We Do in the Shadows – Sæson 1 anmeldelse

Se tv-serie versionen af What We Do in the Shadows på HBO Nordic

Ligesom i filmen er det stadig dokumentar-stilen, der køres. Det er især Nandor og Guillermo karaktererne, der “bryder den fjerde væg” en del og kommunikerer direkte med publikum. Altså, ikke som del af et interview, men med reaktioner på det, der foregår. Det er derfor dem, man hurtigt kommer til at relatere mest til.

Det er trods alt også dem, der er primære for den “dokumentar”, der filmes og danner grundlag for serien.

For mig er det især Harvey Guillén (Guillermo), der vinder mest indpas. Det betyder nok også, at jeg savner Taika’s Viago, da Nandor (som spillet af Kayvan Novak) bare ikke er helt lige så charmerende. 

Hele castet er dog ret skønt, så selvom vi ikke har Taika og Jermaine foran kameraet, er deres humor i dén grad med.

Jermaine Clement er da også en af forfatterne bag, mens Taika Waititi har instrueret dele af serien. Vi ved dog ikke præcis hvilke afsnit, de har arbejdet på, da vi fik screenere uden credits. Faktisk manglede der også lidt effekter, men det ødelagde altså ikke oplevelsen.

Vi har set afsnit 1, 2 og 4 af What We Do in the Shadows, så denne anmeldelse er baseret på disse tre afsnit. Nu glæder vi også bare til at se afsnit 3 samt de sidste 6 afsnit i sæson 1.

Sæson 1 af What We Do in the Shadows har premiere på HBO Nordic torsdag d. 28. marts 2019.

FAKTA

Instruktører: Jason Woliner, Taika Waititi
Medvirkende: Kayvan Novak, Harvey Guillén, Natasia Demetriou, Matt Berry, Mark Proksch

Plot

Serien er baseret på Jemaine Clement og Taika Waititis kultfilm af samme navn og handler om fire vampyrer, der har “levet” sammen i flere hundrede år på Staten Island. Den selvudnævnte leder af vampyrgruppen er Nandor The Relentless (Kayvan Novak), og derudover består gruppen af den britiske og festglade vampyr, Laszlo (Matt Berry), den forførende provokator Nadja (Natasia Demetriou) og Guillermo (Harvey Guillén), der ikke selv er vampyr, men lever som Nandors tjener og beskytter i dagtimerne. Vi stifter også bekendtskab med Colin Robinson (Mark Proksch), en energi-vampyr, som lever af at suge energien og livsglæden ud af mennesker.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg