COME PLAY er en ny gyserfilm med et ret uhyggeligt monster og en dyster stemning. Hardcore gyserfans vil nok ikke blive skræmt, men det er solid horror til det brede publikum. Især hvis den ses i biffen. Læs vores Come Play anmeldelse her!

COME PLAY er en ny gyserfilm. Mange hardcore gyserfans vil nok ikke være vilde, da meget kan gættes på forhånd, og mange klassiske greb bruges. Samtidig er historien ikke super skarp, men stemningen holder generelt et højt niveau på creepy-skalen, så det er solid horror til mainstream-publikummet.

Læs videre på vores Come Play filmanmeldelse herunder.

BONUS: Se den oprindelige kortfilm Larry, der danner grundlag for Come Play spillefilmen, her på siden. Den varer kun 5 minutter, så det er godt givet ud, og ligger lige under traileren nederst på siden her. Rammer kortfilmen dig, så giv også spillefilmen en chance.

Børn (og forældres) store frygt

Come Play handler grundlæggende om et ret uhyggeligt monster. Især for børn, hvilket er passende, da hovedpersonen er et barn. Vi er ude i et klassisk monster af den slags, der har lange og tynde lemmer, så det kan komme rundt alle steder og gribe ud efter én. Nå ja, og en konstant slimet hud.

Vi ser faktisk ret meget til monsteret, men først mod slutningen. Dét er et stort plus, da uhyggen ofte ligger i det ukendte.

Derudover er hovedpersonen som sagt et barn, der oven i købet er autist på en sådan måde, at der ikke er udviklet et sprog. Det sætter helt naturligt nogle begrænsninger for, hvor nemt det er at få kommunikeret, hvad han oplever. Dog misbruges det også ret meget, da han ofte heller ikke kan nikke et “Ja” eller signalere et “Nej”.

Andre gange kan han dog godt, så denne del bruges ret meget, alt efter om der skal skabes ekstra drama. Lige den del er jeg ikke videre begejstret for, da det virker klodset, og det er en doven måde at skabe unødig irritation på. Mange forældres frygt er jo netop, at deres børn oplever noget slemt og ikke kan, tør eller vil fortælle dem om det.

Come Play – Anmeldelse af gyserfilm

Castet i Come Play

Den lille dreng, Oliver, spilles af Azhy Robertson, der også var sønnen i den Oscar-vindende Netflix-film Marriage Story. Azhy Robertson er i øvrigt i gang med at filme tv-serien Invasion lige nu. Den er baseret på HG Wells’ War of the Worlds, så han fortsætter med genre-produktioner.

Jeg tænker umiddelbart, at han gør det fint, men jeg kender ingen børn med autisme, som han kæmper med. Jeg synes, det virker lidt klodset og overdrevet ind i mellem (for at skabe drama), men jeg ved ikke, om det måske er ret rammende.

Den lille Olivers forældre spilles af Gillian Jacobs og John Gallagher Jr. Umiddelbart er Gillian Jacobs nok stadig bedst kendt fra tv-serien Community, men hun var faktisk også med i thrilleren The Box (2009) samt et afsnit af Jordan Peeles Twilight Zone reboot.

John Gallagher Jr. har allerede imponerende mange genrefilm på sit CV. Han var bl.a. med i 10 Cloverfield Lane samt Mike Flanagan Netflix-filmen Hush. Senest var han også med i sæson 3 af Westworld, så han har haft rigeligt at tage sig til.

Come Play – Anmeldelse af gyserfilm

Se Come Play i de danske biografer

Jacob Chase har skrevet og instrueret Come Play, der er baseret på hans egen kortfilm Larry fra 2017. Altså, præcis som, da David F. Sandberg startede sin Hollywood-karriere med Lights Out (2016), der var baseret på hans kortfilm. Siden da har Sandberg lavet Annabelle 2: Skabelsen og Shazam!, så han er kommet godt videre.

Come Play er dog ikke en spillefilmsdebut for Jacob Chase, der har lavet én spillefilm tidligere med The Four-Faced Liar fra 2010. Det var faktisk også en god lille indiefilm, men den ikke var baseret på hans egen historie.

Jeg synes desværre, at Come Play bliver alt for langtrukken på nogle rigtig uheldige måder. Plotudviklinger, der ikke rigtig fungerer. Karakterer, der skal gøre nogle stadig dummere ting. Men okay, det er en del af præmissen, når man skal lave en kortfilm om til en spillefilm. Rammerne er bare ikke skarpe nok til helt at holde.

Og når nu vi er så heldige, at der går en række gyserfilm i de danske biografer til Halloween, så er det bare om at udnytte dette. Søger du klassisk horror, hvor det er jumpscares og en frygt for hvad, der lurer i mørket, så er Come Play et rigtig godt bud på en film. Hvis bare du undlader at sætte forventningerne til plottet alt for højt!

Come Play udkommer i de danske biografer fra den 29. oktober 2020.

FAKTA

Biografpremiere: 29. oktober 2020
Instruktør: Jacob Chase
Medvirkende: Azhy Robertson, Gillian Jacobs, John Gallagher Jr.

Plot

Den autistiske dreng Oliver føler sig ensom og alene, fordi har svært ved at kommunikere med sine klassekammerater. I sin desperate søgen efter nærvær og venskab møder han et mystisk væsen ved navn Larry i en i efterladt tablet. Larry er også ensom og mangler en legekammerat. Men Larry vil ikke dele Oliver med andre…

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.